Ravintola Salve uudistui. Merimieshenkisessä kortteliravintolassa viihdytään porukalla ja usein.
Pyöreiden pöytien kuppikuntia ja perhejuhlia
”Salvessa käy paljon ryhmiä; perheitä monessa polvessa, kanta-asiakkaita, kaveriporukoita, turisteja – jopa lounaille tullaan nykyään isommalla kokoonpanolla. Uudistuksen myötä saamme ryhmiteltyä pöytiä helposti eri tarpeisiin, niin arkeen kuin juhlaan. Ja suositut pyöreät pöytämme jäivät paikoilleen”, kertoo Salven ravintolapäällikkö Sirpa Mäkelä.
Raikastunut sisustus tarjoilee rauhoittavan harmaan eri sävyjä, graffitia ja messinkiä. Merimiesten Salveen vuosikymmenten varrella tuomat esineet laivojen pienoismalleista valokuviin on ryhmitelty kauniisti esille. Taideseinä on tallella ja saa jatkossakin kuukausittain vaihtuvan teoksen.
Salven menu, snapsilauta ja merimieshenkinen drinkkilista
Uudistuksen yhteydessä myös Salven ruokalistaa päivitettiin; klassikkoravintolalle sopivan maltillisesti. Salven nimikkomenulle on koottu talon kalaisimmat palat: kalalautanen ja Salven silakat, jälkiruokanaan omenapaistosta. Mutkattomia alkuruokia on listalle kerätty useita ja sen annokset, kuten Salve Skagen, toimivat hyvin myös pienempään nälkään. Jatkossa useita annoksia voi asiakkaiden toiveesta tilata puolikkainakin. Ja ne talon suosikkiannokset lohikeitosta lihapulliin ovat tarjolla edelleen.
Merimieshistorian omaavassa ravintolassa ei juomakulttuuriakaan ole unohdettu. Nyt dinnerin oheen voi tilata neljän maun snapsilaudan. Drinkkilista taas tarjoilee häivähdyksiä merimieselämästä. Juhlahetkiin sopivia laadukkaita viinejä on lisätty valikoimaan.
Ravintola Salve on toiminut Helsingin Hietalahdenrannassa yhtäjaksoisesti vuodesta 1897. Merimiesravintolana aloittanut kortteliravintola viehättää niin lähialueen asukkaita, taiteilijoita, kirjailijoita, merenkulkijoita kuin matkailijoita. Silakoita tullaan syömään maailman meriltä asti ja niitä paistetaan vuosittain jopa 100 000. Ravintolaa operoi osuuskauppa HOK-Elanto.
Ravintola Salve, Hietalahdenranta 5, Helsinki. Avoinna joka päivä lounaasta myöhään iltaan. Instagram ja Facebook: @ravintolasalve
Ravintola Salve. Hietalahdenrannassa vuodesta 1897.
Salve aloitti toimintansa Helsingin Hietalahdenrannassa vuonna 1897 eräänlaisena kioskina, jonka luukusta myytiin ruokaa ja tupakkaa merimiehille. Katuruoka ei tuolloin ollut karnevaalia vaan kansan arkea.
Vuonna 1927 paikalle valmistui kivitalo, johon Salvekin sitten asettui elämään tyypillistä merimieskapakan elämää. Salven sielu onkin syntynyt viereisen Hietalahden telakan taukoamattomasta työstä ja merimiehen kaipuusta kotisatamaan. Satamaan, jossa morsian merenkulkijaa jo kärsimättömästi odotti.
Merimieskapakkana Salven historia jatkui aina 1970-luvulle saakka, kunnes se alkoi muuntautua taiteilijoiden ja toimittajien suosimaksi tapaamispaikaksi. Luontaisista syistä, kun merimiesten maissaoloaika työvuorolistojen muututtua lyheni.
Vuonna 2016 Salve muutti pienoisen kohunkin saattelemana nykyiseen sijaintiinsa osoitteessa Hietalahdenranta 5. Kanta-asiakkaat olivat mukana muuttamassa Salven esineistöä rannan toiselle puolelle.
Uuteen Salveen rakennettiin Galleria Ortonin kanssa yhteistyössä taideseinä, jossa on esillä Salven asiakaskuntaan kuuluneiden nykyisten ja edesmenneiden taiteilijoiden, kuten taidemaalari Olavi Pajulahden ja kuvanveistäjä Kain Tapperin, töitä. Osa taideseinän töistä vaihtuu kuukausittain.
Vuonna 1990 osuuskauppa HOK-Elanto osti Salven.
Omaleimaisuutensa vuoksi ravintola Salvesta on muodostunut suosittu ruoka- ja seurusteluravintola, jossa rentoudutaan ja vietetään elämän pieniä ja isoja juhlia.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja: Sirpa Mäkelä, ravintolapäällikkö, Ravintola Salve, sirpa.a.makela@sok.fi,
puh. 010 76 64281
HOK-Elannon viestintäMediapuhelin
Puh:010 766 0590viestinta.hok-elanto@sok.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
S-ryhmän suurin osuuskauppa HOK-Elanto on yli 660 000 asiakasomistajan oma osuuskauppa, jonka liikevaihto vuonna 2022 oli 2,4 miljardia euroa. HOK-Elannossa työskentelee yli 6 700 henkeä, ja osuuskaupan monipuolisia palveluita käyttää vuosittain yli 150 miljoonaa asiakasta Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Vantaalla.
Kun kaikki Alepat, S-marketit, Prismat, Food Market Herkut, ravintolat, ABC-asemat ja latauspisteet, Sokokset ja Sokos Emotion -myymälät, Hautaus- ja lakipalvelupisteet sekä Omistajapalvelupisteet lasketaan yhteen, toimipaikkoja HOK-Elannolla on yli 400.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta HOK-Elanto
HOK-Elanto Liiketoiminta Oy:n Alepa-ketjun muutosneuvottelut ovat päättyneet27.3.2024 15:00:00 EET | Tiedote
HOK-Elanto Liiketoiminta Oy on saanut päätökseen tammikuussa alkaneet muutosneuvottelut. Muutosneuvottelut koskivat Alepa-ketjun myymäläpäälliköitä. Muutosneuvottelut käytiin toimintojen uudelleenorganisoimistarpeesta johtuvista syistä. Myymäläpäällikkötehtävien alkuperäinen vähennystarve muutosneuvotteluesityksessä oli 65. Neuvottelujen aikana suunnitelma tarkentui henkilöstöltä tulleiden hyvien ratkaisuehdotusten mukaisesti siten, että lopullinen vähennystarve myymäläpäällikkötehtävistä on 52. Kaikille päättyvistä tehtävistä irtisanotuille on tarjottu muita työtehtäviä HOK-Elannon palveluksesta. Muutoksella ei ole vaikutusta Alepa-myymälöiden lukumäärään. Lähikaupan rooli asiakkaiden arjessa on murroksessa. HOK-Elannon tavoitteena on uudistaa Alepa-ketjua strategiansa mukaisesti vastaamaan yhä vahvemmin muuttuvaan kuluttajakäyttäytymiseen, ja varmistaa edellytykset tulevaisuuden menestykselliseen liiketoimintaan. Muutosneuvotteluilla haettiin Alepalle yhtenäisempää ja tehokkaampaa jo
Hyvikkihevi ja hyvikkileipä rantautuvat Prismoihin – HOK-Elanto vauhdittaa taistelua ruokahävikkiä vastaan19.3.2024 06:00:00 EET | Tiedote
HOK-Elannon Prismoissa myydään maaliskuusta alkaen Hyvikkiheviä ja Hyvikkileipää. Syömäkelpoisia, hehkeimmät hetkensä nähneitä hedelmiä, vihanneksia ja leipomotuotteita myydään hyvikkilaatikoissa kahden euron hintaan. Tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä yhdessä asiakkaiden kanssa.
Prisma Iso Omenan uudistus päätökseen18.3.2024 08:00:00 EET | Tiedote
Reilun kahden kuukauden mittainen uudistus Prisma Isossa Omenassa on valmistumassa. Myymälän kruununjalokivinä toimivat etenkin upea uudistettu makeisosasto sekä Ruokatorin valmisruokavalikoima, josta jatkossa saa niin valmiiksi pakattuja annoksia kuin kotimaisia wingsejäkin. Uudistunutta myymälää juhlitaan 21.3. alkaen.
Kysely: Suomalaiset haluavat lisätä kierrätysvaatteiden ostamista – Sokos ja Emmy avaavat second hand -osastot Helsinkiin11.3.2024 09:34:26 EET | Tiedote
Tavarataloketju Sokos ja Emmy avaavat yhdessä kierrätysvaateosastot Helsingin Sokokselle 18.3. Sokoksen ja Emmyn yhteistyön tavoitteena on tuoda kestävän kuluttamisen mahdollisuudet lähelle arjen asiointia ja madaltaa kynnystä kestävien kulutusvalintojen tekoon.
Ravintolatasoinen kebab rantautuu S-market Rediin6.3.2024 13:58:29 EET | Tiedote
HOK-Elanto lanseeraa uuden kebabbuffetin, Kebabkioskin, S-market Rediin. Kebabkioskissa on tarjolla ravintolatasoista, valmista kebabia erilaisine lisukkeineen ja kastikkeineen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme