Aluehallintovirasto

Ravintola Vaasassa viikoksi kiinni koronatartuntojen vuoksi

Jaa

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on antanut 19.8.2020 määräyksen keskeyttää Vaasassa toimivan Old Irish Pub ravintolan toiminnan välittömästi ja pitää ravintola suljettuna asiakkailta 19.-25.8.2020 välisen ajan. Päätös annettaan ottaen huomioon aiemmin annettu määräys, sekä lähiviikkoina ravintolan asiakkaisiin yhdistettyjen koronatartuntojen ja tartuntatautilain 58 a §:n ja 58 b §:n perusteella.

Päätöksen taustalla on ravintolaan kesäkuun lopussa tehty tarkastuskäynti, jolloin toiminnanharjoittajalle annettiin kiireellisyyden vuoksi suullinen määräys korjata puutteet mm. asiakkaiden välisten riittävien etäisyyksien ja riittävien hygieniaohjeiden noudattamisen osalta. Aluehallintovirastoon on myös toimitettu videomateriaalia, josta näkyy elokuun tilanne ravintolassa. Materiaalista näkyy mm. turvavälien puuttuminen edelleen. Päätöksen pohjana on myös Vaasan kaupungin tartuntatautilääkärin yhteydenotto koskien 15.-16.8.2020 viikonloppuna todettuja koronavirustartuntoja, joista kolmea yhdistää illanvietto kyseisessä ravintolassa.

Aluehallintovirasto toteaa päätöksessään, että ravintolan selvityksestä ja selityksestä ei yksiselitteisesti ilmene, miten toimipaikassa on huolehdittu asiakkaiden riittävästä etäisyydestä siten, että tungosta ei synny missään vaiheessa, vaan tartuntataudin leviäminen ravitsemisliikkeessä ehkäistään.

Aluehallintoviraston päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta ja se astuu voimaan välittömästi. 

Aluehallintoviraston ylitarkastaja Johanna Holmäng- Jaskari pitää tilannetta erittäin valitettavana. "Kuukaudet koronan kanssa ovat olleet erittäin raskaita toiminnanharjoittajille jo muutenkin ja toivon, ettei tällaisia päätöksiä tarvitsisi tehdä enempää. Toimet kohdistuvat ravintolaan ja sen toimintaan, koska lain ja asetuksen mukaan vastuu on siellä, mutta meillä jokaisella on vastuu siitä, että emme lähde sairaana liikenteeseen ja noudatamme tämän taudin torjuntaan annettuja ohjeita edelleen. Yhdenkin ihmisen toiminnalla voi olla valtava merkitys, kuten huomaamme."

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

ylitarkastaja Johanna Holmäng-Jaskari puh. 0295 018 809, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 19.8. klo : 16.00-18.00 ja 20.8. klo : 10.00-15.00

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Suomen on oltava oikeudenmukainen ja yhdenvertainen maa myös pohjoissuomalaisille ikääntyville ihmisille (Pohjois-Suomi)24.9.2020 11:11:38 EESTTiedote

Ylijohtaja Terttu Savolainen esitteli Oulun seurakuntien 24.9.2020 järjestämässä Eloisa ikääntyminen -seminaarissa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston näkemyksiä hyvästä ja arvokkaasta vanhuudesta sekä valvonnan roolista vanhusten perusoikeuksien toteutumisessa. Ylijohtaja korosti puheessaan, että yhtä tekijää, joka olisi ratkaiseva vanhustyön onnistumisessa tai kehittämiskohteissa ei ole.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme