Espoon kaupunki - Esbo stad

Ravintolaterassin voi perustaa Espoossa tänä kesänä kevennetyllä menettelyllä

Jaa

Espoo haluaa tukea ravintola- ja kahvilayrittäjiä koronakriisissä keventämällä kaupungin maalle perustettavien ravintolaterassien lupamenettelyä alkaneella kesäkaudella. Lisätilan vuokraaminen onnistuu myös aiempaa joustavammin. Maanvuokrat laskutetaan yrittäjiltä vasta kauden päättyessä.

Kesä–syyskuussa ravintolaterassin perustaminen tai laajentaminen ei edellytä rakennusvalvonnan lupakäsittelyä, mikäli maa-alue on vuokrattu Espoon kaupungilta, eikä terassiin kuulu kiinteitä rakennelmia, kuten katoksia. Kaupunki on laatinut erillisen ohjeistuksen, josta ehdot käyvät ilmi tarkemmin. Käytännössä kevennetty menettely tarkoittaa sitä, että luvan terassin perustamiselle tai lisätilan vuokraamiselle saa yhdellä hakemuksella.

”Tavoitteena on helpottaa Espoossa toimivien ravintola- ja kahvilayrittäjien toimintaa keventämällä lupamenettelyä ja nopeuttamalla hakemusten käsittelyä. Lisäksi siirrämme kesäterassien vuokralaskujen eräpäivät syyskuun loppuun”, kertoo teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.  

Yksityiselle maalle sijoittuvien ravintolaterassien osalta tulee kuitenkin olla yhteydessä rakennusvalvontaan toimenpiteen luvanvaraisuuden arvioimiseksi. Samoin tulee toimia, mikäli suunnitelmaan sisältyy kiinteitä aitauksia tai muita rakennelmia tai terassin perustaminen edellyttää puiden kaatamista.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme