Venner Oy

Ravitsevalla ruoalla vähävaraisia perheitä auttava Venner kiinnostaa maailmalla – suomalaista keksintöä pilotoidaan Englannissa

Jaa

Jo 10 000 ruokalaatikkoa vähävaraisille perheille toimittanut ruokapalvelu Venner aloitti syksyllä pilottikokeilun Englannissa. Palvelusta toivotaan tapaa muokata perheiden ruokaympäristöä terveyttä tukevaksi.

Vennerin perustajat Emilia Järvinen ja Tuulia Järvinen.
Vennerin perustajat Emilia Järvinen ja Tuulia Järvinen.

Venner on yhteiskunnallinen yritys, joka toimittaa ruoka-apua vähävaraisille perheille ja tuo inspiraatiota terveellisempään ruoanlaittoon. Venner tarjoaa ruokalaatikon ohessa reseptejä ja videomuotoisen kokkikurssin, joka opettaa perheitä hyödyntämään edullisia ja terveellisiä ruoka-aineita tulotasosta riippumatta.

Parhaimmillaan Vennerin ruokakonsepti voi auttaa sosiaalisesti tai taloudellisesti heikossa asemassa olevia perheitä pois ruoka-avun piiristä. Kahden vuoden aikana Vennerin ruokalaatikoita on toimitettu Suomessa yhteensä 10 000.

Nyt yritys on ottanut askeleen kansainväliseen suuntaan aloittamalla kahden kuukauden kokeilun Englannissa Leicestershiren maakunnassa yhteistyössä kunnan, paikallisen yrityskumppanin ja kauppaketjun kanssa. Pilottijaksossa valitut kunnan sosiaalitoimen perheet vastaanottavat kaksi Venner-ruokalaatikkoa resepteineen kotiovelle toimitettuna.

“Olen iloinen, että Venner on valinnut juuri minun vaalipiirini lanseeratakseen palkitun sosiaalisen vaikuttavuuden yrityksensä Isossa-Britanniassa. En epäile hetkeäkään, etteikö Vennerin innovatiivinen ravitsevan ruoan ja hyvinvoinnin koulutusmalli olisi menestys myös meillä. Yhteiskuntamme tarvitsee tätä nyt enemmän kuin koskaan”, toteaa parlamentin jäsen ja Leicesterin kansanedustaja Andrew Bridgen.

Moderneissa yhteiskunnissa taistellaan kahden erilaisen ongelman kanssa: ruokaköyhyyden ja ylipainon. Usein edullisin ruoka on ravintoköyhää, mikä lisää merkittävästi ylipainon riskiä. Englannissa lasten ja nuorten ylipaino on todellinen ongelma, ja kasvavassa määrin myös Suomessa.

”Lasten ja nuorten ruokaympäristö muokkautuu kotona. Kun kiinnostus terveelliseen ruokaan luodaan varhaisessa vaiheessa, se tuo tulevaisuudessa paljon säästöjä. Tuoreen tutkimuksen mukaan lasten ja nuorten ruokaympäristöön tehty investointi maksaa itsensä takaisin jopa seitsemänkertaisena. Meidän palvelumme on tähän kustannustehokas ratkaisu”, sanoo Vennerin perustaja Tuulia Järvinen.

Venner on saanut tukea kansainvälistymiseensä Business Finlandin Tempo -rahoitusinstrumentin kautta tammikuussa 2020.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuulia Järvinen,
tuulia@venner.fi
p. 050 300 1390

Kuvat

Vennerin perustajat Emilia Järvinen ja Tuulia Järvinen.
Vennerin perustajat Emilia Järvinen ja Tuulia Järvinen.
Lataa
Vennerin ruokalaatikko.
Vennerin ruokalaatikko.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Venner Oy
Venner Oy
Innovation Home, Tekniikantie 2,
02150 Espoo

050 3001390https://www.venner.fi/

Venner on vuonna 2018 perustettu yhteiskunnallinen yritys, jonka toiminta tähtää hyvinvoinnin polarisaation kaventamiseen. Vennerin palkittu sosiaalinen innovaatio tarjoaa yrityksille ja yksityishenkilöille helpon väylän voimaannuttaa yhteiskuntamme vähäosaisia ravitsevan ruuan avulla, samalla kun itse saa ruokainspiraatiota. Venner - jotta yhdenkään lapsen vatsa ei kurnisi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Venner Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme