Tammi

README.FI: Kutsu Juha Hietasen teoksen Seikkailujuoksija julkistamistilaisuuteen ke 11.4.2012 klo 14

Jaa

Seikkailujuoksija – Jukka Viljasen pitkä taival Saharan halkijuoksijaksi Paikka: Urheilumuseon auditorio, Paavo Nurmen tie 1, Olympiastadion, Helsinki Jukka Viljanen ällistytti juoksemalla ensimmäisenä ihmisenä yksin halki Saharan tammi-helmikuussa 2012. Seikkailujuoksija kertoo unelmien tavoittelusta ja niiden saavuttamisesta.

”Mitään ei pyydetä, kaikki otetaan vastaan mitä Sahara tarjoaa.” Tämä motto mielessään seikkailujuoksija puski läpi hiekkamyrskyjen ja upottavien dyynien. Saharan valloittaminen vaati tuhannen mailin juoksu-urakan kuukaudessa ja varpaankynnet. Päiväannos oli vähintään 50 kilometriä aavikkoa.

Ylen Aamu-tv:n juontajan Juha Hietasen kirjoittama Seikkailujuoksija kertoo kuvin ja sanoin markkinointiekonomin elämänmuutoksesta ammattijuoksijaksi. Seikkailujuoksija kertoo miten vastukset voitetaan, projektit viedään päätökseen ja unelmasta tehdään totta.

Jukka Viljanen on luonut oman urheilulajinsa, seikkailujuoksut halki aavikoiden. Kokemuksensa hän on hankkinut Pohjoisnavalta, Etelämantereelta, Libyan Saharasta ja Kalaharista.

Saharassa seikkailujuoksijan urakka nousee uudelle tasolle. Haastetta riittää juoksemisen lisäksi turvallisuudessa ja rahoituksessa. Vaikeusastetta lisäävät arabikevään levottomuudet. Matkaan päästään lopulta kalashnikovien vartioimana.

Ilmoittautuminen 30.3.2012 mennessä:
taina.suhonen@readme.fi tai puh. (09) 6937 6336

Lisätietoja:
Kustantaja Ari Sahanen, puh. 044 535 4621 tai ari.sahanen@readme.fi

Haastattelupyynnöt: minna.auvinen@readme.fi
 
Arvostelukappaleet:
Taina Suhonen, puh. (09) 6937 6336 tai taina.suhonen@readme.fi

Kuvat

seikkailujuoksija
seikkailujuoksija
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Tammi julkaisee kirjan ja levyllisen uutta lastenmusiikkia – Muumiperhe laulaa, OHOI! on tuleva klassikko, joka vie merellisiin tunnelmiin10.5.2021 13:54:36 EEST | Tiedote

Tammi julkaisee kirjana ja digiäänitteenä uutta, odotettua lastenmusiikkia. Maanantaina 10.5.2021 ilmestyvä Muumiperhe laulaa, OHOI! on Hannele Huovin sanoittama ja Soili Perkiön säveltämä 17 uuden muumilaulun kokonaisuus, joka julkaistaan huippuartistien esittämänä kaikilla keskeisimmillä jakelualustoilla. Kirja sisältää laulujen sanat, nuotit ja laululeikkivinkkejä. Kirjan kuvituksen ovat luoneet Riina ja Sami Kaarla.

Tammen syksyn 2021 kirjat on julkistettu13.4.2021 12:52:25 EEST | Tiedote

Suomalaisen kirjallisuuden maailmantähden Max Seeckin syyskuussa ilmestyvä romaani Kauna on trilleri yritysjohtajan murhasta. Leena Lehtolaisen Ilvesvaara on viides romaani henkivartija Hilja Ilveskerosta kertovassa sarjassa. Timo Parvela ja Pasi Pitkänen aloittavat lokakuussa maailmanvalloituksen uudella Varjot-sarjalla. Renny Harlin kertoo elämäkerrassaan ainutlaatuisen tarinansa Hollywoodin parrasvaloissa ja showbisneksen karuissa kulisseissa. Kansainvälisiä huippuja listalla edustavat nobelisti Kazuo Ishiguro odotetulla romaanillaan Klara ja aurinko sekä nuori yhdysvaltalaisrunoilija Amanda Gorman.

Spoken word runouden -taitajat yhdistävät voimansa Amanda Gormanin suomennoksissa9.4.2021 12:15:11 EEST | Tiedote

Amanda Gormanin teokset kääntää suomeksi työpari Laura Eklund Nhaga ja Aura Nurmi. Äänikirjoiksi ne tulkitsee artistinimellä Yeboyah tunnettu Rebekka Kuukka. Kaikkiaan Gormanilta suomennetaan tänä vuonna kaksi teosta, toukokuussa lahjakirja Vuori jota nousemme ja syyskuussa Loren Longin kuvittama lastenkirja Muutos nousee ja soi. Gormanin runojen laajempi kokoelma ilmestyy vuonna 2022.

Eeva-Liisa Mannerin syntymästä 100 vuotta – juhlavuoden kunniaksi Tammi julkaisee elämäkerran ja kootut teokset15.3.2021 15:03:26 EET | Tiedote

Eeva-Liisa Manner (1921–1995) on yksi merkittävimmistä sodanjälkeisistä kirjailijoistamme: monipuolinen runoilija, prosaisti, näytelmäkirjailija, esseisti, suomentaja ja kriitikko. Tänä vuonna hänen syntymästään tulee kuluneeksi sata vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Tammi julkaisee uuden, Marja-Leena Tuurnan kirjoittaman Manner-elämäkerran sekä uusintapainoksen Mannerin kootuista runoista. Juhlavuoteen sisältyy myös seminaari ja Suomen Kirjailijaliiton jakama runouspalkinto.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme