Red Bull Finland

Red Bull 400 -juoksukilpailussa nähtiin huikeita yksilösuorituksia ja tehtiin kaikkien aikojen mäkiennätys

Jaa

Red Bull 400 -ylämäkijuoksukilpailu järjestettiin jälleen Lahden suurmäessä lauantaina 28.8. Kilpailussa nähtiin yhteensä noin 1100 kuntoilijaa ja urheilijaa, jotka lähtivät haastamaan itseään ja valloittamaan legendaarista Lahden suurmäkeä. Miesten kilpailun voiton otti ylivoimaisesti norjalainen lajin maailmanmestari Erik Resell ja naisten sarjassa kirkkaimman pokaalin nappasi ensimmäistä kertaa kisaan osallistunut Emmi Löfberg.

Miesten sarjan ylivoimainen voittaja Erik Resell. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Miesten sarjan ylivoimainen voittaja Erik Resell. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.

Neljättä kertaa Lahdessa järjestetty Red Bull 400 -kilpailu keräsi paikalle jälleen yli tuhatpäisen joukon urheita juoksijoita, jotka lähtivät valloittamaan legendaarista Salpausselän suurmäkeä. Miesten ja naisten alkuerät juostiin 40-50 kilpailijan starteissa. Miesten sarjassa alkueriä oli yhteensä 20 ja naisten sarjassa kymmenen. Naisten ja miesten yksilösarjojen lisäksi Lahdessa kisattiin tänä vuonna perinteiseen tapaan myös naisten ja miesten viesteissä, sekä sekaviestissä.

Miesten A-finaalista muodostui vakuuttava norjalaisnäytös – maailmanmestari Erik Resell pinkoi ylivoimaiseen voittoon

Miesten vuoden 2021 Red Bull 400 -kisassa nähtiin yksipuolinen esitys, kun norjalainen lajin maailmanmestari Erik Resell kirjautti uuden mäkiennätyksen kivuten Lahden suurmäen huipulle digitaalien pysähtyessä aikaan 2:57. Entinen mäkiennätys murskaantui 33 sekunnilla. Pikaluistelutaustan omaava norjalaisjuoksija oli myös alkuerien nopein ja hallitsi finaalia lähdöstä aina mäkitornin huipulle asti.

”Voitto tuntuu todella hyvältä. Pikaluistelussa tarvitaan kovia ja raskaita harjoitteita, jotka palvelevat hyvin myös ylämäkijuoksua. Nautin tästä tapahtumasta ja rakastan haastaa itseäni fyysisesti. Lahti oli mahtava paikka kilpailla, toivottavasti pääsen tänne juoksemaan uudestaan tulevaisuudessa”, tunnelmoi Resell juoksunsa jälkeen.

Alkuerien kolmanneksi nopeimman ajan juossut Joni Palin kiri A-finaalin kakkoseksi ajalla 3:28. Michael Fahrni taisteli itsensä lopulta kolmanneksi jääden Palinista viisi sekuntia.

Vuoden 2020 Red Bull 400 -kilpailun voittaja Tuomo Lahtisella oli tällä kertaa tyytyminen kahdeksanteen sijaan. Vancouverin olympialaisissa Suomea yhdistetyn hiihdossa edustanut Lari Lehtonen päätyi A-finaalin sijalle 14. 

Miesten B-finaalin voittoon juoksi Vili Sipilä. Toisena maaliin ennätti Kalle Linnasaari, kuuden sekunnin erolla kolmanneksi sijoittuneeseen Janne Keinäseen.

Naisten sarjan mestaruus ratkesi trillerin päätteeksi – Emmi Löfbergistä suurmäen kuningatar ensimmäisellä yrittämällä

Naisten sarjassa saatiin uusi mestari, kun ensimmäistä kertaa Red Bull 400 -kilpailuun osallistunut Emmi Löfberg kiri ilmiömäisesti viimeisillä metreillä A-finaalin voittoon ohi alkuerissä kovinta vauhtia pitäneen Heidi Vaahterinen-Mustosen. Finaalista muodostui lopulta yksi tapahtuman historian kovimmista kaksinkamppailuista ja puomilla kärkijuoksijoiden eroksi kirjattiin ainoastaan yksi sekunti Löfbergin hyväksi. Alkuerien toiseksi nopeimmalla ajalla finaaliin selviytynyt Mila Koljonen oli A-finaalin kolmas.

”Tosi hyvältä tuntuu, väsyttää vaan tosi paljon. Tämä oli ensimmäinen kerta tässä kilpailussa, joten sen kummempaa taktiikkaa ei ollut. Lähdin mukaan kokemuksesta, kiva päästä tuntemaan, miltä tuo nousu tuntuu. Omat ominaisuudet pääsivät varmasti parhaiten esiin vasta matkan puolivälissä. Kisassa tarvitaan vääntöä ja sitä onneksi löytyy. Voittoa tulee juhlittua varmaankin kotona, iltapalaa ja nukkumaan”, Löfberg kommentoi hymy huulillaan kilpailun tauottua.

Naisten B-finaalissa nopeimmin neljänsadan metrin matkan taittoi Venla Lindstöm, ajalla 5:16. Laura Kurki ja Katja Helander kävivät tasaisen kamppailun seuraavista sijoista. Lopulta Kurki nappasi kakkostilan sekunnin erolla Helanderiin, joka jätettiin kolmanneksi. 

Valta vaihtui miesten viestissä

Lahdessa kilpailtiin edellisten vuosien tapaan myös viestikilpailuissa kolmessa eri kategoriassa. Viestissä (4x100m) juostaan naisten ja miesten yksilösarjojen tapaan aina Salpausselän suurmäen vauhtimäen huipulle asti.

Miesten viestikilpailussa saatiin myös uusi voittaja. Vuoden 2020 Red Bull 400 -kakkonen, Team Siemenlingot (Joonas MatikainenOskari JalonenRoope VuohenkunnasAkseli Kivelä), nappasi hyvän loppukirinsä ansiosta viestin ykköspaikan ennen Hympyrä Swimclubia. Moninkertainen Red Bull 400 -mestari mestari Team Estonia jätettiin tylysti kolmannelle sijalle.

Viime vuoden hopea jäi vähän kalvamaan, niin tultiin kirkastamaan sitä. Taktiikkana meillä oli, että laitetaan maksimit tiskiin, ei siinä paljon muuta mietitty. Kaikki tekivät osuutensa hienosti ja loppukiri vain kruunasi suorituksen. Tämä on super hyvä tapahtuma, kaikki ovat hyvällä fiiliksellä. Ainoa miinus on, että välillä hapottaa pirusti”, Team-Siemenlingot summasivat lauantain suoritustaan.

Naisten viestifinaalissa voittoon juoksi Helsinki Ski Club #1 / Miks Ylämäkeen

”Aivan mahtava fiilis. Hieno tapahtuma kaiken kaikkiaan. Meillä oli taktiikkana mennä täysiä. Ja sitten kun alkaa hapottaa, mennään edelleen täysiä. Voitonjuhlat ovat varmaan aika kevyet, eiköhän tästä lähdetä kotiin nukkumaan. Tulemme ensi vuonna varmasti takaisin Lahteen.” Helsinki Ski Club #1 / Miks Ylämäkeen -joukkue avasi fiiliksiään Red Bull 400 -juoksun jälkeen.

Voittajajoukkueessa juoksivat Heini MaunukselaOona HakolaJoanna Laakso ja Helka Mäkelä.

Team Estonia juhli sekaviestin voittoa

Joukkuetta edustivat Lisli Pak, Lauri Tanner, Andreas Ruusmaa ja Kaur Sokmann.

”Kolmelle meistä tämä oli ensimmäinen kerta tässä kilpailussa, joten totta kai olemme tyytyväisiä voittoon. Olimme miettineet taktiikkaa etukäteen, lähinnä järjestystä eri viestiosuuksilla. Tietenkin meillä on huippu tiimi ja kaikki osaavat pitää hauskaa. Tämä on hyvän mielen tapahtuma ja sitä me todella saimme. Tänään juhlimme porukalla tätä voittoja ja uskoisin, että tulemme ensi vuonna puolustamaan voittoamme”, Team Estonia -joukkueesta pohdittiin illan päätteeksi.

Red Bull 400 järjestettiin tänä vuonna seitsemättä kertaa Suomessa. Vuosina 2014-2016 huippusuosion saavuttanut tapahtuma järjestettiin Kuopion Puijolla, ja Lahdessa kilpailtiin nyt neljäntenä vuotena peräkkäin. Red Bull 400 näkyi suorana lähetyksenä ISTV:stä. Tallenne tapahtumasta tulee katsottavaksi ensi viikolla. 

Ensi vuoden Red Bull 400 -kilpailu järjestetään Lahden suurmäessä 3.9.2022.

Tapahtuman tulokset:

https://live.ultimate.dk/desktop/front/index.php?eventid=5299

Mikä Red Bull 400?

Red Bull 400 on itävaltalaisen ex-pikajuoksijan Andreas Bergerin ideoima kansainvälinen juoksutapahtuma. Kyseessä on ylämäkijuoksukilpailu, jossa tuhannet miehet ja naiset haastavat itsensä elämänsä rankimmalle 400 metrille, juosten mäkihyppyrimäen pohjalta aina huipulle asti. Historian ensimmäinen Red Bull 400-kilpailu juostiin vuonna 2011 Itävallan Kulmin lentomäessä. Kisoja on juostu ikonisissa lokaatioissa ympäri maailman, kuten Whistlerissä, Planicassa, Zakopanessa, Sapporossa ja Trondheimissa. Suomessa tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2014 Kuopion Puijolla, jossa kilpailtiin vuosina 2014-2016. Lahdessa Red Bull 400 on järjestetty aikaisemmin vuosina 2018, 2019 ja 2020. Kyseessä on kilpailu, johon kannattaa lähteä tosissaan, mutta ei totisesti. Jokaisen lähtöviivalle asettuvan kilpailijan ainoana tavoitteena on valloittaa Lahden suurmäki mahdollisimman nopeasti. Apuna käytetään köysiverkkoa.

Vuonna 2020 miesten sarjassa voiton vei suunnistaja Tuomo Lahtinen, ja naisten sarjassa korkeimmalle palkintokorokkeelle nousi kestävyysjuoksija Laura Manninen. Kilpailuun on osallistunut vuosien aikana useita kansainvälisen tason huippu-urheilijoita, kuten olympiavoittajat Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi, ja yhdistetyn maajoukkueurheilijat Ilkka Herola ja Leevi Mutru.

Kuvat ja videot vapaasen editoriaaliseen käyttöön

Red Bull Content Pool: www.redbullcontentpool.com/search?sort=-firstActivationTimestamp&q=red%20bull%20400%20lahti

Tietoa Lahden suurmäestä

Avattu: 1923
Mäkikoko: HS130
Mäkiennätys: 138 metriä, Johann André Forfang (Norja) 4.3.2017
Erikoista: Lahden suurmäen alastulorinteessä toimii maauimala

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Miesten sarjan ylivoimainen voittaja Erik Resell. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Miesten sarjan ylivoimainen voittaja Erik Resell. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Aurinkoinen keli houkutteli myös katsojia paikan päälle. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Aurinkoinen keli houkutteli myös katsojia paikan päälle. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Mila Koljonen sijoittui naisten sarjan kolmanneksi. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Mila Koljonen sijoittui naisten sarjan kolmanneksi. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Kiipeämisessä käytetään apuna köysiverkkoa. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Kiipeämisessä käytetään apuna köysiverkkoa. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Miesten sarjassa mentiin jälleen kovaa. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Miesten sarjassa mentiin jälleen kovaa. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Lahden betoni ei päästä kilpailijoilla helpolla. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lahden betoni ei päästä kilpailijoilla helpolla. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Miesten viestisarjan voiton vei tiimi Siemenlingot. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Miesten viestisarjan voiton vei tiimi Siemenlingot. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Naisten sarjan voitto ratkesi viime metreillä. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Naisten sarjan voitto ratkesi viime metreillä. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Naisten sarjan kärkikolmikko tarjosi jännittävän finaalihuipennuksen. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Naisten sarjan kärkikolmikko tarjosi jännittävän finaalihuipennuksen. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Norjalainen lajin maailmanmestari Erik Resell päihitti suomalaishaastajat Lahden suurmäessä. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Norjalainen lajin maailmanmestari Erik Resell päihitti suomalaishaastajat Lahden suurmäessä. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Kisan voitto meni ansaitusti Norjaan. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Kisan voitto meni ansaitusti Norjaan. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Red Bull Finland
Red Bull Finland
Kaikukatu 4
00580 HELSINKI

http://www.redbull.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Red Bull Finland

Red Bull Secret Gig tarjosi Haloo Helsinki! -faneille energisen show’n ja ikimuistoisen illan yhtyeen levynjulkistuskeikalla11.9.2021 00:02:16 EEST | Tiedote

Suomessa ensimmäistä kertaa nähty Red Bull Secret Gig -livekeikkaelämys oli mahtava elämys niin bändille kuin sen faneille. Bändin Älä pelkää elämää -levynjulkaisukeikka soitettiin 10. syyskuuta Red Bull Secret Gigin salaisessa lokaatiossa. Pitkältä keikkatauolta kesällä palannut yhtye soitti keikalla ensimmäistä kertaa uuden levyn kaikki kappaleet live-yleisön edessä. Keikalle ei voinut ostaa lippuja vaan yhtyeen fanit ansaitsivat keikkalippunsa suorittamalla bändin heille esittämiä Red Bull Secret Gig -haasteita.

Loppuunmyyty maailman rankin 400 metrin juoksutapahtuma palaa Lahden suurmäkeen elokuun viimeisenä viikonloppuna25.8.2021 06:30:00 EEST | Tiedote

Red Bull 400 -ylämäkijuoksukilpailu järjestetään Lahden suurmäessä lauantaina 28.8.2021. Tänä vuonna kilpailun finaalit juostaan ensimmäistä kertaa koskaan elokuisen illan hämärässä, mäkimontun valaistuksessa. Loppuunmyytyyn tapahtumaan on ilmoittautunut 2000 urheaa juoksijaa, jotka lähtevät ottamaan mittaa itsestään, toisistaan ja legendaarisesta Lahden suurmäestä. ISTV näyttää tapahtuman suorana lähetyksenä.

Maailman suurimman harrastejalkapalloturnauksen Red Bull Neymar Jr's Five Suomen finaalissa ratkottiin voittajajoukkue Brasilian maailmanfinaaleihin20.6.2021 23:33:09 EEST | Tiedote

Brasilialaisen jalkapallotähden Neymarin nimeä kantava, Red Bull Neymar Jr’s Five -harrastejalkapalloturnaus nähtiin tänä kesänä ensimmäistä kertaa Suomessa. Turnauksen karsintoja pelattiin kolmella eri paikkakunnalla; Espoossa, Turussa ja Tampereella. Karsintojen kuusi parasta joukkuetta jatkoi matkaansa Helsingissä 20. kesäkuuta pelattuun Suomen finaaliin josta voittajaksi kruunattiin loppuotteluun villin kortin saanut Mambo number Five -joukkue.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme