Red Bull Finland

Red Bull 400 palaa Lahteen elokuun lopussa – ISTV näyttää kesän rankimman juoksutapahtuman suorana lähetyksenä!

Jaa

Red Bull 400 -ylämäkijuoksukilpailu järjestetään kolmantena vuotena peräkkäin Lahden suurmäessä lauantaina 29.8.2020. Loppuunmyytyyn tapahtumaan on ilmoittautunut 1500 urheaa juoksijaa, jotka lähtevät ottamaan mittaa itsestään, toisistaan ja legendaarisesta Lahden suurmäestä. Kisassa nähdään myös ammattiurheilijat Jonne Koski ja Eero Ettala. ISTV näyttää tapahtuman suorana lähetyksenä.

Crossfit-ammattilainen Emilia Leppänen saavuttaa maaliviivan vuoden 2019 Red Bull 400 -kilpailussa. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Crossfit-ammattilainen Emilia Leppänen saavuttaa maaliviivan vuoden 2019 Red Bull 400 -kilpailussa. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.

Kesän rankin juoksukilpailu, Red Bull 400, järjestetään tänä vuonna Suomessa kuudetta kertaa. Kuopion Puijolla juostiin kilpaa vuosina 2014-2016 ja kahtena edellisenä vuotena huippusuosittu juoksutapahtuma on järjestetty Lahden suurmäessä.

Red Bull 400 laittaa juoksijoiden kestävyysominaisuudet äärimmäiseen testiin, kun vastassa on 400 metrin lähes pystysuora nousu mäkimontun pohjalta suurmäen huipulle asti. Jokaisen juoksijan tavoitteena on valloittaa Lahden suurmäki mahdollisimman nopeasti. Apuna käytetään köysiverkkoa, joka on kiinnitetty suurmäen alastulorinteeseen.

Lahden mäkimontussa nähdään elokuun viimeisenä viikonloppuna itsensä haastavien kuntourheilijoiden lisäksi useita ammattiurheilijoita. Lähtöviivalle asettuvat mm. Suomen tunnetuin crossfit-urheilija Jonne Koski, sekä lumilautailija Eero Ettala.

Toista kertaa Lahteen juoksemaan saapuva Koski valmistautuu parhaillaan lokakuussa järjestettäviin crossfitin MM-kisoihin. Vajaan kahden kuukauden päässä odottavat CrossFit Gamesit ovat Koskelle jo uran kuudennet.

Viime vuoden Red Bull 400-kilpailu jäi pysyvästi myös kovakuntoisen crossfit-urheilijan mieleen, sillä Lahden suurmäki on valtava haaste myös ammattiurheilijoille.

Se oli erittäin hapokas kokemus. Teen omassa lajissani päivittäin kovia treenejä, ja Red Bull 400 menee heittämällä samaan kategoriaan. Omat crossfit-kisat peruuntuivat keväältä ja sellainen selkeä tavoitteellisuus harjoittelustani katosi hetkeksi. Nyt olen pystynyt treenaamaan pari edellistä kuukautta todella kovaa. Red Bull 400 toimii itselleni hyvänä harjoituksena ja välitestinä. Odotan kisaa suurella innolla”, Koski kertoo.

Koski eteni viime vuonna alkueristä A-finaaliin, mutta ei pystynyt nousemaan mukaan voittotaisteluun. Koski uskoo, ettei hänen fysiikallaan välttämättä taistella tälläkään kertaa podium-paikoista, mutta tavoite on kuitenkin päästä lähemmäksi kärkikymmenikköä.

Viime vuonna yritin roikkua Iivo Niskasen kyydissä. Alkuerän jälkeen finaalissa alkoi ehkä vähän massa painamaan, ja hyydyin loppua kohden. Suoriuduin kuitenkin omasta mielestäni hyvin. Olen tyytyväinen, jos pääsisin tällä kertaa vähän lähemmäksi kärkeä, enkä häviäisi niin montaa minuuttia voittajalle. Tänä vuonna haluan päihittää ainakin Eero Ettalan. Eeroa vastaan on aina hauska kisata”, Koski sanoo. ”Luultavasti tulee kuitenkin käymään niin, että sisäinen kilpailuviettini syttyy ja lähden heti startista juoksemaan kärjen tahdissa. Eiköhän se kostaudu viimeistään puolessa välissä, kun tulee kirjaimellisesti seinä vastaan”, Koski nauraa.

Eero Ettala juontaa tapahtuman yhdessä Juuso "Köpi" Kallion kanssa ja valmistautuu samalla Salpausselän suurmäen valloittamiseen

Lumilautailun suurimpiin pioneereihin lukeutuva Eero Ettala on todellinen Red Bull 400-konkari, sillä hän osallistuu tapahtumaan jo neljättä kertaa. Tapahtuman juontajana jo aikaisempina vuosina toiminut Ettala on ehtinyt juontamisen ohessa myös itse kiipeämään Lahden suurmäkeä ylös alkuerissä.

Ettalan mielestä koukuttavinta Lahden suurmäen valloittamisessa on suorituksen jälkeinen fiilis, jota ei pysty sanoin kuvailemaan.

Red Bull 400 on itselleni yksi kesän kohokohdista. Siitäkin huolimatta, vaikka 400 metrin ankara pyrähdys on ollut jokaisella kerralla yhtä hirvittävä kokemus. Salpausselän suurmäki on valtava haaste aivan jokaiselle. Pidän itseni haastamisesta, kuten varmasti kaikki muutkin tähän kilpailuun osallistuvista juoksijoista”, Ettala tunnelmoi. 

Miesten ja naisten yksilösarjojen alkuerissä juostaan 300 metrin matka alastulomäen kummulle. Alkuerien 60 nopeinta ja sinnikkäintä selviää A– ja B–finaaleihin (30+30), joissa juostaan täysi 400 metrin matka hyppyrimäen huipulle saakka. Yksilösarjojen lisäksi kilpailijat voivat osallistua neljän hengen joukkueilla viestikilpailuun ja sekaviestiin.

Alkuerissä painetaan ainoastaan hyppyrinnokalle, mutta jo sinne asti pääseminen on kova suoritus. Olen melko tyytyväinen, että olen joka kerta suoriutunut sen verran huonosti, etten ole päässyt finaaliin. Jos osallistuu vielä yksilösarjan lisäksi viestiin, niin pääsee – tai oikeastaan joutuu – tekemään lyhyessä ajassa jopa kolme suoritusta peräkkäin. Ei todellakaan käy kateeksi”, Ettala nauraa.

Red Bull 400 -juoksutapahtuma järjestetään Lahden suurmäessä lauantaina 29.8.2020. ISTV näyttää tapahtuman suorana lähetyksenä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

RED BULL 400 – 2020

15.08.2020 Puola | Zakopane

22.08.2020 Slovakia | Strbske Pleso

29.08.2020 Suomi | Lahti

19.09.2020 Venäjä | Chaikovsky

Itävalta | Bischofshofen (pvmäärä vahvistamatta)

Mikä Red Bull 400?

Red Bull 400 on itävaltalaisen ex-pikajuoksijan Andreas Bergerin ideoima kansainvälinen juoksutapahtuma. Kyseessä on ylämäkijuoksukilpailu, jossa tuhannet miehet ja naiset haastavat itsensä elämänsä rankimmalle 400 metrille, juosten mäkihyppyrimäen pohjalta aina huipulle asti. Historian ensimmäinen Red Bull 400-kilpailu juostiin vuonna 2011 Itävallan Kulmin lentomäessä. Kisoja on juostu ikonisissa lokaatioissa ympäri maailman, kuten Whistlerissä, Planicassa, Zakopanessa, Sapporossa ja Trondheimissa. Suomessa tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2014 Kuopion Puijolla, jossa kilpailtiin vuosina 2014-2016. Lahdessa Red Bull 400 on järjestetty aikaisemmin vuosina 2018 ja 2019. Kyseessä on kilpailu, johon kannattaa lähteä tosissaan, mutta ei totisesti. Jokaisen lähtöviivalle asettuvan kilpailijan ainoana tavoitteena on valloittaa Lahden suurmäki mahdollisimman nopeasti. Apuna käytetään köysiverkkoa.

Vuonna 2019 miesten sarjassa voiton vei slovenialainen ammattipyöräilijä Martin Kozelj, ja naisten sarjassa korkeimmalle palkintokorokkeelle nousi Mila Koljonen. Kilpailuun on osallistunut vuosien aikana useita kansainvälisen tason huippu-urheilijoita, kuten olympiavoittajat Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi, ja yhdistetyn maajoukkueurheilijat Ilkka Herola ja Leevi Mutru.

Kuvat ja videot vapaasen editoriaaliseen käyttöön:

Red Bull 400 koostevideo 2019: https://www.redbullcontentpool.com/search?q=red%20bull%20400%20lahti&facet:mediaType=Video

Muut kuvat ja videot: https://www.redbullcontentpool.com/search?q=red%20bull%20400%20lahti

Tapahtumaan liittyviä artikkeleita

Kolmiosaisessa artikkelisarjassa esitellään tapahtumaan osallistuvia kilpailijoita. Mukana tämän vuoden kilpailussa ovat mm. ringeten maajoukkuemaalivahti Kaisa Katajisto, vuoden 2018 naisten sarjan voittaja Laura Manninen, kestävyysurheilulupaus Juho Veikkolainen, koripallolegenda Martti Kuisma, entinen maajoukkuehiihtäjä Elsa Airaksinen, entinen yhdistetyn maajoukkueurheilija Tony Kilponen, suopotkupallon maailmanmestari Kiia Keskikylä ja peräti 14 mitalia taekwondon SM-kisoissa voittanut Marko Muurikka.

Red Bull 400 kokoaa Lahteen nykyisiä ja entisiä kilpaurheilijoita:https://www.redbull.com/fi-fi/red-bull-400-kilpailijoita-osa1

Koripallolegenda lähtee valloittamaan Salpausselän suurmäkeä: https://www.redbull.com/fi-fi/red-bull-400-kilpailijoita-osa2

Taekwondon Suomen mestari ja ex-maajoukkuehihtäjä saapuvat Lahteen: https://www.redbull.com/fi-fi/red-bull-400-kilpailijoita-osa3

KATSOJAINFO

Voiko tapahtumaa tulla seuraamaan paikan päälle?

Kyllä voi! Tapahtuma on ilmainen katsojille. Alueelta löytyy useita hygieniapisteitä ja yleisölle on varattu reilusti katsomotilaa riittävillä turvaväleillä.

Milloin kilpailu alkaa ja moneltako paikalle kannattaa saapua?

Ensimmäinen alkuerä starttaa klo 12.30 ja päivä huipentuu palkintojenjakoon kello 17.00. Katso kilpailun tarkempi aikataulu alta.

Huomioithan, että aikataulu on suuntaa-antava ja pidätämme oikeuden aikataulumuutoksiin.

En ole koskaan käynyt Lahdessa. Mistä löydän tietoa kaupungista?

Kaikki oleellinen tieto Lahden kaupungista löytyy osoitteista www.lahti.fi ja www.visitlahti.fi

Miten saavun Lahteen?

Lahteen on helppo tulla kaikista ilmansuunnista eri puolilta Suomea. Kaupunkiin voi matkustaa esimerkiksi junalla, linja-autolla tai omalla autolla. Lue lisää Lahden joukkoliikenteestä täältä.

Miten pääsen tapahtumapaikalle?

Red Bull 400 järjestetään Lahden suurmäessä (Salpausselänkatu 2, Lahti). Esimerkiksi Lahden Matkakeskukselta on noin 1,5 kilometrin pituinen kävelymatka tapahtuma-alueelle. Suosittelemme saapumaan tapahtumaan mahdollisuuksien mukaan kävellen, pyöräillen tai joukkoliikennettä hyödyntäen.

Saanko tuoda tapahtumaan ruokaa tai juomaa?

Ehdottomasti, ja se on jopa suositeltavaa! Omat eväät ovat sallittuja tapahtuma-alueella. Paikalta löytyy myös K-Marketin pop-up-kauppa sekä ravintola Voitto, jotka palvelevat sekä katsojia että kilpailijoita janon tai nälän yllättäessä. 

Voinko ottaa koirani mukaan tapahtumaan?

Tottakai! Huolehdithan kuitenkin koirasi puolesta tapahtuma-alueen siisteydestä.

Voihan rähmä! En pääse paikan päälle Lahteen kannustamaan. Mitä teen?

Ei hätää! ISTV lähettää koko kilpailun suorana lähetyksenä, joten ei muuta kuin kisastudio pystyyn. Kilpailuosuudet selostaa Toni Saukkola ja kommentaattorina toimii Ilmari Pitkänen. Tallenteet kaikista alkueristä, viesteistä ja finaaleista tulevat katsottavaksi jälkikäteen.

Mistä voin seurata uusimpia uutisia ja päivityksiä tapahtumasta?

Tuoreimmat uutiset ja päivitykset saat seuraamalla @redbullsuomi Instagram-tiliä ja osallistumalla Red Bull 400 – Lahti 2020 Facebook-tapahtumaan. Pidäthän silmällä myös kilpailun virallista hashtagia #RedBull400 ja jaa omat kokemuksesi tapahtumasta! 

Tietoa Lahden suurmäestä

Avattu: 1923
Mäkikoko: HS130
Mäkiennätys: 138 metriä, Johann André Forfang (Norja) 4.3.2017
Erikoista: Lahden suurmäen alastulorinteessä toimii maauimala

Tapahtuman aikataulu – 29.08.2020 Lahti

08:00 Numeroiden haku*
12:00 Numeroiden haku päättyy
12:15 Yhteisalkulämmittely
12:30 Naisten alkuerät
13:30 Miesten alkuerät
15:15 Naisten viesti
15:30 Miesten viesti
15:45 Sekaviesti
16:00 Naiset, B-finaali
16:15 Naiset, A-finaali
16:30 Miehet, B-finaali
16:45 Miehet, A-finaali
17:00 Palkintojenjako
17:30 Tapahtuma päättyy

* ilmoittautuminen tapahtuu ennakkoon verkossa

 Aikataulu on suuntaa-antava. Järjestäjä pidättää oikeuden aikataulumuutoksiin.

Lisätiedot:

Pia Kaipainen

pia.kaipainen@redbull.com

Red Bull 400 - 2019 koostevideo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pia Kaipainen

pia.kaipainen@redbull.com

Kuvat

Crossfit-ammattilainen Emilia Leppänen saavuttaa maaliviivan vuoden 2019 Red Bull 400 -kilpailussa. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Crossfit-ammattilainen Emilia Leppänen saavuttaa maaliviivan vuoden 2019 Red Bull 400 -kilpailussa. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Legendaarinen Lahden suurmäki. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Legendaarinen Lahden suurmäki. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Jonne Koski hapokkaan kisan jälkimainingeissa. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Jonne Koski hapokkaan kisan jälkimainingeissa. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Kilpailijoita loppuviivoilla. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Kilpailijoita loppuviivoilla. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Vuoden 2019 miesten sarjan voittaja, Martin Kozelj. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Vuoden 2019 miesten sarjan voittaja, Martin Kozelj. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Naisten sarjan kilpailija Lahden suurmäen huipulla. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Naisten sarjan kilpailija Lahden suurmäen huipulla. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa
Lumilautailija Eero Ettala juontamassa vuoden 2019 kilpailua. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lumilautailija Eero Ettala juontamassa vuoden 2019 kilpailua. Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Red Bull Finland
Red Bull Finland
Lautatarhankatu 10
00580 HELSINKI

http://www.redbull.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Red Bull Finland

KUTSU MEDIALLE: Kesän rankin juoksukilpailu palaa Lahden suurmäkeen 29. elokuuta25.8.2020 11:30:00 EESTTiedote

Red Bull 400 -ylämäkijuoksukilpailu järjestetään kolmantena vuotena peräkkäin Lahden suurmäessä lauantaina 29.8.2020. Loppuunmyytyyn tapahtumaan on ilmoittautunut 1500 urheaa juoksijaa, jotka lähtevät ottamaan mittaa itsestään, toisistaan ja legendaarisesta Lahden suurmäestä. Kisassa nähdään myös ammattiurheilijat Jonne Koski ja Eero Ettala. ISTV näyttää tapahtuman suorana lähetyksenä.

Elias "Jamppi" Olkkonen ja Aleksi "allu" Jalli haastavat amatööripelaajat Red Bull Flick CS:GO -turnauksen finaalissa20.5.2020 14:00:03 EESTTiedote

Huiman suosion saavuttaneen Red Bull Flick CS:GO -turnauksen finaalit pelataan tulevana lauantaina 23.5 kello 14:00 alkaen. Finaaliturnauksen voittaja kohtaa haastefinaalissa ENCEn kaksikon, jonka muodostaa Elias "Jamppi" Olkkonen ja Aleksi "allu" Jalli. Voittaja saa myös paikan Euroopan finaalissa, jonka voittajat pääsevät pelaamaan muita ammattilaisjoukkueita vastaan ja taistelemaan 20 000 euron voittopotista.

3.5 juostaan yksin, mutta yhdessä niiden puolesta jotka eivät siihen kykene1.5.2020 12:00:00 EESTTiedote

Toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina klo 14.00 (Suomen aikaa) juoksijat ympäri maailman lähtevät liikkeelle samanaikaisesti Wings for Life World Run –sovelluksen kanssa yksin, mutta samalla yhdessä muiden juoksijoiden kanssa. Ottamalla osaa Wings for Life World Run -hyväntekeväisyysjuoksuun jokainen voi edesauttaa maailmanlaajuista liikettä joka edesauttaa läpimurtojen tekemistä selkäydinvammojen hoidon, kuntoutuksen ja potilaiden toimintakyvyn parantamisen saralla.

ENCE ja Red Bull järjestävät yhteistyössä täysin uudenlaisen 2v2 CS:GO -turnauksen Suomessa - Voittajalla mahdollisuus pelata ammattilaisia vastaan24.4.2020 14:59:09 EESTTiedote

Red Bull ja ENCE järjestävät yhteistyössä kaikille avoimen Red Bull Flick CS:GO -turnauksen, jossa pelaajat ottavat toisistaan mittaa viidellä täysin uudella kartalla. Karttojen ja pelimuodon suunnittelussa on panostettu nopeatempoiseen peliin ja tavoitteena on ollut kehittää pelimuoto, jossa eritasoiset pelaajat voivat ottaa toisistaan mittaa tasavertaisesti. Voittaja kohtaa finaalissa ENCEn ja saa paikan Euroopan finaalissa, jonka voittajat pääsevät pelaamaan ammattilaisjoukkueita vastaan.

Wings for Life World Run hyväntekeväisyysjuoksu 3.5.202015.4.2020 09:00:00 EESTTiedote

Toukokuun 3. päivänä järjestetään maailmanlaajuinen hyväntekeväisyysjuoksu Wings for Life World Run, joka juostaan Wings for Life World Run –sovelluksen kanssa yksin, mutta samalla yhdessä muiden juoksijoiden kanssa ympäri maailman. Juoksu kerää varoja selkäydinvammojen tutkimukseen ja hoitoon. Suomessa hyvän asian puolesta liikkeellä ovat myös huippu-urheilijat Iivo Niskanen, Kalle Rovanperä ja Jonne Koski.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme