Aluehallintovirasto

Regionförvaltningsverket i Södra Finland korrigerar fredagens beslut gällande barns hobbyutövning - även barn födda 2008 kan fortsätta utöva sin hobby

Dela

Beslutet korrigeras så att det motsvarar regeringens riktlinjer om ledd hobbyverksamhet för 12-åringar och barn under 12 år.

Regionförvaltningsverket i Södra Finland publicerade 26.2.2021 ett beslut om att vissa lokaler stängs i huvudstadsregionen och dess närområden, dock på så sätt att barn födda år 2009 och barn yngre än det kan fortsätta delta i ledd hobbyverksamhet i lokalerna. Regionförvaltningsverket korrigerar beslutet så att det motsvarar regeringens riktlinje från den 25 februari om att 12-åringar och barn under 12 år kan fortsätta delta i ledda hobbyer. Efter korrigeringen tillåter beslutet att också barn som är födda 2008 får fortsätta sin hobbyutövning. Korrigeringen har gjorts utgående från de preciserade anvisningarna.

Regionförvaltningsverket i Södra Finlands beslut är i kraft under tiden 1 - 14.3.2021. Korrigeringen görs i beslutet som finns på regionförvaltningsverkets webbplats så fort som möjligt.

Mer information:

Nyckelord

Om

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoRegionförvaltningsverket arbetar för att människors grundläggande fri- och rättigheter ska tillgodoses och främjar tillgången till basservice. Vi bidrar även till miljöskyddet, ett hållbart utnyttjande av miljön, den inre säkerheten samt sunda och trygga levnads- och arbetsmiljöer. Inom våra respektive regioner har vi också hand om de väglednings- och tillsynsuppgifter som finns angivna i lag och verkställer lagstiftningen. Regionförvaltningsverkets verksamhet styrs av åtta ministerier.

Följ Aluehallintovirasto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aluehallintovirasto

Södra Finlands beredskapskommitté: Öppen och tydlig kommunikation stöder samhällets kristålighet13.4.2021 12:24:55 EEST | Tiedote

Södra Finlands regionala beredskapskommitté sammanträdde 7.4.2021 för att göra en översikt över coronavirussituationen. Temat för mötet var coronakommunikation och kristålighet. Med representanter för media och kommuner diskuterades mediernas och myndigheternas samarbete i kommunikationen om coronakrisen samt mediernas möjligheter att stärka kriståligheten i samhället.

I en del av landet får restaurangerna hålla öppet med vissa begränsningar - regionförvaltningsverket vägleder och övervakar13.4.2021 09:11:10 EEST | Tiedote

Genom förordning av statsrådet har det bestämts att restaurangerna måste fortsätta hålla stängt i en stor del av landet till och med den 18 april för att få stopp på spridningen av epidemin. I de områden där restaurangerna får hålla öppet finns restriktioner bland annat av serverings- och öppettider. Regionförvaltningsverket vägleder och övervakar restaurangerna när det gäller iakttagandet av restriktionerna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum