Aluehallintovirasto

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland beviljade ändringar av regleringstillstånden för Näsijärvi och Pyhäjärvi

Dela

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland har genom sina beslut som meddelades 12.1.2021 beviljat ändring av regleringstillstånden enligt vattenlagen för Näsijärvi och Pyhäjärvi. Den obligatoriska vårsänkning som bestämts för sjöarna blir villkorlig och beroende av snöläget.

Med vårsänkning avses att sjöarnas vattenstånd sänks under vintern och början av våren. I och med ändringen av tillstånden blir det lättare att under vårvintern anpassa vattennivån i Näsijärvi och Pyhäjärvi till snöläget som förhållandena och klimatförändringen orsakat samt till behovet av översvämningsskydd för Kumo älv. Ändringarna syftar till att undvika onödigt låga vattennivåer på våren, förbättra lekförhållandena för fisk och göra det lättare att uppnå vattennivån under sommaren.

Innehavare av regleringstillståndet för Näsijärvi är Näsijärvi vattenregleringsföretag, medan NTM-centralen i Birkaland innehar regleringstillståndet för Pyhäjärvi.

Besluten publiceras i Vatten- och miljötillståndsdatabasen 12.1.2021

Anvisning: du hittar besluten t.ex. genom att söka på kommunens namn: Tampere.

Beslutens diarienummer: LSSAVI/10850/2018 och LSSAVI/10843/2018, beslutens nummer: 1/2021 och 2/2021.

Mer information:

Direktör Tarja Savea-Nukala, tfn 0295 018 777
Miljöråd Arto Paananen, tfn 0295 018 787

e-post: fornamn.efternamn@rfv.fi

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland

Nyckelord

Om

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoRegionförvaltningsverket arbetar för att människors grundläggande fri- och rättigheter ska tillgodoses och främjar tillgången till basservice. Vi bidrar även till miljöskyddet, ett hållbart utnyttjande av miljön, den inre säkerheten samt sunda och trygga levnads- och arbetsmiljöer. Inom våra respektive regioner har vi också hand om de väglednings- och tillsynsuppgifter som finns angivna i lag och verkställer lagstiftningen. Regionförvaltningsverkets verksamhet styrs av åtta ministerier.

Följ Aluehallintovirasto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aluehallintovirasto

Siipikarjan siirtoja rajoitettu alueellisesti Janakkalan lintuinfluenssalöydösten vuoksi26.1.2021 11:31:21 EETTiedote

Linnuille korkeaa kuolleisuutta aiheuttavaa H5N8-tyypin lintuinfluenssaa todettiin luontoon istutetuista fasaaneista Janakkalassa, Kanta-Hämeessä torstaina 21.1. Lähistön tarhatuissa fasaaneissa lintuinfluenssaa ei todettu. Ruokavirasto on määrännyt taudin esiintymispaikan ympärille rajoitusvyöhykkeen, jolla rajoitetaan siipikarjan ja siipikarjasta saatavien tuotteiden siirtoja.

Regionförvaltningsverket i Södra Finland utredde beredskapen inför coronapandemin hos kommuner och samkommuner inom social- och hälsovården22.1.2021 12:00:00 EETTiedote

Inom social- och hälsovården har man förberett sig på att coronapandemin eskalerar, men det har funnits skillnader t.ex. i fråga om erhållandet av testresultat och spårning av infektioner. De största orosmomenten hänför sig till att omsorgs- och vårdpersonalen insjuknar och att sjukdomen sprids till vårdhem. Uppgifterna framgår av en färsk rapport.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum