Vaasan kaupunki - Vasa stad

Rehabiliterande arbetsverksamhet i gruppform fortsätter i Vasa – öppet hus 3.2

Dela

Vasa stad förbereder sig som bäst på att sätta igång den rehabiliterande arbetsverksamheten i gruppform: du kan komma och bekanta dig med de nya lokalerna 3.2. Servicen har även fått ett nytt namn.

Vid konkurrensutsättningen på hösten valde Vasa stad Vasa Settlementförening rf, SPR-Kirppis och Resurscentret Föregångarna rf till serviceproducenter av rehabiliterande arbetsverksamhet i gruppform. Staden lyckades efter konkurrensutsättningen inte nå något avtal med Vasa Settlementförening rf, som varit den största köpserviceproducenten, och började själv utreda alternativ till en ny arbetsverksamhetsplats i stället för Settlement.

Eftersom det i Vasaregionen inte finns någon part som har kunskap och resurser för att producera den här typen av service, beslutade stadsstyrelsen 13.1 att staden själv verkar som serviceproducent fram till slutet av året som längst.

- Rekryteringen av handledare och arbetstränare är i slutskedet, och inredningen av de nya verksamhetslokalerna pågår, säger stadens sysselsättningschef Helena Nurmikoski.

Den nya servicen fick namnet Noste–Flyt. Namntävlingen var öppen för stadens anställda inom vuxensocialarbetet, för vilka den rehabiliterande arbetsverksamheten i gruppform och dess klienter är välbekanta.

- Namnet beskriver den rehabiliterande arbetsverksamheten i gruppform, som hjälper klienten att få flyt i livet, komma ifrån t.ex. utslagning eller i övrigt få en bättre riktning i livet – flyt, säger serviceområdeschef för vuxensocialarbetet Virpi Kortemäki.

Öppet hus och information 3.2 kl. 12–14

Alla nya och gamla klienter samt personer som är intresserade av verksamheten är välkomna att bekanta sig med de nya lokalerna:

Tid: måndag 3.2.2020 kl. 12.00–14.00
Plats: Handelsesplanaden 4

Under eftermiddagen ges kort information (kl. 12 och kl. 13) och möjlighet att komma med idéer kring verksamheten. Även representanter för medierna är hjärtligt välkomna.

Nyckelord

Kontakter

- Sysselsättningschef Helena Nurmikoski, tfn 040 173 0517, helena.nurmikoski@vasa.fi

- Serviceområdeschef för vuxensocialarbete Virpi Kortemäki, tfn 040 524 9970, virpi.kortemaki@vasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kasarmin alueen kadunnimiin muutoksia 19.2.2020 09:00:00 EETTiedote

Kasarmin alueen katujen nimiin tehdään muutoksia. Kadunnimistä poistetaan kasarmintori, koska ihmiset mieltävät sen sijainnin eri tavoin, ja se aiheuttaa epäselvyyttä. Ruotsinkielisiin kadunnimiin tulee kasernen vanhahtavan kirjoitusasu kasärnen tilalle. Lisäksi Artellikujan ja Aleksanterinkujan ruotsinkieliset kirjoitusasut korjataan oikeinkirjoituksen mukaisiksi. Vanhat nimet Korjatut nimet Itäinen kasarmintori / Östra kasärntorget Itäinen kasarmi / Östra kasernen Läntinen kasarmintori / Västra kasärntorget Läntinen kasarmi / Västra kasernen Artellikuja / Artelligränden Artellikuja / Artellgränden Aleksanterinkuja / Aleksandersgränden Aleksanterinkuja / Alexandersgränden Liite: Kasarmin alueen muutetut kadunnimet kartalla

Ändringar i gatunamnen på kasernområdet 19.2.2020 09:00:00 EETTiedote

Namn på gator på kasernområdet ändras. Kaserntorget i gatunamnen lämnas bort, eftersom folk uppfattar läget olika och det medför oklarheter. Den ålderdomliga stavningen kasärnen ändras till kasernen. Därtill ändras stavningen av Artelligränden och Aleksandersgränden så att den stämmer överens med stavningsreglerna. Gamla namn Korrigerade namn Itäinen kasarmintori / Östra kasärntorget Itäinen kasarmi / Östra kasernen Läntinen kasarmintori / Västra kasärntorget Läntinen kasarmi / Västra kasernen Artellikuja / Artelligränden Artellikuja / Artellgränden Aleksanterinkuja / Aleksandersgränden Aleksanterinkuja / Alexandersgränden Bilagan: De ändrade gatunamnen på kasernområdet är angivna på kartan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum