Jyväskylän yliopisto

Rehtori Keijo Hämäläinen Sitran hallituksen jäseneksi

Jaa

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen on nimitetty Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran hallitukseen.

Sitran hallintoneuvosto valitsi perjantaina 27. maaliskuuta Sitralle uuden hallituksen, johon nimitettiin seuraavat henkilöt:

  • Tarja Halonen, presidentti
  • Keijo Hämäläinen, rehtori, Jyväskylän yliopisto
  • Anita Lehikoinen, kansliapäällikkö, opetus- ja kulttuuriministeriö
  • Päivi Nerg, alivaltiosihteeri, valtiovarainministeriö
  • Jorma Ollila, hallitusammattilainen
  • Petri Peltonen, alivaltiosihteeri, työ- ja elinkeinoministeriö

Puheenjohtajaksi hallintoneuvosto valitsi Anita Lehikoisen ja varapuheenjohtajaksi Päivi Nergin. Hallituksen toimikausi on 1.4.2020 – 31.12.2021.

Sitra on julkisoikeudellinen eduskunnan valvoma rahasto, joka perustettiin vuonna 1967 Suomen Pankin yhteyteen Suomen itsenäisyyden 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Sitran tehtävä on rakentaa huomisen menestyvää Suomea, etsiä uusia käytännön toimintamalleja ja vauhdittaa kestävään hyvinvointiin tähtäävää liiketoimintaa.

- Sitran tehtävä on ennakoida yhteiskunnan muutoksia ja tehdä rohkeita kokeiluja jotka edistävät yhteiskunnan uudistumista ja rakentavat parempaa huomista. Toiminnallaan se tuo lisäarvoa paitsi yhteiskunnalle myös yliopistolliseen tutkimuksen ja koulutuksen vaikuttavuuteen. On hienoa olla mukana tuomassa tiede ja -korkeakoulumaailman näkemystä ja kokemusta tähän kokonaisuuteen, rehtori Hämäläinen toteaa.

Sitran hallituksen jäsenyyden lisäksi rehtori Hämäläinen toimii lukuisissa kansallisissa luottamustehtävissä, kuten Suomen yliopistojen rehtorineuvoston Unifin puheenjohtajana, Suomen Akatemian tutkimusinfrastruktuuritoimikunnan jäsenenä sekä sekä Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n hallituksen jäsenenä.

Lisätietoja:

Rehtori Keijo Hämäläinen, puh. 040 680 0215, keijo.hamalainen@jyu.fi

https://www.sitra.fi/uutiset/sitran-hallitus-uudistuu/

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 5.6.2020 Ihminen on tietoturvan heikoin lenkki (Vestman)3.6.2020 06:58:00 EESTTiedote

Aiemmat tutkimukset väittävät työntekijöiden oikeuttavan tietoturvarikkomuksiaan. Tiina Vestmanin väitöskirjan mukaan työntekijät kyllä selittävät ja perustelevat niitä, mutta eivät suoranaisesti oikeuta. Todellisuudessa työntekijöillä ei useinkaan ole tietoa tietoturvarikkomustensa lopullisista seurauksista, eivätkä he siten pysty arvioimaan omien tekojensa lopullisia seurauksia. Seuraukset voivat olla peruuttamattomat, mutta silti työntekijät eivät koe tietoturvarikkomuksistaan syyllisyyden ja häpeän tunteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme