Mifuko

Reilulla kaupalla ja suomalaisella designilla ilmastonmuutosta vastaan

Jaa

Ilmastonmuutos aiheuttaa kärsimystä alueilla, joissa jo valmiiksi kampaillaan köyhyyden aiheuttamien ongelmien kanssa. Designyritys Mifukon itsenäiset käsityöryhmät toimivat Kenian maaseudulla, jossa vuosittaiset sadekaudet rytmittävät pienviljelyä. Ilmastonmuutos on aiheuttanut sadekausien muuttumisen epäsäännöllisemmiksi. Epävarmuuden lisääntyessä viljelyssä on ollut tärkeää, että naisryhmät ovat saaneet säännöllisiä lisätuloja Mifukon perinteisistä käsin valmistetuista kiondo-koreista. Yksi ratkaisu parempaan sanitaatioon ja ravinnekiertoon pienviljelmillä on kestävää kehitystä tukeva kuivakäymälä.

Mifukon Kiondo koreja valmistaa yli 600 käsityöläistä.
Mifukon Kiondo koreja valmistaa yli 600 käsityöläistä.

Mifukon reilun kaupan koreissa yhdistyy suomalainen design ja taitava kenialainen käsityöosaaminen. Hyvä suunnittelu luo uudet markkinat tuotteille, joiden pääsy maailmanlaajuisille markkinoille kaukaa Kenian maaseudulta on muuten haastavaa. Käsityötaitojen arvostaminen ja yhteisöllisyys kasvaa alueella, kun ne tuovat yhteisöille tuloja. Käsityöt eivät vaadi koneita eikä suuria investointeja.

Kenian maaseudulle pilottihankkeena kuivakäymälä

Reilu kauppa edistää ensisijaisesti ihmisten ja ympäristön hyvinvointia. Mifukon tukema Mifuko Trust Ry on yhdessä Huussi Ry:n kanssa rakentanut pilottihankkeena ensimmäisen ekologisen kuivakäymälän maaseudulle. Siitä saatava lannoite auttaa satomäärien kasvattamisessa samalta viljelyalalta sekä säästää rahaa, kun kalliita lannoitteita ei tarvitse ostaa. Käymälä rakennettiin Mifukon naisryhmän johtajan pihaan ja hän on toiminut sanansaattajana uudenlaisen idean tuomisessa alueelle. Projektiin kuuluu myös sanitaatio ja hygienia tietoisuuden lisääminen alueella.

Pienten maaseudun naisyhteisöjen voimaantuminen edistää hyvinvointia. Taloudellisen ja sosiaalisen aseman paraneminen mahdollistaa lasten koulunkäynnin, paremman sadon pienviljelmiltä ja investoinnit tulevaisuuteen. Reilu kauppa edistää taloudellista tasa-arvoa kaupankäynnissä sekä kestävää kehitystä turvaamalla myös marginalisoitujen tuottajien oikeudet. Mifuko on ollut World Fair Trade Organization -järjestön sertifioitu jäsenyritys vuodesta 2015.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Minna Impiö
info@mifuko.fi
0505932044

Kuvat

Mifukon Kiondo koreja valmistaa yli 600 käsityöläistä.
Mifukon Kiondo koreja valmistaa yli 600 käsityöläistä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mifuko
Hämeentie 130A
00560 Helsinki

http://www.mifuko.fi

Mifuko on suomalainen designyritys, joka yhdistää suomalaisen suunnittelun ja kenialaisen perinteisen käsityön. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluvat korit, laukut sekä koristeet. Mifuko on toiminut vuodesta 2009 yhteistyössä kenialaisten käsityöläisten kanssa ja sille on myönnetty kansainvälisen Reilun kaupan järjestön WFTO:n jäsenyys. Koreja valmistaa yli 600 käsityöläista ja niitä myydään noin 30 maassa. Keskeisiä markkinoita ovat Euroopan maat, Yhdysvallat ja Japani.

Mifukon kanssa yhteistyössä toimii vuonna 2012 perustettu Mifuko Trust -yhdistys, jonka tavoite on viedä arkea parantavia asioita maaseudun naisille: alueelle, jossa puhdas vesi on ylellisyyttä ja sähköä ei ole. Mifuko Trust on rakentanut pilottihankkeena ekologisen kuivakäymälän, lahjoittanut sadevesisäiliöitä, kotieläimiä sekä aurinkokennovaloja alueen naisyhteisöille. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mifuko

Mifuko Trust rakentaa ekologisia kuivakäymälöitä Kenian maaseudulle31.12.2019 13:42:21 EET | Uutinen

Mifuko Trustin ekologinen kuivakäymäläpilotti on ollut käytössä reilun vuoden Kenian maaseudulla. Wash and Grow -hankkeessa Mifuko Trust rakensi ensimmäisen pilottikuivakäymälän paikallisia materiaaleja hyödyntäen. Hankkeen tavoitteena on ollut saada turvalliset ja ekologiset sanitaatioratkaisut kaikkien perheiden ulottuville Makuenin alueella Keniassa. Yhdistys on myös hankkinut sadevesitankkeja puhtaan veden turvaamiseksi.