Mifuko

Reilun kaupan designyritys Mifuko täyttää 10-vuotta

Jaa
Mifuko on kymmenessä vuodessa kansainvälistynyt vauhdilla, yrityksen koreja ja laukkuja viedään yli 30 maahan. Korinpunonta tuo lisätuloa yli 600 naiselle Kenian maaseudulla.

Juhlavuotena olemme aloittaneet onnistuneen yhteistyön Kirkon Ulkomaanavun kanssa Kenian Turkanassa. Siellä valmistetaan palmunlehvästä perinteisillä tekniikoilla kauniita ja kestäviä koreja ja laukkuja. Juhlamallistoon kuuluvat myös suuret XL- ja XXL- koon säilytyskorit, jotka löytyvät uusissa heleissä väreissä. Korit ovat uniikkeja ja niissä näkyy kaunis käsityönjälki. Jokainen tuote on tekijänsä signeeraama. Uudet mallistot esitellään syksyn 2019 Maison&Objet messuilla Pariisissa.

Toimintaa juhlistetaan istuttamalla puita

Juhlavuotena yritys istuttaa Kenian maaseudulle yli 600 puuntainta Mifukon koreja ja laukkuja valmistavien käsityöläisten pihoihin. Ilmastonmuutos on vaikuttanut päiväntasaajan alueen sateisiin ja viljely on muuttunut alueella epävarmaksi. 

”Puut sitovat maata rankkasateiden aikana ja tuovat varjoa viljelyksille. Yritys toimii kiinteässä vuorovaikutuksessa paikallisten käsityöläisten kanssa. Puiden istuttaminen on yksi esimerkki ajatuksista, joka on lähtöisin paikallisesta tarpeesta”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Mari Martikainen.

Mifuko jatkaa ainutlaatuisen vastuullisen yritysmallin kehittämistä.

”Mifukon toimintamalli on erityinen. Se luo toimeentuloa syrjäseuduille ja vahvistaa naisten asemaa yhteisöissä. Töitä on mahdollista tehdä kotoa käsin ja kulloisenkin elämäntilanteen mukaan. Toimeentulo on säännöllistä ja edistää perheen hyvinvointia”, kertoo Mifukon toimitusjohtaja Minna Impiö. 

”Wild at Heart” -näyttely

Juhlavuosi huipentuu osallistumisella ”Wild at Heart” -näyttelyyn, joka tuo esille suomalaisen nykymuotoilun rohkean ja kesyttömän puolen. Wienin designviikko on Itävallan suurin muotoilutapahtuma ja Suomi on nimitetty vuoden 2019 teemamaaksi. Festivaali järjestetään Wienissä 27.9.-6.10.2019 ja odotettavissa on noin 40 000 kävijää. Teemamaaohjelman keskiössä on muotoilija-kuraattori Tero Kuitusen suunnittelema ”Wild at Heart” -näyttely, jossa on esillä myös Mifuko. Näyttely esitellään Wienin designviikon jälkeen Budapestin ja Tukholman designviikoilla sekä Tokiossa yhteistyössä paikallisten Suomen kulttuuri-instituuttien kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Minna Impiö
0505932044

Mari Martikainen
0505322562

info@mifuko.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mifuko
Hämeentie 130A
00560 Helsinki

http://www.mifuko.fi

 Mifuko on suomalainen designyritys, joka yhdistää suomalaisen suunnittelun kenialaisen perinteisen käsityön. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluvat korit, laukut sekä koristeet. Mifuko on toiminut vuodesta 2009 yhteistyössä kenialaisten käsityöläisten kanssa ja sille on myönnetty kansainvälisen reilun kaupan järjestön WFTO:n jäsenyys. Koreja valmistaa jo yli 600 käsityöläista ja niitä myydään noin 30 maassa. Keskeisiä markkinoita ovat Euroopan maat, Yhdysvallat ja Japani. Mifukon kanssa yhteistyössä toimii vuonna 2012 perustettu Mifuko Trust -yhdistys, jonka tavoite on viedä arkea parantavia asioita maaseudun naisille: alueelle, jossa puhdas vesi on ylellisyyttä ja sähköä ei ole. Mifuko Trust on rakentanut kuivakäymälän, ostanut vesitankkeja ja lahjoittanut aurinkokennovaloja alueen naisyhteisöille. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mifuko

Mifuko Trust rakentaa ekologisia kuivakäymälöitä Kenian maaseudulle31.12.2019 13:42:21 EET | Uutinen

Mifuko Trustin ekologinen kuivakäymäläpilotti on ollut käytössä reilun vuoden Kenian maaseudulla. Wash and Grow -hankkeessa Mifuko Trust rakensi ensimmäisen pilottikuivakäymälän paikallisia materiaaleja hyödyntäen. Hankkeen tavoitteena on ollut saada turvalliset ja ekologiset sanitaatioratkaisut kaikkien perheiden ulottuville Makuenin alueella Keniassa. Yhdistys on myös hankkinut sadevesitankkeja puhtaan veden turvaamiseksi.

Reilulla kaupalla ja suomalaisella designilla ilmastonmuutosta vastaan3.12.2018 07:17:00 EET | Tiedote

Ilmastonmuutos aiheuttaa kärsimystä alueilla, joissa jo valmiiksi kampaillaan köyhyyden aiheuttamien ongelmien kanssa. Designyritys Mifukon itsenäiset käsityöryhmät toimivat Kenian maaseudulla, jossa vuosittaiset sadekaudet rytmittävät pienviljelyä. Ilmastonmuutos on aiheuttanut sadekausien muuttumisen epäsäännöllisemmiksi. Epävarmuuden lisääntyessä viljelyssä on ollut tärkeää, että naisryhmät ovat saaneet säännöllisiä lisätuloja Mifukon perinteisistä käsin valmistetuista kiondo-koreista. Yksi ratkaisu parempaan sanitaatioon ja ravinnekiertoon pienviljelmillä on kestävää kehitystä tukeva kuivakäymälä.