HSL Helsingin seudun liikenne

Reittioppaan rajapinnoissa otetaan käyttöön tunnistautuminen syyskuussa

Jaa

HSL:n reittioppaan kartta- ja reittihakupalveluiden ohjelmistorajapinnoissa otetaan käyttöön syyskuussa 2022 tunnistautuminen eli API-avaimen käyttö.

HSL:n reittioppaan kartta- ja reittihakupalveluiden ohjelmistorajapinnoissa otetaan käyttöön syyskuussa 2022 tunnistautuminen eli API-avaimen käyttö. Muutos ei vaikuta suoraan HSL:n asiakkaiden käyttämiin palveluihin eikä vaadi siis asiakkailta toimenpiteitä. Muutos on suunnattu HSL:n dataa hyödyntäville toimijoille ja sen tavoitteena on parantaa palveluiden käyttöä jatkossa.

Rajapintapalvelut tarjotaan edelleen maksuttomina avoimen datan periaatteiden mukaisesti. Palveluiden käyttö kuitenkin edellyttää API-avaimen liittämistä rajapinnan palvelupyyntöihin. API-avaimen avulla HSL pystyy seuraamaan avoimien rajapintapalveluiden käyttöastetta ja tarvittaessa ottamaan palvelujen käyttäjiin yhteyttä. Näin voimme jatkossa tarjota parempaa palvelua ja myös kerätä käyttäjiltä esimerkiksi kehitysehdotuksia.

Tunnistautumisen käyttöönotossa on kuuden kuukauden siirtymäaika 3.4.2023 saakka, jonka aikana palvelut tulee siirtää käyttämään uutta tapaa. Siirtymäajan palvelut voivat siis käyttää joko uutta tai vanhaa tapaa. Suosittelemme kuitenkin uuteen tapaan siirtymistä mahdollisimman nopeasti.

Lisätietoja muutoksesta Digitransit-hankkeen kotisivuilta (englanniksi) digitransit.fi/en/developers/api-registration/

HSL:n avoimet rajapinnat:

HSL:n avoimet rajapinnat tarjoavat runsaasti erilaisia tietoja, joita voi hyödyntää moniin tarkoituksiin. Näitä ovat muun muassa kartta-, reititys- ja osoitehakurajapinnat, joita myös HSL:n omat palvelut kuten Reittiopas hyödyntävät. Lisätietoa aiheesta löydät täältä hsl.fi/avoindata

Mikä ihmeen API?

API on ohjelmointirajapinta, jota käyttäen sovellukset kommunikoivat keskenään. Yleistäen API:lla tarkoitetaan mitä tahansa ohjelmointirajapintaa. API voi olla sovelluksen sisäiseen käyttöön tarkoitettu rajapinta tai muille sovelluksille tarkoitettu ulkoinen rajapinta.

Yhteyshenkilöt

Joona Packalén, Matkustajainformaatiopäällikkö. joona.packalen@hsl.fi, tel: +358 405731283

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 400 työntekijää, ja liikevaihto on noin 700 miljoonaa euroa vuodessa. Vuonna 2021 HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 238 miljoonaa, mikä on yli 60 % Suomessa tehdyistä joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme