Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Rentoutus keinujen liikkeessä − muusikko Aino Vennan ja sirkustaiteilija Ilona Jäntin uusi teos on omistettu parasympaattiselle hermostolle

Jaa

Aino Vennan ja Ilona Jäntin uusi teos Keinu luo yleisölle mahdollisuuden vapauttaa mieli hetkeksi arjen kiireestä. Kulttuurikeskus Caisassa 19.11. ensi-iltansa saavassa esityksessä unenomainen musiikki yhdistyy ilma-akrobatian keinujen hypnoottiseen heiluriliikkeeseen.

Aino Vennan ja Ilona Jäntin Keinu-teos on ensimmäinen osa keinujen ympärille suunnitellusta trilogiasta. Kuva: Ulla Kokki.
Aino Vennan ja Ilona Jäntin Keinu-teos on ensimmäinen osa keinujen ympärille suunnitellusta trilogiasta. Kuva: Ulla Kokki.

Moniaistillinen Keinu luo Caisan teatterisaliin meditatiivisen, intiimin tunnelman ja esityksen tarkoituksena on tarjota katsojalle hypnoottinen hengähdys kaoottisesta ulkomaailmasta. Ilona Jäntin välineenä toimivat kaikille lapsuudesta tutut köysistä ja lankuista valmistetut keinut, jotka roikkuvat katosta ilma-akrobatian inspiraationa. Aino Vennan musiikki on unenomaista ja vapaasti vaeltavaa.

"Halusimme tehdä helposti saavutettavan esityksen, jonka äärellä kuka tahansa voi rentoutua, antaa ajatusten lentää ja vaikka tarpeen tullen nukahtaa turvallisessa ja meditatiivisessa ympäristössä", kertovat tekijät.

"Kun aloimme rakentaa esitystä, keskityimme erityisesti keinujen hypnoottiseen heiluriliikkeeseen, joka on meille kaikille tavalla tai toisella tuttu lapsuudesta. Olemme inspiroituneet siihen pisteeseen, että suunnitteilla on kokonainen trilogia keinujen ympärille. Toinen osa nähdään vuoden päästä syksyllä Espoon modernin taiteen museossa ja trilogia päättyy kesällä 2022 prahalaiseen Luka -lähiöön toteutettavaan yhteisölliseen teokseen."

Jäntti & Venna on sirkustaiteilija-koreografi Ilona Jäntin ja säveltäjä-solisti Aino Vennan muodostama duo, jonka teoksissa lokaatiot ja tilalähtöisyys luovat uusia ulottuvuuksia sirkusta ja musiikkia yhdistäviin esityksiin. Jäntti & Venna ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2015 ja esiintyneet siitä lähtien ympäri Eurooppaa.

Aino Venna on säveltäjä ja solisti, jolla on laaja kokemuspohja poikkitaiteellisesta työskentelystä koti- ja ulkomailla, erityisesti Ranskassa. Hänen teoksensa käsittelevät usein valon ja varjon taitekohtia ja ihmisen pientä, mutta herkkää roolia kosmoksessa. Vennan työskentelyn painopiste on 2021 julkaistavan uuden levyn tuotannon lisäksi nykysirkuksen, esitystaiteen ja avoimen kaupunkikulttuurin parissa.

Suomi-palkittu Ilona Jäntti on ilma-akrobatiaan erikoistunut sirkustaiteilija ja koreografi, joka on jo kahden vuosikymmenen ajan tutkinut lajinsa välineitä, konventioita ja tilan käyttöä. Hän on yksi helsinkiläisen Ilmatila-ryhmän perustajajäsenistä, lisäksi hän tekee tiiviisti yhteistyötä mm. panamalaisen La Tribu Performance -ryhmän kanssa. Hän työskentelee usein tilalähtöisesti ja lähestyy ilma-akrobatiaa liikkeen, visuaalisuuden ja kosketuksen kautta

Keinu on toteutettu yhteistyössä Näkövammaisten Kulttuuripalvelu Ry:n kanssa. 24. ja 25.11. esitykset kuvailutulkataan. Kuvailutulkkaus pyrkii välittämään teatteriesityksen teoksen sanallisesti niin, että sokea tai heikkonäköinen henkilö voi päästä osalliseksi kokemuksesta yhdenvertaisesti näkevien kanssa.

Kesto: 60 minuuttia 
Liput: 10/6 € 

Esitykset:
to 19.11. klo 19 (ensi-ilta) 
pe 20.11. klo 19 
la 21.11. klo 19 
su 22.11. klo 15 

ti 24.11. klo 19
ke 25.11. klo 19
to 26.11. klo 19

Caisa, Kaikukatu 4 B, Helsinki
www.caisa.fi

---------------------------

Hyvä toimittaja, tervetuloa ensi-iltaan tai johonkin toiseen esitykseen! Saat pressiliput Caisasta kulttuurituottaja Jaana Lindmanilta jaana.lindman@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurituottaja
Jaana Lindman
050 551 3355, jaana.lindman@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
Kulttuurikeskus Caisa

Projektisuunnittelija
Terhi Honkio
040 169 9706, terhi.honkio@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
viestintä- ja markkinointipalvelut

Kuvat

Aino Vennan ja Ilona Jäntin Keinu-teos on ensimmäinen osa keinujen ympärille suunnitellusta trilogiasta. Kuva: Ulla Kokki.
Aino Vennan ja Ilona Jäntin Keinu-teos on ensimmäinen osa keinujen ympärille suunnitellusta trilogiasta. Kuva: Ulla Kokki.
Lataa
Aino Vennan ja Ilona Jäntin Keinussa yhdistyvät unenomainen musiikki ja ilma-akrobatian keinujen hypnoottinen heiluriliike. Kuva: Ulla Kokki.
Aino Vennan ja Ilona Jäntin Keinussa yhdistyvät unenomainen musiikki ja ilma-akrobatian keinujen hypnoottinen heiluriliike. Kuva: Ulla Kokki.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Caisa on 1996 perustettu kulttuurikeskus, joka edistää taiteen ja kulttuurin keinoin Helsingin kehittymistä monimuotoiseksi kaupungiksi. Caisassa järjestetään esityksiä, tapahtumia ja näyttelyitä sekä annetaan taideopetusta. Tiloja on mahdollista myös vuokrata. Kulttuurikeskus Caisa on avoin kaikille!

Caisa kotisivut
Caisa FaceBook
Caisa Twitter
Caisa Instagram

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Emma Jääskeläinen’s work Put put has been completed in Herttoniemenranta1.12.2020 13:24:33 EETPress release

A new public work of art has been completed in Adriananpuistikko park in Herttoniemenranta, Helsinki. The Put put work by artist Emma Jääskeläinen (born 1988) consists of two parts. The larger shell-like shape of the piece, which is located on the paving in the park, is carved from light granite. The smaller shape resembling a pearl is made from spectrolite and it is located in the green area.

Emma Jääskeläinens verk Put put har blivit färdigt i Hertonäs strand1.12.2020 13:20:43 EETTiedote

Ett nytt offentligt verk har blivit färdigt i Adrianaskvären i Hertonäs strand i Helsingfors. Konstnären Emma Jääskeläinens (f. 1988) verk Put put är tvådelat. Verkets större form som påminner om en snäcka är gjort av ljus granit, och den finns på stenbeläggningen i parken. Den mindre formen, som påminner om en pärla, är däremot gjord av spektrolit och finns på gräsmattan i parken.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme