Uudenmaan ELY-keskus

Reparation av Evitskogsvägen (landsväg 1130) i Kyrkslätt inleds 14.12.2020

Dela

Man strävar att reparera Evitskogsvägen som rasat på sommaren innan början av nästa år. Den översvämningsbenägna vägen höjdes i samband med beläggningsarbete, men den svaga markgrunden höll inte för höjningen av vägen.

Evitskogsvägens omväg är via Juusjärvivägen och Solviksvägen.
Evitskogsvägens omväg är via Juusjärvivägen och Solviksvägen.

Reparationsplaneringen för Evitskogsvägen i Kyrkslätt är klar och arbetet planeras som bäst. Arbetet inleds 14.12 och pågår i cirka fem veckor.

”Reparationen genomförs med en avlastningskonstruktion där marken ersätts med lättklinker. Tack vare detta kan risken för nya sättningar elimineras”, berättar NTM-centralens underhållschef Tuomas Vasama.

Att vägens grundkonstruktion var i så dåligt skick kom som en överraskning. Enligt en geologisk bedömning motsvarar grundförhållandena en gyttjepöl vid en havsstrand. Samtidigt med arbetet repareras även en annan punkt på Evitskogsvägen vid Bakträsk väster om rasstället.

Under arbetets gång går det en omväg via Juusjärvivägen och Solviksvägen.

Nyckelord

Kontakter

Vägtrafikantlinjen, tfn 0200 2100

Regionentreprenad i Esbo, tfn 202 444 1202

Bilder

Evitskogsvägens omväg är via Juusjärvivägen och Solviksvägen.
Evitskogsvägens omväg är via Juusjärvivägen och Solviksvägen.
Ladda ned bild

Om

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 B 5. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

NTM-centralerna är statliga myndigheter som främjar den regionala utvecklingen genom att sköta statsförvaltningens uppgifter och utveckling. NTM-centralerna sköter uppgifter i anslutning till näringar, arbetskraft, kunnande samt trafik och infrastruktur samt miljö och naturresurser. NTM-centralerna utvecklar och stöder ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar välfärd.

Följ Uudenmaan ELY-keskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uudenmaan ELY-keskus

Förbindelsefartygsrutten Borgå-Sibbo konkurrensutsätts på nytt - trafiken fortsätter oavbrutet13.1.2021 15:05:00 EETTiedote

NTM-centralen i Egentliga Finland konkurrensutsatte trafiken på förbindelsefartygsrutten i Borgå-Sibbo under våren 2020. Två anbudsgivare överklagade upphandlingsbeslutet till marknadsdomstolen och i december 2020 upphävde marknadsdomstolen NTM-centralens upphandlingsbeslut. NTM-centralen kommer att göra preciseringar i upphandlingsdokumenten i enlighet med marknadsdomstolens krav och att konkurrensutsätta rutten på nytt så snart som möjligt. Det nya anbudsförfarandet medför inga ändringar i serviceinnehållet och man kommer att se till att förbindelsefartygstrafiken kan fortsätta oavbrutet fram tills anbudsförfarandet avgörs och det nya avtalet ingås.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum