Vasa Elektriska Ab

Reparationer av elnätet pågår – en del hushåll kan förbli utan el i flera dygn

Dela

”Den värsta stormen någonsin på Vasa Elnäts distributionsområde.” Så beskriver driftchef Petter Södergran på Vasa Elnät situationen, som orsakade att mer än 14 000 kunder inom elnätsbolagets område var utan el när det var som värst. Reparationerna av elnätet fortsätter och fel åtgärdas så snabbt som möjligt. - För tillfället är nästan 6 900 kunder utan el. Vi uppskattar att en del av våra kunder kommer att vara utan el i upp till flera dygn.

Oy RAVERA Ab reparerar stormskador. Bild från hösten 2018.
Oy RAVERA Ab reparerar stormskador. Bild från hösten 2018.

Petter Södergran beklagar situationen.

En storm av denna kaliber orsakar så många fel i distributionen att det tar lång tid att reparera dem alla.

- Alla reparationer är viktiga. Vi försöker först reparera fel som orsakar avbrott på ett större område med många elanvändare.

- Alla fel har antagligen ännu inte hittats, därför är det viktigt att våra kunder rapporterar om t.ex. träd som fallit på elledningar.

Vasa Elnät rekommenderar att felen rings in till bolagets linje för felanmälan, 06 324 5710. Eftersom många ringer så kan det vara svårt att komma igenom. Då kan man skicka e-post till avbrott@vasaelnat.fi eller fylla i blanketten på www.vasaelnat.fi/anmal.

Rör inte träd som fallit på en elledning

Det är främst träd som fallit över elledningar som orsakat de många felen runtom i distributionsområdet. Man ska inte vidröra träd som blåst omkull och inte heller själv påbörja röjningen. Säkerhetsavståndet till ett träd på ellinjen är 20 meter.

Läget i realtid på kartan: www.vasaelnat.fi

Felanmälningar: 06 324 5710 eller avbrott@vasaelnat.fi eller www.vasaelnat.fi/anmal

Vasa Elnät går ut med nästa lägesuppdatering till media torsdag 3.1.

Nyckelord

Kontakter

Driftchef Petter Södergran
tfn 06 324 5240

Bilder

Oy RAVERA Ab reparerar stormskador. Bild från hösten 2018.
Oy RAVERA Ab reparerar stormskador. Bild från hösten 2018.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vasa Elektriska Ab
Vasa Elektriska Ab
Kyrkoesplanaden 0
65100 Vasa

06 324 5750http://www.vasaelektriska.fi

Vasa Elektriska är en stark energikoncern inom elhandel, elöverföring, fjärrvärme och elnätsentreprenörskap. Till koncernen hör två dotterbolag: Vasa Elnät Ab och Oy RAVERA Ab. Koncernen sysselsätter ungefär 150 personer och omsättningen år 2017 utgjorde ca 130 milj. euro.

Följ Vasa Elektriska Ab

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vasa Elektriska Ab

Nuläget på elmarknaden kräver nya typer av avtal10.5.2022 07:10:00 EEST | Tiedote

I januari–mars uppgick koncernen Vasa Elektriskas omsättning till 62,3 miljoner euro (51,0 M€). Den höga omsättningen ledde ändå inte till någon vinst. Rörelsevinsten blev negativ och landade på -3,3 miljoner euro (6,5 M€). Soliditetsgraden sjönk till 45,3 procent (53,0 %). Orsaken till det svaga resultatet ligger framför allt i höga anskaffningskostnader för el, något som påskyndar framtagning av nya verksamhetssätt i energibranschen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum