Restel tuo Suomeen aidon islantilaisen Ísey Skyr Barin

Ravintola-alan toimija Restel tuo raikkaan ja uudenlaisen ketjun – Ísey Skyr Barin – Suomeen lokakuussa 2019. Ísey Skyr Bar on islantilainen konsepti, jonka tuotteet pohjautuvat perinteisellä valmistustavalla tehtyyn proteiinipitoiseen Ísey Skyr -rahkaan. Skyr-rahka on suomalaisille entuudestaan tuttu tuote kauppojen hyllyiltä, mutta valmiiksi makeutetuista rahkoista poiketen Ísey Skyr Barissa käytetään vain maustamatonta, rasvatonta ja lisäaineetonta Ísey Skyr -rahkaa, joka saa makua tuoreista hedelmistä, marjoista ja vihanneksista.
”Restel on merkittävä ravintola-alan toimija, ja meillä on valmius tuoda uusia brändejä Suomen markkinoille. Ísey Skyr Bar on erinomainen ja hieman erilainen lisä Restelin brändiportfolioon, joka kattaa ennestään paljon pikaruokaravintoloita”, kertoo Restelin toimitusjohtaja Mikael Backman.
Kaikki Ísey Skyr Barin tuotteet valmistetaan aina laadukkaista raaka-aineista, jotka valikoidaan huolella. Esimerkiksi marjoille on asetettu kriteeriksi kotimaisuus ja lisäproteiinia ja -kuitua tuotteisiin saa valitsemalla lisäksi suomalaista Puhtikauraa©. Vaikka Ísey Skyr on maitopohjainen tuote, on tuotteet mahdollista saada myös vegaanisena.
Ympäristöasiat on haluttu huomioida Ísey Skyr Barin jokapäiväisessä toiminnassa. Pienilläkin teoilla on merkitystä ja siksi esimerkiksi kaikki Ísey Skyr Barin käyttämät aterimet, mukit, kulhot ja pillit ovat biopohjaisia ja kompostoituvia. Myös työvaatteita valittaessa on korostettu vastuullisuutta ja ekologisia materiaaleja. Esimerkiksi essut ovat valmistettu kankaasta, jossa on hyötykäytetty kierrätettyjä muovipulloja ja työntekijöiden t-paidat on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä kankaasta, jonka tuotantoon on käytetty leikkuujätemateriaalia.
”Tuomme ylpeänä Suomeen pohjoismaalaisen brändin. Emme halua toiminnallamme kuormittaa maapalloa enempää kuin on tarpeen, joten otamme ilmastoasiat huomioon heti ensimmäisestä avauksesta lähtien”, kertoo Ísey Skyr Bar Suomen ketjujohtaja Sarita Lehtinen.
Ensimmäinen Ísey Skyr Bar aukeaa torstaina 24.10.2019 Espoon Tapiolan kauppakeskus AINOAan. Suomi on ensimmäinen maa, johon Ísey Skyr Bar levittäytyy kotimaansa Islannin jälkeen. Restelin tavoitteena on tarjota tuotteita myös kotiin kuljetettuina.
ALKUPERÄINEN ISLANTILAINEN SKYR
Skyrin tarina alkoi 1 100 vuotta sitten kaukana pohjoisessa viikinkien aikana. Ensimmäiset islantilaiset naiset tekivät proteiinipitoista skyr-rahkaa pitääkseen perheensä terveenä pohjoisen karuissa olosuhteissa. Tämä ainutlaatuinen valmistustapa on sittemmin kulkenut äideiltä tyttärille lukuisten sukupolvien ajan ja samaa perinteistä reseptiä käytetään edelleen kermaisen, proteiinipitoisen ja rasvattoman Ísey Skyrin valmistamiseen.
Ísey Skyr Barin menun on kehittänyt islantilainen Michelin-kokki Agnar Sverrisson, tuttavallisemmin Aggi. Aggin kiintymys aitoihin raaka-aineisiin ja islantilaiseen maanläheiseen tyyliin näkyy hänen Ísey Skyr Barille luomissaan tuotteissa. Ísey Skyr Barin bowleissa, boozteissa ja mehuissa on käytetty vain luonnon omia makuja hedelmistä, marjoista ja vihanneksista yhdessä raikkaan ja proteiinipitoisen Ísey Skyr -rahkan kanssa. Tuotteet ovat kevyitä ja terveellisiä, ja ne sopivat niin lounaaksi kuin välipalaksikin.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mikael Backman, toimitusjohtaja Restel, +358 40 484 1268, mikael.backman@restel.fi Sarita Lehtinen, ketjujohtaja Ìsey Skyr Bar Suomi, +358 40 527 6899, sarita.lehtinen@restel.fi
Kuvat




Tietoja julkaisijasta
ÍSEY SKYR BAR
Ísey Skyr Bar on islantilainen ketju, jossa tarjoillaan herkullisia ja terveellisiä boozteja (smoothieta), bowleja (rahkakulhoja), mehuja ja mehushotteja. Ísey Skyr Barin tuotteet pohjautuvat aitoon islantilaiseen skyr-rahkaan, jota tuotetaan ainoana maailmassa alkuperäisen islantilaisen perinnereseptin mukaan. Ísey Skyr sopii kiireiseenkin päivään, sillä tuotteita on helppo ottaa mukaan ja nauttia matkalla kohti seuraavaa seikkailua.
RESTEL OY
Restel Oy on suomalainen ravintola-alan yritys, johon kuuluu noin 170 ravintolaa, työllistäen yli 2 600 ravintola-alan ammattilaista. Restelin ravintoloita ovat BURGER KING®-, Taco Bell-, Ísey Skyr Bar-, Rax Pizzabuffet-, HelmiSimpukka-, O'Learys-, Wanha Mestari-, Hemingway's -ravintolat sekä Food&Events Tapahtuma- ja Ruokaravintolat.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Restel Oy
“Huili tekee hyvää” – Restelin uusi ravintola- ja kahvilabrändi Huili lanseerataan Nesteen asemille25.6.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Suomen tieverkoston varrelle nousee uusi ravintola- ja kahvilabrändi Huili, jonka ytimessä on laadukas ruoka. Huili syntyi halusta luoda paikka, jossa matkantekijä voi hengähtää.
Restel ja Neste aloittavat yhteistyön osassa Suomen liikenneasemaverkostoa4.3.2025 11:00:00 EET | Tiedote
Restel Oy ja Neste Oyj ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka koskee ravintola- myymälä- ja autoilupalvelujen tarjoamista osalla Neste- asemia. Restelillä on jo kokemusta liikenneasemien ravintolapalveluista, joten uusi yhteistyö on erinomainen lisä konsernin ravintolavalikoimaan.
Casino Helsingin ravintolapalvelut siirtyvät Restelille27.2.2025 09:00:00 EET | Tiedote
Restel Oy ja Veikkaus Oy ovat solmineet sopimuksen Casino Helsingin ravintolapalveluista. Restelin tavoitteena on kehittää kasinon ravintolapalveluita ja varmistaa, että asiakkaat saavat siellä unohtumattomia elämyksiä myös tulevaisuudessa.
Paasitornin ravintolapalvelut siirtyvät Restelille16.1.2025 09:45:00 EET | Tiedote
Restel on voittanut kilpailutuksen Helsinki Congress Paasitornin ravintolatoiminnan toteuttamisesta. Restelin innovatiivisuus sekä vahva kokemus ja näytöt tapahtumatalojen ravintolatoimintojen toteuttajana olivat kilpailutuksessa ratkaisevia tekijöitä.
Restel Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu30.9.2024 13:00:00 EEST | Tiedote
Ravintolayhtiö Restel Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu Mikael Backmanin päätettyä jäädä pois yhtiön johdosta. Restel Oy:n hallitus on valinnut uudeksi toimitusjohtajaksi yhtiön hallituksen jäsen eMBA Sari Saaren. Saari aloittaa Restel-konsernin johdossa 1.1.2025. Tällä hetkellä Saari toimii Touhula päiväkodit Oy:n toimitusjohtajana.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme