Restel Oy

Restel valmentaa nuoria myös tulevaan työelämään

Jaa

Vuonna 2020 alkaneessa Burger Kingin ja Diakonissalaitoksen yhteisessä Yhdessä työhön -hankkeessa on ollut tavoitteena helpottaa nuorten työhön pääsemistä ja samalla parantaa heidän työelämätaitojansa. Kohderyhmänä ovat olleet erityisesti heikossa asemassa olevat nuoret.

”Haluamme oikeasti kuunnella nuoria ja ymmärtää heidän erityistarpeitaan työpaikoilla, siksi lähdimme mukaan hankkeeseen”, kertoo Restelin ketjujohtaja Siru Kalpio.

Ravintolatoimija Restelin Burger King -ketjussa työskentelee paljon työelämän ensikertalaisia. Tämä on tiedostettu yhtiössä jo pitkään ja sen takia nuoria on valmennettu myös pikaruokaravintolauran jälkeiseen työelämään. Restelissä on tahtoa luoda jokaiselle yhtiön ravintoloista eteenpäin työelämään lähtevälle nuorelle hyvät edellytykset menestyä kaikenlaisissa töissä ja työyhteisöissä. Ravintolaympäristö on oivallinen paikka harjoitella taitoja, joita tarvitaan myös muualla; asiakaspalvelun, myynnin, tiimityöskentelyn ja johtamisen osaamisesta on hyötyä alalla kuin alalla.

"On todellinen kunniatehtävä olla nuorten ensimmäinen työpaikka. Tämä tuo työnantajalle mukanaan vastuun, jonka otamme vakavasti", Restelin HR-johtaja Marika Mäkelä sanoo.

Hankkeesta tukea vuorovaikutuksen kohentamiseen

Työllistämisen lisäksi Euroopan sosiaalirahaston, Diakonissalaitoksen, Diakonissalaitoksen hoivan ja Tradekan rahoittamassa hankkeessa on haluttu etsiä uudenlaisia toimintamalleja vuorovaikutukseen. Hankkeen aikana onkin esimerkiksi testattu uudenlaisia osallistavia kokouskäytäntöjä, jotka ovat saaneet kiitosta sekä ravintola- että vuoropäälliköiltä.

Hankkeessa on selvitetty, millaista tukea nuoret työntekijät ja esimiehet kaipaavat työarkeensa. Tämän vuoksi Restel on yhdessä Diakonissalaitoksen kanssa rakentanut C.A.R.E-peliä, joka innostavalla tavalla auttaa harjoittelemaan haastavien, esimerkiksi työkykyyn liittyvien, tilanteiden viestintää:

”Samalla olemme päässeet yhdessä pohtimaan sitä, miten ravintoloihin luodaan Burger King -ketjun arvojen mukainen ilmapiiri sekä sitä, mikä merkitys varhaisella välittämisellä ja lähiesimiestyöllä on yksilöiden työkykyyn”, selittää Kalpio.

C.A.R.E-pelin testiryhmä koki pelin hyödylliseksi oman vuorovaikutuksen kehittämisessä. Tarkoituksena on myös saada osallistujien kokemusten jakamisen ja keskustelemisen myötä oivalluksia ja erilaisia näkökulmia haastaviin vuorovaikutustilanteisiin.

Pysyviä muutoksia ravintoloiden arkeen

Koronapandemian vaikutusten vuoksi ravintola-alalla on ollut tiukkaa ja uusia työpaikkoja on alalla tarjolla niukasti – toisaalta tilaa nuorille tekijöille on, kun monille alanvaihto on töiden vähyyden vuoksi tullut ajankohtaiseksi. Hanke onkin tämän vuoksi ollut jopa ajateltua tärkeämpi ja ajankohtaisempi.

Kalpio iloitsee, että hankkeessa löydetyt parhaat toimintamallit ja ideat voidaan ottaa pysyväksi osaksi toimipaikkojen arkea:

”Tämä on ollut hieno mahdollisuus lisätä keskinäistä vuorovaikutusta johdon ja henkilöstön välillä. Projektin avulla olemme yhdessä rakentaneet arkeen positiivisesti vaikuttavia käytäntöjä.”

Helmikuussa 2020 käynnistynyt Yhdessä työhön -hanke jatkuu lokakuun loppuun. Hanke on näkynyt Burger Kingin ravintoloissa ja hoivapalveluja tarjoavan Diakonissalaitoksen Hoivan yksiköissä Helsingissä ja Järvenpäässä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Siru Kalpio, Ketjujohtaja
Restel Fast Food Oy / Burger King Suomi
Puh. +358 40 5190233
Email: siru.kalpio@restel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Restel Oy
Restel Oy
Hämeentie 19
00500 HELSINKI

http://www.restel.fi

Restel Oy

Restel Oy on suomalainen ravintola-alan konserni, johon kuuluu noin 200 ravintolaa työllistäen noin 2 200 ravintola-alan ammattilaista. Restelin ravintoloita ovat BURGER KING®-, Taco Bell-, Rax Pizzabuffet-, Ísey Skyr Bar-, HelmiSimpukka-, Wanha Mestari-, Hemingway's -ravintolat sekä Food&Events Tapahtuma- ja Ruokaravintolat.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Restel Oy

Mestaritalli laajentaa aukioloaikojaan, uudistaa ruokalistansa ja tuo ainutlaatuiset iglut palvelukokonaisuuteensa15.10.2021 09:02:11 EEST | Uutinen

Mestaritalli aukeaa asiakkaille perjantaina 15.10. ja suositut viikonlopun Skumppabrunssit alkavat 16.10. Remontin läpikäyneessä Mestaritallissa nautitaan jatkossa talviaukioloajoista sekä uudistuneen ruokalistan annoksista, joista osa valmistetaan Big Green Egg® -hiiligrillissä. Täysin uutta ovat terassin ainutlaatuiset lasiset Iglut, joissa voi ihailla Taivallahden maisemia säältä suojassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme