Tampereen ammattikorkeakoulu

Restonomiopiskelijat näyttävät osaamistaan RESTO-tietotaitokilpailuissa 14.–16.3.

Jaa
RESTO-kilpailut ovat valtakunnalliset restonomiopiskelijoiden tietotaitoja testaavat SM-kilpailut. Tänä vuonna on Tampereen ammattikorkeakoulun vuoro järjestää kilpailu 14.–16.3. Kilpailuun on valittu kolmoisteema Together, Responsibly, Evolving, eli yhdessä, vastuullisesti, kehittyen.
Lehtori Mika Kyläsen mukaan kilpailulla on motivoiva vaikutus ja se antaa buustia opintojen loppuun saattamiseen, mikä on tarpeen erityisesti korona-ajan vaikeuksien jälkeen.
Lehtori Mika Kyläsen mukaan kilpailulla on motivoiva vaikutus ja se antaa buustia opintojen loppuun saattamiseen, mikä on tarpeen erityisesti korona-ajan vaikeuksien jälkeen.

Kilpailemisen lisäksi tapahtuman tavoitteena on tuoda esiin restonomiopiskelijoiden osaamista ja restonomikoulutusta sekä tukea alueen työelämäyhteistyötä ja luoda mahdollisuuksia verkostoitumiseen.

Tampereen ammattikorkeakoulun palveluliiketoiminnan kolmannen vuoden restonomiopiskelijoiden tiimi ja ohjaavat opettajat järjestävät kilpailun. Myös muiden vuosikurssien restonomiopiskelijat pääsevät mukaan tekemiseen. Kilpailulla on useita yhteistyökumppaneita, joista jokaiselle on räätälöity sopivin tapa olla mukana tapahtumassa.

Viime vuonna RESTO-kilpailut täyttivät 20 vuotta. Nyt TAMK lähtee rakentamaan tulevia vuosia itsensä näköisesti.

– Korostamme paikallisuutta, eli kilpailun ohjelmasta ja yhteistyökumppanuuksista näkyy, että olemme Tampereella ja TAMKissa, lehtori Mika Kylänen TAMKista kertoo.

Kilpailu nostaa tiimihenkeä ja opiskelumotivaatiota

Kolmannen vuoden restonomiopiskelija Ville Eloranta TAMKista toimii kilpailun järjestäjätiimin projektipäällikkönä.

– Tapahtumassa kilpailuakin antoisampaa ovat mielestäni verkostoitumismahdollisuudet ja joukkueiden tiimihengen hitsautuminen. Haluamme tehdä tästä elämyksen niin kilpailijoille kuin kollegoille, Eloranta sanoo.

– Kilpailulla on motivoiva vaikutus ja se antaa buustia opintojen loppuun saattamiseen. Näin koronan jälkeen yhteenkuuluvuuden tunteelle ja hengen nostatukselle on tarvetta. Kilpailijoille on tärkeää saada näyttää osaamisensa sekä itselleen että muille, Mika Kylänen pohtii.

Kilpailun kolme teemaa ovat yhteiskunnallisesti ja globaalisti kiinnostavia asioita. Ne näkyvät tapahtumassa monin tavoin.

– Esimerkiksi kilpailijoille annetussa ennakkotehtävässä pureudutaan matkailu- ja ravitsemisalan reformiin sekä koronan jälkeisiin haasteisiin, joihin teemat kietoutuvat vahvasti, sanoo Kylänen.

Paljon hyviä mahdollisuuksia

Toisen vuoden restonomiopiskelija Jenni Virtanen-Laine Laurea-ammattikorkeakoulusta on kiinnostunut ravitsemisalan opettamisesta ja suorittaa parhaillaan esihenkilöharjoittelua. Hän on joukkueensa kanssa valmistautunut RESTO-kilpailuihin syksystä asti. Joukkue osallistui jo helmikuussa Hollannissa EMCup-kilpailuun, jossa mukana oli 28 koulua Euroopasta.

– Hollannin reissu antoi meille unohtumattomia kokemuksia, arvokasta oppia ja uusia tuttavuuksia. Meillä tulee varmasti olemaan Tampereen RESTO-kilpailussa paljon annettavaa. Odotan kiinnostavia haasteita, uusia näkökulmia ja ehdottomasti verkostoitumista muiden alalla työskentelevien ja opiskelevien kanssa, Virtanen-Laine sanoo.

Timo Sippola opiskelee restonomiksi kolmatta vuotta Seinäjoen ammattikorkeakoulussa ja on suuntautunut ruokatuotantoon sekä ravitsemusosaamiseen. Kilpailusta hän odottaa itsensä ja joukkueensa haastamista parhaimpaansa. Hän uskoo, että kilpailun ohessa avautuu muitakin hyviä mahdollisuuksia.

– Valmistaudumme kilpailuun armottomalla Jutipump-treenillä, jonka tulokset nähdään toivon mukaan finaalissa, hän intoilee.

Mika Kylänen toivottaa kilpailijat tervetulleiksi TAMKiin ja Tampereelle. Hän toivoo tapahtumasta hyvää meininkiä ja sitä, että TAMKin isännöimät kilpailut jäisivät osallistujien mieliin teemoja myöten.

– Toivon että kilpailijat heittäytyvät kilpailuun, mutta muistavat nauttia myös oheisohjelmasta. Rakennetaan yhdessä opiskelijoiden ja kollegoiden kanssa hyvä tapahtumakokemus!

Lisätietoa:
Mika Kylänen, lehtori, Tampereen ammattikorkeakoulu
p. 050 4656 477, mika.kylanen@tuni.fi

Tutustu RESTO.fi-verkkosivuihin

Kuva: Emmi Suominen

Avainsanat

Kuvat

Lehtori Mika Kyläsen mukaan kilpailulla on motivoiva vaikutus ja se antaa buustia opintojen loppuun saattamiseen, mikä on tarpeen erityisesti korona-ajan vaikeuksien jälkeen.
Lehtori Mika Kyläsen mukaan kilpailulla on motivoiva vaikutus ja se antaa buustia opintojen loppuun saattamiseen, mikä on tarpeen erityisesti korona-ajan vaikeuksien jälkeen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 TAMPERE

p. 0294 5222https://www.tuni.fi/tamk

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme