Kokkolanseudun Kehitys Oy, KOSEK

Retkibussi liikkuu myös tulevina kesinä

Jaa

Retkibussia kokeiltiin Keski-Pohjanmaalla ensimmäistä kertaa kesällä 2021. Tuolloin Retkibussi Keski-Pohjanmaa -hankkeessa pystyttiin mahdollistamaan matkustaminen eri puolille Keski-Pohjanmaata. Retkibussin saama palaute niin käyttäjiltä kuin matkailualan yrityksiltä oli positiivista ja jatkoa toivottiin vahvasti.

- Viime vuoden kokemusten ja palautteen jälkeen halusimme jatkaa Retkibussin toimintaa, ja tuoda siihen vielä uusia ulottuvuuksia. Tänä vuonna liikennöidään uudelleen suosituimpiin kohteisiin Ohtakariin, Salamajärven kansallispuistoon ja Öjan kalastajakylään entistä tiiviimmässä yhteistyössä maakunnan matkailuyritysten kanssa. Uudessa hankkeessa halusimme panostaa myös kestävän kehityksen mukaisten liikkumismuotojen ja lisäpalveluiden yhdistämiseen ja laajentamiseen, iloitsee Retkibussi-hankkeen projektipäällikkö Janne Vähäkangas KOSEKilta.

Retkibussi-ideaa lähdettiin miettimään eteenpäin, ja uutena näkökulmana tuotiin esille matkustamisen helppous ja toisaalta kestävän kehityksen mukaisten liikkumismuotojen yhdistäminen. Uudessa hankkeessa luodaan vihreämpiä matkaketjuja Keski-Pohjanmaan kesämatkailuun. Retkibussi kulkee tulevina kahtena kesänä, ja uutuutena on saumaton yhdistämismahdollisuus kotoa luontoon, oli koti missä päin Suomea tahansa.

Yhteistyössä Matkahuollon digitaalisten liikennepalvelualustojen kanssa mahdollistetaan monikanavainen reitti- ja aikatauluinformaatio ja lippujen myynti. Lisäksi toimenpiteillä parannetaan Keski-Pohjanmaan matkailukohteiden saavutettavuutta helpottamalla matkan suunnittelua ja ostamista valtakunnallisissa kanavissa. Lopputuloksena on Keski-Pohjanmaan Retkibussin löytyminen valtakunnalliselta joukkoliikenteen palvelualustalta sekä sen sulautuminen osaksi maan kattavia matkaketjuja.

Linja-autoliikenteen lisäksi hankkeessa uutena asiana on luoda Keski-Pohjanmaalle täyden palvelun matkailupyöräreitti, joka yhdistää eri palvelut ja liikkumisvälineet yhdeksi kokonaisuudeksi. Pyöräreitillä on mahdollisuus yhdistää pyörällä tehtäviä siirtymiä Retkibussilla tehtäviin siirtymiin, jolloin mahdollistetaan monen tasoisten henkilöiden pyöräily. Reitiltä löytyy valmiita pysähdyspaikkoja, joiden palvelut mahdollistavat ruokailut ravintoloissa ja yöpymiset lakanoiden välissä, jolloin pyörämatkailija ei tarvitse valtavaa tavaramäärää, vaan jopa saapuminen Keski-Pohjanmaalle onnistuu julkisilla välineillä.

Retkibussi – Vihreämpi matkaketju -hanke rahoitetaan Keski-Pohjanmaan liiton myöntämällä EAKR rahoituksella sekä Keski-Pohjanmaan kuntien kuntarahaosuuksilla. Rahoitus on myönnetty ajalle 31.8.2023 saakka, joten Retkibussi tulee kulkemaan hankerahoitteisesti vielä kesällä 2023. Sen jälkeen tavoitteena on, että hankkeessa kehitetty liikennöintimalli ja matkailureitistöt voisivat toimia markkinaehtoisesti ilman julkisia tukia.

Aikataulut ja lisätiedot osoitteessa: https://www.visitkokkola.fi/retkibussi/

Lisätietoja:

Janne Vähäkangas
projektipäällikkö, yrityskehittäjä
janne.vahakangas@kosek.fi

0400 727 099

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kokkolanseudun Kehitys Oy, KOSEK
Kokkolanseudun Kehitys Oy, KOSEK
Kauppatori 5
67100 KOKKOLA

06 824 3400https://www.kosek.fi

Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEK on Kokkolan kaupungin ja Perhon kunnan omistama elinkeino- ja kehitysyhtiö.

KOSEK palvelee yrityksiä kaikissa niiden vaiheissa perustamisesta kasvuun ja kansainvälistymiseen, sekä mahdolliseen omistajanvaihdokseen saakka.

Palvelumme ovat maksuttomia kaikille Kokkolan ja Perhon alueella toimiville yrityksille.

KOSEK – yrityksesi kumppani kaikissa käänteissä.

***

Karlebynejdens Utveckling Ab KOSEK är ett närings- och utvecklingsbolag som ägs av Karleby stad och Perho kommun.

KOSEK betjänar företag i alla skeden; då man vill grunda ett företag, då det växer och då man vill etablera internationell verksamhet och ända fram till ett eventuellt ägarskifte.

Våra tjänster är avgiftsfria för alla företag som är verksamma i Karleby- och Perhoregionen.

KOSEK – ditt företags kompanjon i alla vändningar. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolanseudun Kehitys Oy, KOSEK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme