Hämeen ELY-keskus

Riihimäellä puhdistetaan maaperää Jokikylän ja Suokylän kaupunginosissa

Jaa

Hämeen ELY-keskus on antanut Riihimäen kaupungille päätökset pilaantuneen maaperän puhdistamisesta. Kohdekiinteistöjen maaperä puhdistetaan siten, että ne soveltuvat asuinkäyttöön. Lisäksi puhdistuksen aikana esiin tulevat jätteet poistetaan.

Kiinteistö 694-4-432-3 osoitteessa Pesispolku 1 on metsikköinen viheralue, joka rajautuu alueen pohjois- ja länsiosassa Piikinmäen puistoalueeseen, itäosassa Pesispolkuun ja eteläosassa Kulmalan Puistokatuun. Alueen maaperä on pilaantunut antimonilla, kuparilla, lyijyllä ja sinkillä ja PAH-yhdisteillä (polyaromaattiset hiilivedyt). Pilaantunutta maata on arviolta noin 3 100 tonnia. Puhdistustyö toteutetaan keväällä 2021 ja työn arvioitu kesto on noin kaksi viikkoa.

Suokylän kaupunginosassa sijaitsevat kiinteistöt 694-2-211-1, 694-2-211-2, 694-2-211-4, 694-2-211-5, 694-2-9906-1 rajautuvat Oikopolun, Suokujan, Kauppakadun ja Pohjoisen Rautatienkadun väliselle alueelle. Alueen maaperä on pilaantunut kuparilla, lyijyllä ja sinkillä ja PAH-yhdisteillä. Pilaantunutta maata on arviolta noin 5 000 tonnia. Puhdistustyö on suunniteltu toteutettavaksi vuoden 2021 ensimmäisen puolikkaan aikana ja työn arvioitu kesto on noin kolme viikkoa.

Pilaantuneet alueet on puhdistettava siten, etteivät pilaantunut maaperä ja jäte haittaa alueen käyttöä. Hämeen ELY-keskus edellyttää päätöksissään, että pilaantunut maa-aines ja jäte tulee kaivaa pois. Ympäristöteknisen asiantuntijan tulee valvoa puhdistustyön toteutusta ja laatua. Pois kaivetut maat ja jätteet toimitetaan käsittelylaitokseen, jolla on lupa vastaanottaa kyseisiä maita ja jätteitä. Pilaantuneet maat ja jäte on kaivettava, lastattava ja kuljetettava pois niin, ettei työstä aiheudu ympäristölle haittaa. Puhdistuksen lopuksi maaperän riittävä puhtaus selvitetään maaperästä otettavilla näytteillä ja puhdistuksesta laaditaan raportti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Maria Borg, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 246

Tiedotus:
Miira Pakkala, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 176

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hämeen ELY-keskus
Hämeen ELY-keskus
Kirkkokatu 12
15140 Lahti

0295 025 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-hame

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hämeen ELY-keskus

Lomautettujen määrä lisääntyi tammikuusta30.3.2021 08:08:46 EEST | Tiedote

Kanta- ja Päijät-Hämeen kunnissa oli helmikuun lopussa 22 989 työtöntä työnhakijaa, joista 3 290 kokoaikaisesti lomautettuja. Työttömien määrä kasvoi vuodentakaisesta 4 618:lla eli 25 prosenttia. Kasvusta 1 746 oli lomautettujen ja 2 872 muiden työttömien määrän kasvua. Tammikuusta helmikuuhun työttömien kokonaismäärä väheni kahdeksalla. Lomautettuja oli 113 enemmän kuin tammikuussa, mutta muiden työttömien määrä väheni 121:llä. Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Hämeen ammattibarometri: Työvoimapulaa potevien ammattien määrä kasvanut korona-aikana26.3.2021 09:22:29 EET | Tiedote

Hämeen tuoreimman ammattibarometrin mukaan työvoimapulasta kärsii 47 ammattia. Syksyn arviossa pula-ammatteja oli 41 ja vuotta aiemmin 46. Vuosi sitten arviointi tehtiin juuri ennen kuin koronavirus ja sen talousvaikutukset saavuttivat Suomen. Pula osaavasta työvoimasta vaivaa yhä useampaa ammattia koko Hämeen alueella. Nyt koko Hämeen kattavia ammatteja oli 19. Syksyn arviossa ammatteja oli 10 ja vuosi sitten kaksi. Tiedot perustuvat Hämeen TE-toimistossa maaliskuussa tehtyyn arvioon lähes 200 ammatin kysynnän ja tarjonnan kohtaamisesta puoleksi vuodeksi eteenpäin. Arvio tehtiin samanaikaisesti myös muissa Suomen TE-toimistoissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme