Alko Oy

Riihimäen Merkoksen Alko uudistuu

Jaa

Riihimäen Merkoksen Alko remontoidaan ja myymälä on kiinni 30.8.–29.9. Uudistunut myymälä avautuu torstaina 30.9. klo 9.

Riihimäen toinen Alko Atomikorttelissa (Voimalankatu 2) palvelee normaalisti.

“Saamme remontin myötä käyttöön sekä asiakkaidemme että henkilöstömme kannalta sopivammat tilat. Selkeytämme myymälän ilmettä ja toiminnallisuuksia, jotta asiointi olisi vaivatonta ja valikoimamme esillepanot toimivia”, kertoo palvelujohtaja Pirjo Hirvonen.

Uudistuneessa myymälässä 900 tuotetta

Merkoksen Alkon valikoima koostuu noin 900 tuotteesta: viinejä on 550, panimotuotteita 100, väkeviä 225 ja alkoholittomia 25.  

”Yksittäisen Alkon tuotevalikoima vaihtelee paikallisen kysynnän, asiakkaiden toiveiden sekä myymäläkoon mukaan. Seuraamme vahvasti trendejä ja asiakkaiden esittämiä toiveita suunnitellessamme valikoimaa. Lisäksi asiakkaat voivat toivoa omaa lempijuomaansa valikoimaan Alkotoiveella”, palvelupäällikkö Jaana Turta sanoo.

”Elämyksellisyys on yhä vahvempi osa ruokailua. Kotimaisten raaka-aineiden hankinta on osa elämyksellisyyttä, ja vapaa-aikaa vietetään syksyllä marja- ja sienimetsässä. Vaivalla hankituille laadukkaille raaka-aineille halutaan laatua lasiin. Autamme mielellämme löytämään sopivat juomat syksyn raaka-aineiden ja ruokien pariksi”, Turta lisää.

Juomapakkauksilla huomattavia ilmastovaikutuksia

Juomapakkauksella ja sen valmistamisella on merkittävä osuus juoman hiilijalanjäljestä. Helppo muistisääntö on: mitä kevyempi ja kierrätettävämpi pakkaus on, sitä pienemmät ovat sen ilmastovaikutukset. Pakkauksen osuus viinin ilmastovaikutuksista on kolmannes, ilman kierrätystä jopa yli 40 prosenttia.

Perinteiselle lasipullolle etsitäänkin juomatoimialalla aktiivisesti uusia vaihtoehtoja. Hanapakkausten lisäksi viiniä pakataan muovisiin viinipusseihin, kartonkitölkkeihin, pienempiin yksittäispakkauksiin tai muovipulloihin. Kevyt lasipullo suojaa viiniä yhtä hyvin kuin raskas, mutta sen hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi.

”Kun viiniä on tarkoitus säilyttää pitkään, lasinen viinipullo on vaihtoehdoista paras. Suhteellisen pian nautittaville tuotteille sopivat muutkin pakkausmateriaalit. Suosittelenkin rohkeasti kokeilemaan myös muovipulloon pakattua viiniä”, Jaana Turta sanoo.

Lisätiedot 

Etelä-Suomen palvelujohtaja Pirjo Hirvonen, p. 050 544 1664, Pirjo.M.Hirvonen@alko.fi   

Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Varpu Göös
viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho
Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 366 myymälää, yli 140 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2020 Alkon liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 57 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme