Bazar Kustannus

Rikosylikonstaapeli Kale Puontin esikoisromaani aloittaa Helsingin huumepoliisista realistisesti kertovan dekkarisarjan

Jaa

Tänään ilmestyvässä Manni-dekkarissa kokenut huumepoliisi Kale Puonti vie lukijan vakuuttavasti syvälle Helsingin huumemaailmaan ja poliisin työhön. Kirja aloittaa Pasilan Myrkky -dekkarisarjan, jonka kahden ensimmäisen osan elokuva- ja tv-oikeudet on myyty suomalaiselle tuotantoyhtiölle jo ennen esikoisen ilmestymistä.

Painokelpoinen kansikuva (kansi: Perttu Lämsä)
Painokelpoinen kansikuva (kansi: Perttu Lämsä)

Manni valvoo yöt ja vartioi toimistorakennuksen tiloja Espoossa. Siitä saa opiskelijan kassaan rahaa, ja työpaikalla nukkuminenkin onnistuu paremmin kuin kotona, äidin ryyppyremmien kansoittamassa kaksiossa. Öisin ei tapahdu mitään. Sitten toimiston lähellä ammutaan joku.

Järjestäytyneeseen rikollisuuteen liittyvä tapaus tulee Helsingin huumepoliisin, eli kotoisasti Pasilan Myrkyn, tutkittavaksi. Manni ei nähnyt surmatyötä mutta tajuaa nähneensä jotakin, mikä saattaisi kiinnostaa poliisia. Jotakin, mikä muuttaisi Mannin nihkeän opiskelijaelämän hetkessä helpommaksi.

Uusi sarja alkaa, optiot ostettu myös valkokankaalle

Manni aloittaa rikosylikonstaapeli Kaartamon ryhmästä kertovan Pasilan Myrkky -dekkarisarjan, jonka toinen osa, Milo, julkaistaan keväällä 2021. "Dekkarisarja on luonnollisesti tapahtumiltaan fiktiivinen, mutta tutkintatavat ja taktiset ratkaisut olen pyrkinyt kertomaan niin tarkasti kuin se on mahdollista paljastamatta salassa pidettäviä poliisitoimia”, kertoo Kale Puonti.

Elokuva- ja televisiotuotantoyhtiö Yellow Film & TV on ostanut sarjan kahteen ensimmäiseen osaan elokuva- ja tv-oikeudet. ”Visuaalinen ja todentuntuinen tarina, joka käsittelee kiehtovasti huumerikollisuutta useasta eri näkökulmasta”, luonnehtii tuotantoyhtiön vastaava tuottaja Marko Talli kirjan aloitusosaa.

Huumerikollisuuden asiantuntija

Pitkän poliisinuran tehnyt kirjailija tietää, mistä kirjoittaa kertoessaan poliisin ja rikollisten elämästä sekä niistä inhimillisistä tekijöistä, jotka häivyttävät mustan ja valkoisen rajan harmaan eri sävyiksi. Kale Puonti on työskennellyt yli 30 vuotta poliisina Helsingissä huume- ja järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnassa, mm. Jari Aarnion alaisena. Hän on nähnyt aitiopaikalta kansainvälisen huumerikollisuuden rantautumisen Suomeen ja ollut mukana monissa suurta julkisuutta saaneissa jutuissa. 

Puontin vapaa-aika kuluu musiikkiharrastusten parissa. Hän on säveltänyt, sanoittanut, tuottanut ja julkaissut vuosien varrella lukuisia albumeita Pizza Enricosta Paula Koivuniemeen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Painokelpoinen kansikuva (kansi: Perttu Lämsä)
Painokelpoinen kansikuva (kansi: Perttu Lämsä)
Lataa
Kale Puonti (kuva: Uupi Tirronen)
Kale Puonti (kuva: Uupi Tirronen)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Bazar Kustannus
Bazar Kustannus
Lönnrotinkatu 18
00120 Helsinki

http://www.bazarkustannus.fi

Bazar ­– Parasta lukemista

Bazar Kustannus Oy on vuonna 2002 perustettu yleiskustantamo, joka on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä. Bazar julkaisee vuosittain noin 60 uutta kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bazar Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme