Uudenmaan ELY-keskus

Riksväg 25 reparation av Formansalléns dåliga vägyta under planering av NTM-centralen

Dela
Vid Formansallén på Riksväg 25 i Ekenäs, upptäcktes under sommaren 2022 på ca 100 meters sträcka fortskridande vägkonstruktionsskador, som undersöktes noggrannare under hösten av NTM-centralen.
Riksväg 25 i Ekenäs vid Formansallén.
Riksväg 25 i Ekenäs vid Formansallén.

På hösten 2022 gjordes sex totalsonderingar, motorslagsonderingar och det togs prover från tre punkter, varefter planeringen av objektet påbörjades.

På basis av undersökningarna kom det fram att konstruktionslagren, som har på grund av skadan i alla fall blandats och att man inte kan vara säker på kvaliteten av materialet. Därför ansågs det vara säkrast att byta ut materialen helt ända ner till tjälfritt djup 1650 mm. Reparationsplanerna är färdiga och arbetet är planerat att göras halva vägen åt gången. Bredderna på körfilen och vägrenen är rätt så bra till detta.

Reparationsarbetena kommer att göras av NTM-centralen och exaktare tidtabell kommer att informeras om skilt när den klarnar.

Nyckelord

Kontakter

NTM-centralen, chef för underhållsenheten Tuomas Vasama, tfn 0295 021 361

Bilder

Riksväg 25 i Ekenäs vid Formansallén.
Riksväg 25 i Ekenäs vid Formansallén.
Ladda ned bild
Karta över destinationen.
Karta över destinationen.
Ladda ned bild

Om

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

NTM-centralerna är statliga myndigheter som främjar den regionala utvecklingen genom att sköta statsförvaltningens uppgifter och utveckling. NTM-centralerna sköter uppgifter i anslutning till näringar, arbetskraft, kunnande samt trafik och infrastruktur samt miljö och naturresurser. NTM-centralerna utvecklar och stöder ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar välfärd.

Följ Uudenmaan ELY-keskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uudenmaan ELY-keskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum