Bazar Kustannus

Riskiretki-kirja on värikäs kertomus kahden miehen hulvattomasta venereissusta Suomen historiaan

Jaa

Rikoskirjailija Christian Rönnbackan ja historian harrastaja Lars Candolinin tänään ilmestyvä Riskiretki – Seikkailu muinaisilla reiteillä kertoo kuvin ja tarinoin millaista on matkata pienellä perämoottoriveneellä historiallisia reittejä pitkin – myös silloin kun vettä ei ole nimeksikään veneen pohjan alla.

Kirjan kansikuva (kansi: Antti Heikkinen)
Kirjan kansikuva (kansi: Antti Heikkinen)

Tarinan mukaan Hämeen linna perustettiin noin vuonna 1230, kun ruotsalaiset tekivät vaivalloisen ristiretken Suomeen, matkaten Suomenlahdelta syvälle sisämaahan.

Lähes 800 vuotta myöhemmin historiasta, luonnosta ja seikkailusta kiinnostuneet Christian Rönnbacka ja Lars Candolin päättivät kokeilla samaa retkeilyä käytännössä. Pienellä perämoottoriveneellä he lähtivät matkaan Tammisaaresta kohti sisämaata, välillä venettä kuivalla maalla vetäen.

Aidon maaotteluhengen mukaisesti kaksikko kuitenkin pisti paremmaksi ja jatkoi matkaansa Hämeenlinnasta vielä eteenpäin, aina Pietarsaareen asti. Samalla miehet tulivat kulkeneeksi toisen historiallisen reitin, ns. tervareitin, jota pitkin pohjalaiset kuljettivat tervaa Ruotsin vallan aikana.

Matkan varrella seikkailijat pysähtyivät katsastamaan Suomen historian merkittävimpiä paikkoja, jotka kirjassa saavat oman esittelynsä. Matkareitti kulki muun muassa seuraavien paikkakuntien kautta: Tammisaari, Pohja, Mustio, Karjaa, Vihti, Karkkila, Loppi, Janakkala, Hämeenlinna, Lempäälä, Tampere, Kuru, Ruovesi, Virrat, Ähtäri, Alajärvi, Lappajärvi, Evijärvi, Ähtävä ja Pietarsaari.

Christian Rönnbacka ja Lars Candolin: Riskiretki
264 sivua, nelivärikuvitettu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kirjan kansikuva (kansi: Antti Heikkinen)
Kirjan kansikuva (kansi: Antti Heikkinen)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Bazar Kustannus
Bazar Kustannus
Lönnrotinkatu 18
00120 Helsinki

http://www.bazarkustannus.fi

Bazar ­– Parasta lukemista

Bazar Kustannus on vuonna 2002 perustettu yleiskustantamo, joka on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä. Bazar julkaisee vuosittain noin 60 uutta kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjaa.

www.bazarkustannus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bazar Kustannus

Geenitutkijan uutuuskirja ihmislajin monimuotoisuudesta antaa aseita rasistisia käsityksiä vastaan18.3.2021 10:03:14 EET | Tiedote

Adam Rutherfordin tänään suomeksi ilmestyvä tietokirja ”Vastaväitteitä rasisteille – Ihmisrotujen historia, tiede ja todellisuus” osoittaa, miten rasistiset väitteet perustuvat stereotypioihin eikä niille ole tieteellisiä perusteita. Tällä viikolla vietetään valtakunnallista rasisminvastaista viikkoa ja sunnuntaina 21.3. YK:n rasisminvastaista päivää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme