Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Riskiryhmiin kuuluvien lasten koronarokotukset

Jaa
Pienten lasten laajat koronarokotukset eivät nykyisessä epidemiatilanteessa ole tarpeellisia. Riskiryhmään kuuluva 6 kuukauden – 11 vuoden ikäinen lapsi voi hyötyä rokotuksesta. Rokotuksia voidaan antaa erikoissairaanhoidon hoitavan lääkärin tekemän yksilöllisen arvion jälkeen.

Riskiryhmiin kuuluvien lasten (6 kk – 11 v) koronarokotuksia annetaan ajanvarauksella Kallion perhekeskuksessa. Rokotusaika varataan soittamalla neuvolan puhelinpalveluun, p. 09 3105 5530 (arkisin klo 8–14).

Hoitavan lääkärin tekemä arvio tarkistetaan potilastietojärjestelmästä rokotusajan varauksen yhteydessä.

Katso täältä 6 kuukauden – 11 vuoden ikäisten lasten riskiryhmät (THL).

Rokotteet saa henkilöllisyystodistuksella

Rokotukset saa todistamalla henkilöllisyyden esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Rokotamme THL:n suositusten mukaan.

Jos lapsi tulee koronarokotukseen vain toisen huoltajan kanssa, niin poissaolevalta huoltajalta tulee olla allekirjoitettu suostumuslomake. Suostumuslomakkeen voi tulostaa THL:n verkkosivuilta täällä.

Lisätietoa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sotepe

Hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille yhteistyöllä ja vahvalla osaamisella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme