Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ristinummella laajennetaan päiväkotia

Jaa

Ristinummella sijaitsevaa Esikon päiväkotia laajennetaan tilaelementeillä. Ristinummen ja Vanhan Vaasan alueella varhaiskasvatuksen tilatarve on lisääntynyt yllättäen eikä paikkoja muuten riitä kaikille halukkaille.

Esikon päiväkoti. kuva: Vaasan kaupunki
Esikon päiväkoti. kuva: Vaasan kaupunki

Päiväkotiin perustetaan neljä uutta lapsiryhmää: kaksi suomenkielistä ja kaksi ruotsinkielistä. Ryhmissä on yhteensä 24 alle 3-vuotiaiden paikkaa ja 42 yli 3-vuotiaiden paikkaa. Toiminta uusissa tiloissa alkaa 1.1.2023.

- Uusia hakijoita toimintakaudelle 2022-2023 on tullut yllättäen huomattavasti enemmän kuin varhaiskasvatuspaikkoja on tarjota. Erityisesti ruotsinkielisiä perheitä on ollut paljon. Lisäksi vastaanottokeskus on sijoittanut ukrainalaisia perheitä pääsääntöisesti Vaasan itäiselle alueelle, kertoo varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö Maria Karvonen.

Varhaiskasvatuspaikoista pulaa alueella

Varhaiskasvatuslain ja Vaasan kaupungin strategian mukaista on, että perheille tarjotaan varhaiskasvatuspaikka omalta asuinalueelta ja omalla äidinkielellä.

- Tällä hetkellä lapsia on Ristinummen ja Vanhan Vaasan alueella varhaiskasvatuksessa 270. Uusia hakijoita syksylle on tällä hetkellä 30 suomenkielistä ja 11 ruotsinkielistä. Hakijoita myös tulee lisää syksyn aikana, Karvonen kertoo.

Alueen suomenkielisissä päiväkodeissa vapaita paikkoja on alle 3-vuotiaille kuusi ja yli 3-vuotiaille 13. Ruotsinkielisessä päiväkodissa ei ole lainkaan vapaita paikkoja. Suomenkielisessä perhepäivähoidossa on vapaana seitsemän paikkaa.      

Tilaelementit vuokrataan kolmeksi vuodeksi

Koska valmiita tilaratkaisuita varhaiskasvatuksen tarpeille ei Ristinummen ja Vanhan Vaasan alueella ole, vuokraa Vaasan kaupungin talotoimi määräaikaisesti kolmeksi vuodeksi tilaelementit edullisimman vuokratarjouksen antaneelta Parmaco Oy:ltä.

Kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyi tilaelementtien vuokrauksen sekä niistä varhaiskasvatukselle aiheutuvat lisäkulut kokouksessaan 17.8. Kulujen kattamiseksi tullaan esittämään lisämäärärahaa, sillä varhaiskasvatuksen nykyinen menokehys ei niitä kata.

Päiväkotien remontit vähentävät paikkoja

Tällä hetkellä Ristinummen ja Vanhan Vaasan alueella toimivat Haga daghem, Ristinummen, Kappelinmäen ja Alkulan päiväkodit sekä viisi perhepäivähoitajaa. Lisäksi alueella on palvelusetelipäiväkoti Tuulenpesä.

Alkulan päiväkodin remontti on vähentänyt esiopetuspaikkoja kyseisessä päiväkodissa keväästä 2022 alkaen. Remontti jatkuu joulukuuhun saakka.                                                                                                                          

Kappelinmäen päiväkodin lähes vuoden kestävä remontti on suunnitelmissa aloittaa tammikuussa 2023. Tämä aiheuttaa 47 varhaiskasvatuspaikan vähennyksen.

Myös Teeriniemen päiväkodin varhaiskasvatuspaikkoja on vähennetty 35:llä. Tällä järjestelyllä pyritään turvaamaan sisäilman riittävyys ja päiväkodin toiminnan nykyisissä tiloissa uuden päiväkodin valmistumiseen saakka. Huutoniemen alueella toimivat varhaiskasvatusyksiköt ovat lähes täynnä.

Yhteyshenkilöt

palvelupäällikkö Maria Karvonen, puh. 050 325 4821, maria.karvonen@vaasa.fi

Kuvat

Esikon päiväkoti. kuva: Vaasan kaupunki
Esikon päiväkoti. kuva: Vaasan kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Gripbar, krambar och omöjlig – Årets unga konstnär 2022 Emma Jääskeläinens privatutställning i Kuntsi museum för modern konst30.9.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Årets unga konstnär 2022 är Emma Jääskeläinen. Konstnären, som är känd för sina massiva stenskulpturer, gör konst som är mångfasetterad, materialmedveten och lekfull. Konstverken visas på Kuntsi museum för modern konst 1.10 2022–29.1 2023. Samtidigt visas Kristian Krokfors utställning Forever Young. Krokfors, som är född i Österbotten, valdes till den allra första Årets unga konstnär 1984.

Käteen mahtuva, halattava, mahdoton – Vuoden nuori taiteilija 2022 Emma Jääskeläisen yksityisnäyttely Kuntsin modernin taiteen museossa30.9.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden nuori taiteilija 2022 on Emma Jääskeläinen. Massiivisista kiviveistoksista tunnetun taiteilijan monisäikeinen, materiaalitietoinen ja leikillinenkin taide esittäytyy Kuntsin modernin taiteen museossa 1.10.2022–29.1.2023. Samaan aikaan nähdään ensimmäiseksi Vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 1984 valitun pohjalaissyntyisen Kristian Krokforsin näyttely Forever Young.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme