Schildts & Söderströms

Robert Åsbacka avslutar trilogin om människan och välfärdssamhället i förfall

Dela
"Jag ville hem. Problemet var att jag inte visste var hem fanns." Erik kämpar vidare i Takläggarna.

När sommar övergår i höst får Erik uppdraget att leverera takvirke till ett kollektiv i Sörmland. Där finns karriärkonsulten Elisabet från Glömda rum, Roffe, gammal kåkfarare, Achim, klimatflykting från Tyskland som funnit sin plats som dräng hos grannen, samt en liten kärnfamilj med tvillingdöttrar som siar om död.

Medan taket läggs och höstkylan drar in skenar politiken. Erik som lämnat såväl politik som författarskap får svårt att värja sig; det är som att världen och berättelserna bestämt sig för att fånga in honom igen.

Takläggarna är den avslutande delen i den kritikerhyllade romantrilogi som inleddes med Kistmakarna (2021) och följdes upp av Glömda rum (2022).

Takläggarna har recensionsdatum torsdag 30.3. 

Sagt om Glömda rum, andra delen i trilogin:

Fullföljer Åsbacka trilogin på samma nivå har svensk litteratur fått ett verk som lär läsaren att se samhället från utkanten. Ingen liten bedrift.

Stefan Jonsson, Dagens Nyheter

Oumbärlig för den som vill veta hur en samtida arbetarroman och mångskiktad litterär text kan se ut.

Pia Ingström, Hufvudstadsbladet 

Robert Åsbacka fortsätter att leverera underhållande och finstämd samtidssatir. Åsbacka påminner en del om Ulf Lundell i sitt språk och skildrande, men besitter en än mer underfundig humoristisk laddning och precis vardagston i sitt berättande.

Henric Ahlgren, BTJ

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Ladda ned bild
Foto: Martin Stenmark
Foto: Martin Stenmark
Ladda ned bild
Omslag: Otto Donner
Omslag: Otto Donner
Ladda ned bild
Omslag: Otto Donner
Omslag: Otto Donner
Ladda ned bild

Länkar

Om

Schildts & Söderströms
Schildts & Söderströms
Snellmansgatan 13
00170 Helsingfors

https://litteratur.sets.fi/

Schildts & Söderströms har verkat för den finlandssvenska litteraturen sedan 1891.

Följ Schildts & Söderströms

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schildts & Söderströms

Naturväktarna – allas vår radiofavorit i bokformat23.5.2023 08:20:00 EEST | Tiedote

Kan älgar anfalla människor? Kan ormar klättra? Ska fågelholken städas? Vilken insekt sticker värst? Under mer än fem decennier har lyssnarnas frågor till Naturväktarna varit av många slag. Och experterna i Svenskfinlands mest älskade radioprogram har nästan alltid kunnat ge ett svar. I den här boken har vi samlat de intressantaste frågorna och svaren. Här finns också berättelsen om hur programmet kom till och hur det utvecklats sedan starten 1971. Tove Virta har intervjuat människorna bakom radioprogrammet och lyfter i personporträtt fram såväl experter som programledare, bland andra: Rolf Grönblom, Harry Krogerus, Göran Bergman, Björn Federley, Bo Ekstam, Anders Albrecht, Camilla Ekblad och Joakim Lax. Herta Donner har illustrerat djur och natur som diskuteras, och människorna bakom de välkända radiorösterna. Naturväktarna har recensionsdatum tisdag 30.5.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum