Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Robottipäivä Rewell Centerissä 19.11.

Jaa

Robotiikkaviikon Suomen päätapahtuma Vaasassa! Esillä 12 erilaista robottia. Maksuton, kaikille avoin tapahtuma. Maista robotin tarjoilemaa kahvia!

Lehdistö on tervetullut seuraamaan tilaisuutta ja haastattelemaan osallistuvia tahoja edustajia. Tilaisuus ei ole myyntitapahtuma, vaan paikalla olevat henkilöt pystyvät vastaamaan mm. robotiikan ja automaation tulevaisuuteen ja alan kehitykseen liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.

VAMK ja Suomen robotiikkayhdistys järjestävät Robottipäivän Rewell Centerissä tiistaina 19.11. Euroopan Robotiikkaviikko on kansainvälinen suurtapahtuma, jota vietetään ympäri Eurooppaa. Vaasa valikoitui tänä vuonna Suomen päätapahtuman kotipaikaksi. Tulevaisuuden laitteita esittelevät mm. ABB, Danfoss, Fastems, LUMA-keskus, Meditas, Omron, Tampereen yliopisto, Yaskawa, Wapice ja Åbo Akademi.

– Robottiviikolla järjestetään useita tapahtumia ympäri Euroopan. Suomen robotiikkayhdistys ehdotti tänä vuonna Vaasaa päätapahtumapaikaksi. Koululaiset ja muut kansalaiset pääsevät harvemmin näkemään robotiikkaa livenä. Nyt siihen on poikkeuksellinen tilaisuus, hehkuttaa VAMKin konetekniikan lehtori Mika Billing.

Ohjelma tiistai 19.11.:

Klo 10:00 
Tilaisuuden avaus
Robotiikkayhdistys ja VAMK

Klo 10:10 
Yleiskatsaus robotiikan mahdollisuuksista nyt ja   huomenna
Suomen robotiikkayhdistys, Jyrki Latokartano  

Klo 10:30 
Pepper- Humanoidarobotar i vårdochomsorg
Åbo Akademi, Malin Andtfolk

Klo 11:00 
SPHERO robotit kouluopetuksessa
Pohjanmaan LUMA-keskus, Maarit Mäkelä

Klo 11:25 
Robotiikanja exoskeletonien mahdollisuudet  hyvinvoinnissa ja työn keventämisessä
Meditas Oy, Minna Laine

Klo 11:50 
ABB Robotics, laitetoimittaja
Juha Mainio, ABB

Klo 12:15  
ABB Smart Power,
Tero Talvitie, ABB

Klo 12:40  
IoT-alustat, esimerkkejä sovelluksista
Wapice

Klo 13:05 
Co-Automation Oy,
integraattori

Klo 13:30 
Omron, laitetoimittaja

Klo 13:55 
YaskawaFinland, laitetoimittaja
Aku laakso

Klo 14:20 
Fastems, laitetoimittaja ja integraattori

Klo 14:45 
Tilaisuuden lopetus ja yhteenveto

Lisätiedot:

Konetekniikan lehtori Mika Billing, 040 591 2854, mika.billing@vamk.fi
Johtaja Jorma Tuominen, 040 582 7623, jorma.tuominen@vamk.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme