Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Rokotekattavuus helpottaa kaupoissa asiointia

Jaa

Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto kokoontui 27.8.2021 ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla 7. kokoukseen korona-aikana. Savolainen totesi, että rokotukset ovat pitkällä ja epidemian tilanne on siksi helpottanut. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa yleisten kokousten ja tilaisuuksien rajoituksia ei ole. Suositukset maskien käytöstä, lähietäisyyksien välttämisestä, hyvästä hygieniasta ja soveltuvasta etätyöstä ovat voimassa. Valtioneuvoston asettamat ravintolarajoitukset ovat niin ikään voimassa.

Rokotusten eteneminen on virusmuunnosten leviämisen vuoksi entistäkin tärkeämpi. Riskiryhmät on pääosin rokotettu ja toisen rokotuksen saaneiden kattavuus paranee väestössä alkusyksyn aikana.

Alueellinen viruksen ilmaantuminen on korkealla tasolla, ja sekä Pohjois-Pohjanmaalla että Kainuussa olemme kiihtymisvaiheessa.

Aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola korosti, että virus ei koskaan kokonaan häviä maailmasta, mutta rokotusten myötä pandemian haitta yhteiskunnalle helpottaa. Rokotusten ottamiselle on vahva suositus, sillä vain rokottaminen antaa suojaa virukselta, jonka jokainen tulee ennemmin tai myöhemmin kohtaamaan.

Työntekijöitä ja asiakkaita suojaavien etäisyyksien, pleksien, maskien, visiireiden, käsidesien ja muiden vakiintuneiden virusturvatoimien käyttöä jatketaan kaupoissa.

Seuraava Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkoston kokous on 24.9.2021 klo 9-10.

Yhteydenotot medialle

ylijohtaja Terttu Savolainen, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, p. 0295 017 551, terttu.savolainen@avi.fi

aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, p. 0205 017 573, pasi.eskola@avi.fi

Usein kysytyt kysymykset

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin aluehallintovirastojen verkkosivuilla (avi.fi)

Alueelliset koronasivustot

www.oyskorona.fi

www.sote.kainuu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kauppakeskuksissa rokotuksista myönteistä palautetta – asioinnissa maskin käyttöä hyvä jatkaa24.9.2021 10:44:09 EEST | Tiedote

Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto kokoontui 24.9.2021 ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla 8. kokoukseen korona-aikana. Savolainen totesi, että rokotukset ovat helpottaneet epidemian tilannetta ja asiointi on helpottunut. Ilman ajanvarausta tarjotut rokotukset kauppakeskuksissa ovat olleet erittäin onnistuneita. Pop up -rokotuspisteitä on myös esimerkiksi oppilaitoksissa ja kuntien rokotuspisteissä.

Sammankomstbegränsningarna i Nyland fortsätts inte i oktober - de sista sammankomstbegränsningarna i Finland upphör i slutet av september24.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Enligt den senaste lägesbedömningen förlänger Regionförvaltningsverket i Södra Finland inte sammankomstbegränsningarna i Nyland i oktober. Det nuvarande beslutet är i kraft till och med den 30 september och efter det finns det inte längre något område i Finland där regionförvaltningsverkets sammankomstbegränsningar är i kraft. De allmänna hygienkraven i lagen om smittsamma sjukdomar förpliktar emellertid fortsättningsvis en stor del av aktörerna som svarar för användningen av olika utrymmen att säkerställa kundernas och deltagarnas hälsosäkerhet. Dessutom begränsas restaurangverksamhet regionalt genom statsrådets förordning.

Uudenmaan kokoontumisrajoituksia ei olla jatkamassa lokakuussa - Suomen viimeiset kokoontumisrajoitukset päättymässä syyskuun lopussa24.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei uusimman tilannearvion perusteella jatka Uudenmaan kokoontumisrajoituksia lokakuussa. Nykyinen päätös on voimassa 30.9. asti, minkä jälkeen millään alueella Suomessa ei ole enää voimassa aluehallintoviraston määräämiä kokoontumisrajoituksia. Tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset velvoittavat kuitenkin edelleen suurta osaa erilaisten tilojen käytöstä vastaavia toimijoita varmistamaan asiakkaiden ja osallistujien terveysturvallisuuden. Lisäksi ravintolatoimintaa rajoitetaan alueellisesti valtioneuvoston asetuksella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme