Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Rönnvikin Viinitila ja sadat muut avaavat ovensa Lähiruokapäivänä 10. syyskuuta!

Jaa

Rönnvikin Viinitila Pälkäneellä on yksi monesta toimijasta, jotka osallistuvat valtakunnalliseen Lähiruokapäivään 10.9.2022 ja avaavat ovet yleisölle. Rönnvikin Viinitila osallistuu Lähiruokapäivään jo toista vuotta peräkkäin.

Lähiruokapäivän aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua erilaisten tuottajien toimintaan sekä ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tekijöiltä ympäri Suomen. Eri kohteissa kävijöillä on mahdollisuus tutustua muun muassa paikan eläimiin, koneisiin, tuotannon prosesseihin, pihapiiriin, lähiruokaan, makujen maailmaan sekä maaseudun elämyksiin.

-Suomen maaseudulta löytyy todella upeita paikkoja. Jo lähiseudulta voi löytää uniikkeja kohteita. Kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan ja tutustumaan, mitä olemme saaneet aikaan. Ihmiset ovat tykästyneet viinitilaamme. Lähiruoka ja kaikki muukin kotimainen on kyllä erittäin houkuttelevia asioita, erityisesti nykyisessä maailmantilanteessa, Mervi Ruohonen toteaa.

Lähiruokapäivänä viinitilalla tarjolla on tilan viinejä ja viininmaistelut sekä oman olutpanimon olutmaistiaiset. Tilan bistrosta on ostettavissa mm. kolmen tai kuuden viinin maistelu ja maistelun yhteyteen on mahdollista ostaa naapuritilan Heikkilän Juustolan juustolautanen. Tilan omat juomatuotteet ja muiden lähituottajien tuotteet ovat ostettavissa mukaan viini- ja olutpuodista

-Raaka-aineet tulevat bistroon mahdollisimman läheltä. Tarjolla on lisäksi muun muassa elävää musiikkia. Olemme mukana todella positiivisin odotuksin. Lähiruokapäivä on mielestäni todella hyvä kampanja suomalaiselle lähiruoalle ja -juomalle. On ilo olla mukana, Ruohonen lisää.

Valtakunnallinen Lähiruokapäivä järjestetään jo seitsemättä kertaa ja osallistuvia toimijoita riittää ympäri Suomen. Lähiruokapäivä on oikea maku- ja elämysmatka suomalaisen lähiruuan pariin: päivän aikana pääsee tutustumaan lähialueen ruoantuottajien monipuoliseen kirjoon, aina perinteisistä maatiloista riistayhdistyksiin, pienpanimoihin ja jatkojalostajiin. Mukaan ovensa avaamaan kutsutaan ruoantuottajien ohella erilaisia maaseudun toimijoita ja yrityksiä aina matkailu- ja elämyspalveluista erilaisiin yhdistyksiin ja ruoka-alan ammattilaisiin.

Osallistuvien tilojen, muiden kohteiden hakutoiminto sekä lisätietoa Lähiruokapäivästä löytyy osoitteesta www.lähiruokapäivä.fi. Lähiruokapäivän järjestäjäksi taas voi ilmoittautua tapahtumapäivään 10.9.2022 mennessä osoitteessa www.ostatilalta.fi/ryhdy-jarjestajaksi/.

Rönnvikin Viinitila antaa mielellään lisätietoja oman tilansa osalta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heidi Kohtala, Maaseutuverkostopalvelut

heidi.kohtala@ruokavirasto.fi, 050 5240318

Mervi Ruohonen, Rönnvikin Viinitila

mervi@ronnvik.com, 050 555 2633

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Suomen tiukennettava otettaan EU:n ennallistamisasetukseen 22.9.2022 14:24:25 EEST | Tiedote

Valtioneuvosto päätti tänään torstaina kantansa luonnon ennallistamista koskevaan EU-asetusehdotukseen. Komissio julkisti oman ehdotuksensa kesäkuussa. MTK on alkuvuodesta lähtien vaatinut hallitukselta aktiivisuutta ja Suomen etujen vahvaa puolustamista asiassa. MTK pitää erittäin tärkeänä, että kanta on nyt hallituksessa lopulta muodostettu. Otetta on kuitenkin Ruotsin tapaan edelleen tiukennettava.

KORJATTU TIEDOTE // KORVAA HETKI SITTEN LÄHETETYN TIEDOTTEEN. INGRESSIÄ KORJATTU // MTK:n puheenjohtaja Marttila: EU-parlamentin kanta puuenergiaan on kestämätön ja käsittämätön14.9.2022 15:24:56 EEST | Tiedote

Euroopan parlamentti äänesti tänään keskiviikkona kannastaan uusiutuvan energian direktiivin muuttamiseksi. MTK on pettynyt parlamentin tapaan käsitellä Euroopan tärkeintä uusiutuvan energian lähdettä – puuta. Parlamentti esittää puun energiakäytön vähentämistä pitkällä aikavälillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme