Like Kustannus

Rosa Liksomin odotettu uutuusromaani ilmestyy syyskuussa

Jaa

On syyskuu 1944. Kymmenet tuhannet ihmiset hylkäävät kotinsa paetakseen Lapin sotaa. Kaiken keskellä on kotitilansa karjaa kuljettava tyttö, jonka perheen sota on hajottanut. Rosa Liksomin Väylä ilmestyy 1.9.2021.

Rosa Liksomin syyskuussa ilmestyvä romaani Väylä on Tornionjokilaaksoon sijoittuva, vangitseva kertomus pienen kylän tytöstä, joka joutuu sodan vuoksi eroon perheestään. Liksom kuvaa teoksessa vaellusta, Lapin sodan seurauksia siviiliväestölle, evakuointileirejä sekä jokea, joka merkitsi kotinsa jättäneille elämän ja kuoleman rajaa.

Mie kattelin Väylää. Se kuohusi vahtepäisenä ko vissiin haisto talven tulon. Mie kattelin kotomaan rannan ihmeelisen kaunista laaksoa, joen rannan levveitä lietemaita, laajoja viljelyksiä ja mäkiä, jokka jatkuit kauempana siintähvään kukkularintamaan saakka. Ihhailin tummia havuvaaroja, jokka sullauit taihvaankantheen. Lähimän vaaran jyrkät rintheet laskit laaksoon.

Vuodenkierron mittaisessa kasvutarinassa Liksomin kerronta on jälleen vertaansa vailla. Upean Lapin luonnon kuvauksen lisäksi Liksom kirjoittaa nykypäivänäkin ajankohtaisesta teemasta: pakolaisuudesta ja sen vaikutuksista, ja muistuttaa meitä siitä, että ihminen on yksi laji muiden lajien joukossa.

Meitä kaikkia yhisti yksi asia, olima tien päälä ja kuljima kohti länttä.

Rosa Liksom (s. 1958) on suomalaisen kirjallisuuden merkittävä uudistaja ja yksi kansainvälisesti menestyneimpiä nykykirjailijoitamme. Hänen varhaiset teoksensa toivat kotimaiseen kirjallisuuteen uuden termin "lyhytproosa". Liksom on voittanut lukuisia taide- ja kirjallisuuspalkintoja, mm. Finlandia-palkinnon vuonna 2011, Pro Finlandia -mitalin vuonna 2013 ja Lappi-palkinnon vuonna 2019. Vuonna 2020 hänelle myönnettiin Ruotsin Akatemian Pohjoismainen palkinto. 

Väylä ilmestyy 1.9.2021.

Tiedustelut, haastattelupyynnöt ja kirjan pdf-vedokset: jenni.heiti@like.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@like.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus
Like Kustannus
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

K-pop mielletään pikkutyttöjen glitteriksi mutta sen taustalla leijuu synkkiä asioita, vallanjanoa ja myös maailmanpolitiikkaa mullistavaa aktivismia24.5.2021 08:58:00 EEST | Tiedote

Eteläkorealainen musiikkityyli K-pop typistetään usein pikkutyttöjen fanittamiksi tyttö- ja poikabändeiksi, mutta ilmiö on huomattavasti laajempi ja monialaisempi. Keskiviikkona ilmestyvä Minja Mäkilän K-pop – Unelma huomisesta kertoo monipuolisesti tästä satoja miljoonia ihmisiä villitsevästä maailmanlaajuisesta ilmiöstä. Kirja taustoittaa myös Etelä-Korean kulttuuria ja yhteiskuntaa, fani-ilmiön eri puolia, media-alan muutosta sekä eteläkorealaisten nuorten pyrkimyksiä rakentaa itselleen tulevaisuus.

Tieto-Finlandia-voittaja Jenni Räinä lähtee uutuuskirjassaan yhdeksän naisen kanssa luontoon kuuntelemaan heidän erätarinoitaan10.5.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Suomen kansallispuistot rikkovat kävijäennätyksiä, ja niissä vaeltaa enemmän naisia kuin koskaan. Elokuvissa ja kirjoissa villin luonnon valloittaa kuitenkin yhä mies varusteineen. Palkittu oululainen tietokirjailija ja luontoihminen Jenni Räinä lähtee uutuuskirjassaan Kulkijat yhdeksän naisen kanssa luontoon kuuntelemaan naisten erätarinoita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme