Vaasan kaupunki - Vasa stad

Rösta i välfärdsområdesvalet! I Vasa finns 14 förhandsröstningsställen

Dela

Den egentliga valdagen för välfärdsområdesvalet är 23.1.2022 och förhandsröstningen pågår 12–18.2022.I välfärdsområdesvalet väljs ledamöter för välfärdsområdena.

I och med social- och hälsovårdsreformen inrättas 21 välfärdsområden i Finland och ansvaret för social- och hälsovården samt räddningsväsendet överförs från kommunerna till dem.

Social- och hälsovårdsservicen i Vasa har dock övergått till välfärdssamkommunen redan 1.1.2022. Samkommunens service och räddningsverket övergår till Österbottens välfärdsområde 1.1.2023.

För Österbottens välfärdsområdes fullmäktige väljs genom välfärdsområdesvalet 59 ledamöter samt ersättare för dessa.

Den egentliga valdagen för välfärdsområdesvalet är 23.1.2022 och förhandsröstningen pågår 12–18.2022. Valresultatet fastställs 26.1.2022 och fullmäktige inleder sitt arbete 1.3.2022.

I Vasa kan man förhandsrösta på 14 ställen och på den egentliga valdagen finns det 20 röstningsställen. På röstningsställena iakttas de allmänna säkerhetsanvisningarna för att förhindra spridningen av coronaviruset.

Anstaltsröstning genomförs för boende på anstalter med beaktande av coronasituationen. Hemmaröstning beställs i Vasa i förväg senast 11.1 kl. 16 på adressen kotiaanestys@vaasa.fi.

Förhandsröstningsställen och andra anvisningar: www.vaasa.fi/sv/valfardsomradesvalet-2022 

Kontakter

Centralvalnämndens sekreterare Anna-Liisa Suoranta, tfn 040 754 8534, anna-liisa.suoranta@vasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hur stort koldioxidavtryck konsumtionen i kommunerna står för reddes ut för första gången – ”En mera omfattande datagrund stöder kommunernas klimatarbete”26.1.2022 11:10:48 EET | Tiedote

Vasa har rett ut de växthusgasutsläpp som orsakas av konsumtion, dvs. koldioxidavtrycket. Beräkningen gjordes som en del av projektet Kulma, där de utsläpp av växthusgaser som härrör från konsumtionen för första gången beräknades för ett stort antal finska kommuner och städer på ett sådant sätt att de är jämförbara. Utöver Vasa deltog 14 andra kommuner i projektet.

Kuntien kulutuksen hiilijalanjälki selvitettiin ensimmäistä kertaa – "Laajempi tietopohja tukee kuntien ilmastotyötä"26.1.2022 11:07:55 EET | Tiedote

Vaasa on selvittänyt kuntien ja sen asukkaiden kulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt, eli hiilijalanjäljen. Laskenta toteutettiin osana Kulma-hanketta, jossa kulutusperusteiset kasvihuonekaasupäästöt laskettiin ensimmäistä kertaa vertailukelpoisesti suurelle joukolle suomalaisia kuntia ja kaupunkeja. Vaasan lisäksi hankkeeseen osallistui 14 muuta kuntaa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum