Ruisrock

Ruisrockista tuttu flamingo pesiytyy kesäksi Ruissaloon

Jaa

Kuvataiteilija Johanna Sinkkosen ympäristötaideteos Think Pink ottaa vastaan Ruissaloon vesibussilla saapuvat kesänviettäjät. Isokokoinen teos toteutetaan Ruisrockin ja Turun kaupungin yhteistyönä osana Turun kulttuuripääkaupungin 10-vuotisjuhlavuotta.

Kuva: Otso Kähönen / Ruisrock 2019
Kuva: Otso Kähönen / Ruisrock 2019

Ruisrockissa festivaalivieraita ihastuttanut ympäristötaideteos Think Pink palaa kesäksi Ruissaloon, vaikka festivaalia ei tänä vuonna juhlitakaan. Kuvataiteilija Johanna Sinkkosen suurikokoinen teos on saanut inspiraationsa muovisesta flamingosta, joka on kulkenut pitkän ja värikkään matkan 50-luvun puutarhakoristeista kasinohotelleihin ja 2000-luvun uima-allasleluihin. Nykyään flamingo ylittää yhteiskuntaluokkien rajat niin kodin tekstiileissä kuin yksityisissä puutarhoissa.
 
Vaikka muoviflamingo on kokenut suuren kulttuurisen muutoksen kulkiessaan rikkauden synonyymistä tavaratalojen kitsch-osastoille, se huutaa yhä eksotiikkaa, hupia ja Miamia. Pääosin kierrätysmateriaalista valmistettu Think Pink ottaa palan tästä estetiikasta ja liittää siihen kysymyksiä ilmastonmuutoksen tuomista ongelmista. Teos haastaa katsojan vertaamaan lintujen maarajatonta muuttoliikettä ihmisten muuttoliikkeisiin.

“Olen valtavan onnellinen Think Pinkin pesiytymisestä Ruissaloon. Ruisrock on ollut monen vuoden ajan kesäni kohokohta niin ammatillisessa mielessä kuin puhtaasti viihteen kannalta. Think Pinkin nostaminen niemennokkaan valaa uskoa tulevaan ja siihen, että jonain päivänä saamme vielä pitää hauskaa! Se, että teos on osa Turun Euroopan kulttuuripääkaupungin kymmenvuotisjuhlaa, tekee tästä kaikesta vielä merkittävämpää”, Sinkkonen sanoo.

Think Pinkin valmistamiseen on käytetty festivaalin rakennustarvikkeita, kuten metallista neliöputkea, kanaverkkoa ja työmaa-aitaa. Teos on ollut mukana Ruisrockissa vuosina 2018 ja 2019. Think Pink on esillä Ruissalon kansanpuiston niemennokassa 1.7.–31.8.2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ruisrock:
Mikko Niemelä
Promoottori
+358 40 543 4441
mikko@ruisrock.fi

Turun kaupunki:
Heli Lempa
Ohjelmakoordinaattori
+358 40 5424 861
heli.lempa@turku.fi

Johanna Sinkkonen
Visual Artist, Metal Artist, Producer
+358 50 371 8 167
johanna.sinkkonen@gmail.com

Kuvat

Kuva: Otso Kähönen / Ruisrock 2019
Kuva: Otso Kähönen / Ruisrock 2019
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ruisrock
Urho Kekkosen katu 4-6 B, 5. krs
00100 Helsinki

http://www.ruisrock.fi

RUISROCK

Ruisrock on yksi Suomen johtavista ja vanhimmista kulttuuritapahtumista. Festivaali vietetään seuraavan kerran 8.–10.7.2022 Turussa, Ruissalon luonnonkauniissa Kansanpuistossa. 
 
Ruisrock on olemassa, jotta maailmassa olisi enemmän iloa ja onnellisuutta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ruisrock

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme