Kustantamo S&S

Runeberg Junior -ehdokas Kirahvin sydän on tavattoman suuri

Jaa

Sofia Chanfreun kirjoittama ja Amanda Chanfreun kuvittama saturomaani Kirahvin sydän on tavattoman suuri (Giraffens hjärta är ovanligt stort, suom. Outi Menna) on ruotsinkielinen Runeberg Junior -ehdokas. 10 000 euron arvoinen palkinto jaetaan helmikuussa. Chanfreun sisarusten kirja on parhaillaan myös Finlandia-ehdokas.

"Sofia Chanfreau ja Amanda Chanfreau johdattavat lukijan fantastisten olentojen uskomattoman kauniiseen maailmaan", kuuluu osa raadin perusteluista.

Ehdokkaina on yhteensä viisi suomenkielistä ja viisi ruotsinkielistä kirjaa. 

Voittaja julkistetaan 2.2.2023. Lopullisen valinnan tekevät lapsiraatilaiset Porvoon päiväkodeista, esikoiluista ja kouluista.

Runeberg Junior -palkinto myönnetään kotimaiselle kaunokirjalliselle suomen- tai ruotsinkieliselle lastenkirjalle, jonka kohderyhmänä ovat 6–9-vuotiaat lapset.

Esiraatiin kuuluivat Loviisan kirjastonjohtaja Tapani Häkkinen, sarjakuvataiteilija ja graafinen suunnittelija Kaisa Leka sekä Porvoon vanhempainyhdistysten puheenjohtaja ja viestinnän suunnittelija Marika Salomaa.

Runeberg Junior -palkinnon myöntää Porvoon kaupunki ja Sanomalehti Östnyland. Palkinnon tarkoitus on edistää lasten lukuintoa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Kuva: Mikael Morueta Holme
Kuva: Mikael Morueta Holme
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

August-palkinto suomalaiselle Ellen Strömbergille28.11.2022 18:50:41 EET | Tiedote

Ellen Strömbergin nuortenromaani Mehän vaan mennään siitä ohi (Vi ska ju bara cykla förbi, suom. Eva Laakso) on voittanut lasten- ja nuortenkirjallisuuden August-palkinnon. Ruotsin merkittävin ruotsinkielisen kirjallisuuden palkinto jaettiin Tukholmassa August-gaalassa maanantai-iltana. Palkintosumma on 100 000 kruunua. Viimeksi August on jaettu suomalaiselle vuonna 2005, kun Monika Fagerholm voitti kaunokirjallisuuden palkinnon romaanillaan Den amerikanska flickan.

Hannah Gadsbyn muistelmateos Nanette – kymmenen askelta ilmestyy 24.11.14.11.2022 08:35:00 EET | Tiedote

Hannah Gadsbyn ainutlaatuinen standup-esitys Nanette oli maailmanlaajuinen menestys, joka hämmästytti yleisön rehellisyydellään. Kirjassa Gadsby kertoo elämänsä käänteentekevistä hetkistä, jotka johtivat hänet kohti tuota esitystä – ja päätöstä kieltäytyä itsensä vähättelystä huumorin varjolla. Gadsby esiintyy uuden shownsa kanssa Helsingin Kulttuuritalolla sunnuntaina 27.11. Kirja julkaistaan saman viikon torstaina sekä painettuna että äänikirjana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme