Kustantamo S&S

Runeberg Junior -voittaja Osasto 23 on jännitystarina koululaisille

Jaa

Tänä vuonna dekkaristina läpimurtonsa tehneen Eva Frantzin ensimmäinen lastenkirja Osasto 23 on jännitystarina Stiinasta, joka lähetetään hoidettavaksi syrjäiseen keuhkoparantolaan. Runeberg Junior -palkittu tarina aloittaa lasten jännityskirjojen sarjan.

Osasto 23:ssa ihastuttavat Eva Frantzin dekkareista tutut vahvuudet: raikas ja persoonallinen kertojanääni sekä taitava juonenpunonta.  

"Kirjoitin sellaisen kirjan, josta olisin itse pitänyt lapsena. Olin kuitenkin epävarma siitä, miten nykylapset ottavat tarinan vastaan – siksi olenkin ollut aivan häkeltynyt saamastani positiivisen palautteen määrästä. Ruotsinkieliset lapset ovat ottaneet kirjan omakseen, ja nyt odotan jännityksellä löytävätkö suomenkieliset lukijat kirjan", kertoo Eva Frantz.

Osasto 23 kertoo Stiinasta, jota hoidetaan Vadelmarinteen keuhkoparantolassa. Köyhälle kaupunkilaistytölle laitos on pikemminkin kuin kartano, mutta hän kaipaa kotiin viiden siskonsa luo. Salaperäinen potilas Ruben auttaa Stiinaa sopeutumaan, ja yhdessä he vaeltavat öisin parantolan tyhjillä käytävillä. Stina havaitsee, että osastolla on käynnissä jotakin merkillistä – lääkärien käytös alkaa kummastuttaa. Pian Stiina ymmärtää, että hän on itsekin suuressa vaarassa. 

Eva Frantz (s.1980) on suomenruotsalainen kirjailija, jonka rikosromaani Kahdeksas neito (suom. Ulla Lempinen) sai Vuoden johtolanka -palkinnon tänä keväänä. 

Osasto 23 (alkuteos Hallonbacken, 2018), suomentanut Anu Koivunen

Eva Frantzin tulevat yleisöesiintymiset:
7.6. Kouvolan dekkaripäivät, Kouvolan teatteri
12.6. Helsinki-päivä, Töölöntori
14.6. Suomalainen kirjakauppa, Aleksi
15.6. Dekkarilauantai, Oodi

Haastattelupyynnöt, lisätiedot ja arvostelukappaleet:
Johanna Forss, johanna.forss@sets.fi, 050 5717 522

Kuvat

Lataa
Kuvaaja Marica Rosengård
Kuvaaja Marica Rosengård
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Vastatuuleen-tietokirja kertoo, miksi totuus- ja sovintokomissio saamelaisten ja Suomen valtion välillä on tarpeen18.12.2019 13:42:41 EETTiedote

Sovintotyö saamelaisten ja Suomen valtion välillä on alkamassa, sillä Saamelaiskäräjät on kokouksessaan 17.12.2019 päättänyt hyväksyä valtion kanssa neuvotellun totuus- ja sovintokomission perustamisen. Kolttien kyläkokous päätti hyväksymisestä viime viikolla, ja hallitus käsitteli asian iltakoulussaan 13.11.2019. Totuus- ja sovintokomission on tarkoitus selvittää ja oikaista Suomen valtion alkuperäiskansa saamelaisiin kohdistamat vääryydet, niin että vastaavaa ei koskaan enää tapahtuisi. Varsinainen työ alkaa vuodenvaihteen jälkeen nimeämällä viisi komissaaria, joista kolme on saamelaisia. Kustantamo S&S julkaisi lokakuussa 2019 tietokirjan Vastatuuleen – Saamen kansan pakkosuomalaistamisesta, joka antaa hyvät pohjatiedot sille, miksi totuus- ja sovintokomission työ on välttämätön. Kirja kertoo saamelaisten omien kertomusten kautta EU:n ainoan alkuperäiskansan kokemuksista Suomen valtiossa. Kertomukset kuvaavat alistamista, halveksuntaa ja häpäisemistä, ja ne piirtävät kuvan suomalais

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme