Vaasan kaupunki - Vasa stad

Runebergsdagen firas på Österbottens museum 5.2 

Dela

Runebergsdagen firas på Österbottens museum 5.2.2021 med guidade rundvandringar. I biljettpriset denna dag ingår även kaffe och runebergstårta.

Till Runebergsdagens ära ordnar Österbottens museum, som hör till Vasa stads museer, en temaguidning.Museet är öppet på Runebergsdagen 5.2 kl. 10−17. 

Nationalskalden Johan Ludvig Runeberg (1804−1877) gick i Vasa trivialskola. Man kan bekanta sig med trivialskola på guidade rundvandringar på Österbottens museum på fredag kl. 14 på svenska och kl. 15 på finska. 

Man kan delta i en rundvandring också på distans. En inspelning av den virtuella rundvandringen läggs upp på Österbottens museums Vimeon-konto och facebooksida. 

Museet erbjuder kaffe, runebergstårta och inträde för sammanlagt 4,50 € (guidningen ingår i biljettpriset).Man kan också bekanta sig med museet och delta i de guidade rundvandringarna om man har ett museikort. Personer under 18 år kan besöka museet gratis.       

I museet följer man de aktuella säkerhetsanvisningarna, och besökarna uppmanas använda munskydd och hålla säkerhetsavstånden under guidningarna. Även museets personal använder munskydd.

Nyckelord

Kontakter

Mer information: 
Liisa Palomäki, Tf chef för publikarbete  
Vasa stads museer 
liisa.palomaki@vasa.fi, +358 40 357 9714

Bilder

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum