Celltech Solutions Oy

Ruotsalainen miljardikonserni avasi teollisuuden akkujärjestelmiä valmistavan tehtaan Tampereelle

Jaa

Addtech Ab:n tytäryhtiö Celltech Solutions Oy on mukana mahdollistamassa teollisuuden sähköistymistä järeiden ja kovaa kulutusta kestävien akkujärjestelmien avulla. Tehdas avattiin tiistaina 4.10.2022. Sarjatuotanto käynnistyy vuoden 2023 alussa.

Teollisuuden sähköistyminen on olennainen osa vihreää siirtymää ja Tampere erinomainen sijainti sen kehittämiseen. Suomalainen Celltech Solutions Oy on jo vuodesta 2014 valmistellut akkutehtaan avaamista rekrytoimalla osaajia, varmistamalla toimitusketjuja ja suunnittelemalla akkujärjestelmiä teollisuuden erikoisajoneuvojen tarpeisiin.

– Ajoituksen täytyy olla kohdallaan ja juuri nyt on oikea aika käynnistää tuotanto. On hieno päivä. Tänään astumme tulevaisuuteen Celltechin, Addtechin, Suomen ja ehkä pieneltä osalta jopa koko maailman kanssa, totesi Niklas Stenberg, Addtech Ab:n pääjohtaja avajaispuheessaan.

– Ei ole sattumaa, että avaamme tehtaan juuri Tampereella. Täällä on globaaleja asiakkaita, hyvä kumppaniverkosto ja korkealuokkainen teknillinen yliopisto, jonka ansiosta paikkakunnalla on osaavaa työvoimaa sekä muita yhteistyömahdollisuuksia.

Akut teollisuuden vihreän siirtymän ytimessä

Celltech Solutions Oy:n akkujärjestelmiä tullaan näkemään mm. kaivos-, satama-, metsäkone- ja robottiteollisuudessa. Avajaisissa nähtiin esimerkkinä videota sähköistetyistä katujyristä, jotka tulevat käyttämään Celltech Solutionsin toimittamia akkujärjestelmiä.

– Akuilla ei ole koskaan ollut yhtä suurta roolia yhteiskunnassa kuin tänä päivänä siitä yksinkertaisesta syystä, että akut ovat tärkeä osa siirtymistä kohti puhdasta energiaa, totesi elinkeinoministeri Mika Lintilä avajaispuheessaan.

– On nähtävissä, että lähes kaikki mikä voidaan, sähköistetään. Tähän tarvitaan paljon akkuja ja onkin hienoa nähdä, että Celltech Solutions investoi, jotta tähän kasvavaan tarpeeseen pystytään vastaamaan, hän jatkaa.

– Edullinen uusiutuva energia ja nopeasti kehittyvä akkuteknologia tulee muuttamaan merkittävästi tapaamme tuottaa ja varastoida energiaa seuraavan kolmenkymmenen vuoden aikana, sanoi Tampereen apulaispormestari Matti Helimo puheessaan.


Tällä hetkellä yli 75 % maailman energiasta tuotetaan fossiilisilla polttoaineilla tai ydinenergialla. Arvioiden mukaan kaksikymmentäluvun puolivälissä uusiutuvan energian tuotanto tulee olemaan kustannuksiltaan kilpailukykyistä ja vuoteen 2050 mennessä se on syrjäyttänyt fossiiliset polttoaineet teollisuudessa, logistiikassa ja energiatuotannossa. Sota Ukrainassa ja sen seuraukset energiasektorille ja liike-elämään Euroopassa ei saa pysäyttää meitä matkallamme kohti näitä globaaleja tavoitteita.

Celltech on ollut pitkään Suomen johtava erikoisakkujärjestelmiin keskittynyt yritys ja yhdessä sisaryritystensä kanssa yksi alansa suurimmista toimijoista Euroopassa. Uusi Tampereen tehdas on osa Celltechin kasvusuunnitelmaa.

– Jatkuvasti käynnissä olevan rekrytoimisen kautta tulemme työllistämään Tampereen tehtaalla tänä ja ensi vuonna yli 50 henkilöä, sanoo Celltech Solutions Oy:n toimitusjohtaja Kim Nikitin.

Tapahtuman lehdistökuvia löytyy Celltech Solutions Oy:n sivuilta.

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Yritysesittely

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Celltech Solutions Oy
Postitorvenkatu 6
33840 TAMPERE

https://celltechsolutions.fi

Celltech Solutions Oy suunnittelee ja valmistaa akkujärjestelmiä teollisuuden vastuulliseen sähköistämiseen. Yhdessä sisaryritystensä kanssa Celltech Group on akkualan yksi suurimmista toimijoista Euroopassa. Celltech Group on osa ruotsalaista Addtech AB -konsernia.

Addtech AB on ruotsalainen teknisen kaupan pörssiyhtiö. Konserniin kuuluu noin 3500 työntekijää yli 140 yksittäisessä yrityksessä, jotka myyvät huipputekniikan tuotteita ja ratkaisuja pääasiassa teollisuuden ja infrastruktuurin alalla toimiville asiakkaille noin 20 maassa. Addtech luo optimaaliset olosuhteet yritysten tuottavuudelle ja kasvulle. Konsernin vuotuinen liikevaihto on yli 14 miljardia kruunua. Addtech on listattu Nasdaq Tukholmassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Celltech Solutions Oy

Akkuteknologiayritys Celltech Solutions Oy ostaa laserhitsauspioneeri Veldon ajoneuvoteollisuuteen keskittyneen liiketoiminnan3.5.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Suomen johtava akkujärjestelmien valmistaja Celltech vahvistaa tuotantoaan ostamalla tamperelaisen tarkkuuslaserhitsaukseen keskittyneen Veldo Oy:n ajoneuvoteollisuuteen keskittyneet toiminnot. Kaupassa Veldo Oy:n tuotantokalusto siirtyy tältä osin Tampereella toimivan Celltech Solutions Oy:n omistukseen ja liiketoimintaan liittyvä asiantuntija Celltechin palvelukseen. Veldo Oy:n omistus säilyy yrityksen nykyisillä omistajilla.