Ruotsalainen valokuvataiteilija Carl-Mikael Strömin valokuvia Hanasaaren galleriaan

Jaa

Tervetuloa avajaisiin 30.5. 2022 klo 16. Näyttely on esillä 30.5.-2.10.2022.

Ruotsalainen valokuvataiteilija Carl-Mikael Ström haastaa näyttelyllään ajatuksen siitä, että valokuvaus olisi kieli ja kysyy: mitä voidaan näyttää, mutta ei sanoa?

Strömin mukaan se, mitä havainnoimme ja millaisen vaikutelman näkemästämme luomme, heijastaa omaa kulttuuriamme, kaikkea oppimamme ja omaa kieltämme. Tulkitsemme kuvan omenasta omenaksi, koska tunnistamme sen ja suhtaudumme siihen sellaisena.

Mutta, minkä näköiset ovat ne kuvat, jotka emme pysty selittämään rationaalisella ajattelulla tai kielellä? Tämä on se raja, jota Carl-Mikael Ström haluaa tutkia ja ylittää omilla teoksillaan.

”Carl-Mikael Strömille on tunnusomaista kuvien manipulointi, ja työstäminen kemiallisin menetelmin, maalauksin ja painotekniikoin”, kertoo Hanasaaren ohjelmakoordinaattori Alexandra Enberg.

Näyttely on tuotettu yhteistyössä Helsinki Photo Festivalin kanssa ja sen on kuratoinut festivaalin taiteellinen johtaja Rafael Rybczynski.

Carl-Mikael Ström

Carl-Mikael Ström syntyi Ruotsissa 1986. Hän opiskeli valokuvausta Kööpenhaminassa Fatamorganassa 2013-2014 Mårten Bon johdolla. Vuosina 2014-2018 hän avusti ruotsalaista valokuvaaja JH Engströmiä.

”Brightness Hiding (the failure…” on Carl-Mikael Strömin ensimmäinen soolonäyttely, ja se on esillä Hanasaaren galleriassa 30.5.-2.10.2022. Vapaa pääsy.  

Lisätietoa: Alexandra Enberg, alexandra.enberg(at)hanahomen.fi, tel. 040 551 9933

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme