Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Ruotsalais-suomalainen kriisivalmius, pohjoismainen yhteistyö ja etäopetus Hanasaaren ohjelmassa Almedalsveckan- ja SuomiAreena-tapahtumissa

Jaa

Hanasaari osallistuu monipuolisella ruotsalais-suomalaisella ja pohjoismaisella ohjelmalla Almedalsveckan-tapahtumaan ja Suomen vastaavaan SuomiAreena-tapahtumaan heinäkuun alussa.

Almedalsveckanin digitaaliset seminaarit järjestetään 4.–7. heinäkuuta, ja niissä käsitellään ajankohtaisia yhteiskunnallisia kysymyksiä, kuten Ruotsin ja Suomen uutta kriisivalmius- ja varautumisohjelmaa, maiden demokraattisten järjestelmien eroja ja pohjoismaista yhteistyötä opettajankoulutuksessa.

”Olemme laatineet kiinnostavan ohjelman ja mukana on nimekkäitä keskustelijoita, joiden uskomme houkuttelevan monia kiinnostuneita kahdenväliseen dialogiin”, Hanasaaren projektipäällikkö Tina Räihä toteaa.

Almedalsveckanin ohjelmaosioissa keskustellaan myös syvenevästä Suomen ja Ruotsin välisestä puolustusyhteistyöstä. Sekä Ruotsi että Suomi ovat virallisesti liittoutumattomia, mutta tekevät monilla osa-alueilla yhteistyötä Naton kanssa. Britit hakevat uutta puolustuspoliittista rooliaan Brexitin jälkeen, ja Washington suuntaa ulkopolitiikkaansa uudelleen presidentti Joe Bidenin johdolla. Mitä uudet geopoliittiset olosuhteet merkitsevät Ruotsin ja Suomen välisen puolustusyhteistyön kannalta?

Katso kaikki ohjelman osanottajat ja lue lisää Hanasaaren ohjelmasta oheisesta liitteestä.

Hanasaari SuomiAreenassa

Hanasaari järjestää SuomiAreenassa kaksi verkkoseminaaria. Ensimmäinen järjestetään 12. heinäkuuta, ja siinä käsitellään pohjoismaista yhteistyötä pandemian jälkeen. Miten Pohjoismaista voi tulla suljettujen rajojen politiikan jälkeen maailman integroiduin, kestävin ja kilpailukykyisin alue? Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteeri Paula Lehtomäki ja Pohjoismaiden rajaesteneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi keskustelevat ohjelman moderaattorin, viestintäjohtaja Mary Gestrin johdolla.

Seuraa keskustelua 12.7.2021 klo 8.45–9.15 täältä: https://www.facebook.com/nordensk

Toinen seminaari järjestetään 14. Heinäkuuta klo 12–12.45, ja siinä käsitellään etäopetukseen liittyviä kokemuksia Suomessa ja Ruotsissa — onko etäopiskelu tullut jäädäkseen? Puhujina ovat Kristianstadin yliopiston kasvatustieteen apulaisprofessori Jenny Edvardsson, Metropolia Ammattikorkeakoulun ruotsin kielen lehtori Katja Hämäläinen ja Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen johtaja Harri Peltoniemi. Moderaattorina toimii Svenska nu ‑verkoston projektipäällikkö Mikael Hiltunen.

Lue lisää ja ilmoittaudu tästä: https://www.hanaholmen.fi/event/onko-etaopetus-tullut-jaadakseen/

Lisätietoja antaa Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373.

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme