Tammi

Ruotsalaiset Tove Alsterdal ja Lina Areklew kohtaavat syyskuussa Dekkarifestivaalilla

Jaa

Dekkarifestivaalin 2021 ohjelma on julkistettu. Viime vuonna yli 5 000:en ihmisen yleisön saanut tapahtuma järjestetään verkossa lauantaina 18. syyskuuta. Katsojat voivat seurata kaikkiaan yhdeksäntoista kirjailijan keskusteluja teoksistaan ja dekkarikirjallisuuden teemoista.

Suomen suurin rikoskirjallisuuteen keskittyvä tapahtuma Dekkarifestivaali järjestetään seitsemättä kertaa lauantaina 18. syyskuuta. Maksullisen verkkotapahtuman liput ovat myynnissä Tiketin kanavissa.

Uusina kiinnityksinä ohjelmassa on Lasiavain-palkitun Tove Alsterdalin ja kotimaassaan Ruotsissa esikoisdekkarillaan vakuuttaneen Lina Areklewin keskustelu ruotsalaisen dekkarin uusista maisemista. Heistä kumpikin sijoittaa kirjojensa tapahtumat Pohjanlahden rannikon Höga Kustenille. 

Kotimaisten dekkaristien osalta uutena lisäyksenä ohjelmaan on konkareiden keskustelu, kun harvoin esiintyvä Seppo Jokinen kohtaa Dekkarifestivaalin suojelijan Leena Lehtolaisen festivaalilavalla. Kaikkiaan päivän aikana voi seurata 19:n suomalaisen ja ulkomaisen rikoskirjailijan keskusteluja.

Dekkarifestivaali on järjestetty aiemmin kuusi kertaa. Viime vuonna verkkotapahtuman yleisömäärä kohosi yli 5 000:een, mikä on tapahtuman yleisöennätys. Olennainen osa festivaalia ovat olleet kirjailijoiden ja lukijoiden kohtaamiset. Yleisö voi osallistua useisiin keskusteluihin lähettämällä kysymyksensä ennakkoon Dekkarifestivaalin sosiaalisen median kanavissa.

Dekkarifestivaalin järjestää Tammi. Tapahtumaan omat dekkaritähtensä tuovat Tammen lisäksi Aula & co., Bazar, CrimeTime, Gummerus, Kustantamo S&S, Siltala ja WSOY.

Katso ohjelma-aikataulu kokonaisuudessaan festivaalin sivustolla:

http://dekkarifestivaali.fi/ohjelma/

 Dekkarifestivaalin 2021 esiintyjät

Tove Alsterdal: Juurakko (Aula & co.), Lina Areklew: Juhannusruusut (Tammi), Leena Lehtolainen: Ilvesvaara (Tammi), Seppo Jokinen: Siipirikkoiset (CrimeTime), Martta Kaukonen: Terapiassa (WSOY), Joona Keskitalo: Tottelemattomat (Bazar), Saija Kuusela: Katse (Tammi), Piia Leino: Lakipiste (Kustantamo S&S), Clare Mackintosh: Panttivanki (Gummerus) Tuire Malmstedt: Lasitarha (Aula & co.), Max Manner: Aavesärky (Bazar), Sari Rainio ja Juha Rautaheimo: Vainajat eivät vaikene (Siltala), Niko Rantsi: Kuka viereesi jää (Tammi), Max Seeck: Kauna (Tammi), Jarkko Sipilä: Pelontekijät (CrimeTime), Viveca Sten: Lumen uhrit (WSOY), Pete Suhonen: Naiset kuin muuttolinnut (WSOY), Arttu Tuominen: Vaiettu (WSOY), Heikki Valkama: Yakuzan kosto (Tammi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Dekkarifestivaalin ohjelmajohtaja Outi Mäkinen
outi.makinen@tammi.fi | 040 8344 404

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Tubettaja ZoneVD julkaisee 23.9. kirjan ja yöpyy kirjakaupan ikkunassa21.9.2021 11:36:56 EEST | Tiedote

Tubettajatähti ZoneVD eli Joona Leppälä julkaisee torstaina 23.9.2021 kirjan ZoneVD kiehtovan tiedon jäljillä. Kirjan julkaisun kunniaksi hän viettää yön Helsingin keskustan Akateemisen kirjakaupan ikkunassa. Leppälän YouTube-kanavalla on yli 240 000 seuraajaa, ja nyt nuorten fanien on mahdollista tulla tapaamaan idoliaan koronaturvallisesti lasin läpi. Kirjaan pyydettiin lapsilta ja nuorilta kysymyksiä, joihin Zone on etsinyt vastaukset. Vastalahjaksi Zone tekee kolme kouluvierailua, Ylivieskassa, Helsingissä ja Harjavallassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme