Digi- ja väestötietovirasto

Ruotsinkielisen viittomakielen voi ilmoittaa nyt äidinkielekseen väestötietojärjestelmään

Jaa

Suomi.fi-verkkopalvelussa voi jatkossa ilmoittaa äidinkielekseen suomenruotsalaisen viittomakielen. Tieto äidinkielestä tallennetaan väestötietojärjestelmään. Monet julkishallinnon organisaatiot ja yritykset hyödyntävät väestötietojärjestelmän tietoja.

Voit ilmoittaa äidinkielesi Suomi.fi-verkkopalvelun Henkilötiedot-sivulla. Sinun pitää ensin tunnistautua joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Tarkista samalla tietosi

Henkilötiedot-sivulla voit tarkistaa tiedot, jotka sinusta on tallennettu väestötietojärjestelmään. Näet muun muassa henkilösuhde- ja osoitetietosi sekä aiemmat tietosi. Voit varmistaa esimerkiksi, onko ilmoittamasi uusi nimi tai osoite jo päivittynyt väestötietojärjestelmään. Tapahtumatiedot-sivulla  voit tarkistaa, milloin olet tehnyt muutoksia omiin tietoihisi.

Henkilötiedot-sivulla voit myös päivittää muitakin henkilötietojasi väestötietojärjestelmään. Voit:

  • kieltää tietojesi luovutuksen väestötietojärjestelmästä 
  • estää muuttoilmoituksen tekemisen tiedoillasi 
  • erota uskonnollisesta yhdyskunnasta 
  • ilmoittaa ammattisi, sähköpostiosoitteesi ja kutsumanimesi

Viittomakieliset sisällöt Suomi.fissä

Suomi.fin tietosisältöjä on saatavilla myös suomen ja suomenruotsin viittomakielillä. Sisällöistä löydät toimintaohjeita eri elämäntilanteisiin, esimerkiksi avioliittoon vihkimisestä, kuntoutuksesta, läheisen kuolemasta ja yrityksen perustamisesta.
Sisältöjä kehitetään yhteistyössä Kuurojen Liiton kanssa. Viittomakieliset sisällöt on merkitty Kuurojen Liiton suunnittelemalla tunnuksella.


Siirry Suomi.fi viittomakielellä -sivulle.

Suomi.fi-verkkopalvelua kehittää ja yllä pitää Digi ja väestötietovirasto.

Yhteyshenkilöt

Jari Taipale, johtaja
Tel. 0295 537 400
jari.taipale@dvv.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)http://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

There is a strong increase in the number of continuing power of attorneys - a pre-established power of attorney is easier for everyone in many ways17.6.2021 07:00:00 EEST | Press release

The number of confirmed continuing power of attorneys has increased significantly over five years. In 2015, the Digital and Population Data Services Agency confirmed about 1,500 power of attorneys, whereas in 2020, more than 4,600 power of attorneys were already confirmed. The Digital and Population Data Services Agency hopes that the popularity of the continuing power of attorney will increase.

Antalet intressebevakningsfullmakter ökar kraftigt – en fullmakt som upprättats på förhand är lättare för alla på många sätt17.6.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Antalet fastställda intressebevakningsfullmakter har ökat kraftigt under fem års tid. År 2015 fastställde Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata cirka 1 500 fullmakter, medan över 4 600 fullmakter fastställdes 2020. Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata hoppas att intressebevakningsfullmaktens popularitet ökar.

Digituen lähtökohta on asiakkaan tarve - profilointi syvensi tietoa yrittäjien digiosaamisesta21.5.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Digi- ja väestötietovirasto on kehittänyt kevään 2021 aikana toimintamalleja yritysten ja yhteisöjen digihaasteiden ratkaisemiseksi. Toimintamallikokeiluilla haettiin ratkaisuja viranomaisten välisen verkostotyön ja asiakaslähtöisyyden kehittämiseksi. Samalla syvennettiin tietoa siitä, millaista digitukea yritykset ja yhteisöt tarvitsevat ja millaisia esteitä digiin siirtymiselle on.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme