Kustannusosakeyhtiö Otava

Ruskeat Tytöt ja Otava jatkavat menestyksekästä kirjoittamiskoulua järjestämällä avoimen haun

Jaa

Vuonna 2020 alkunsa saanut, Ruskeat Tytöt ry:n ja Kustannusosakeyhtiö Otavan uraauurtava master class -yhteishanke tulevaisuuden kotimaisen kirjallisuuden tekijöille saa tänä vuonna jatkoa sosiaalisessa mediassa tapahtuvan avoimen haun muodossa.

Ruskeat Tytöt ry:n media- ja kirjoittajakoulu RT LIT Akatemia etsii Instagram-kanaviensa kautta aktiivisesti uusia ruskeita kirjoittajia, joita Otava voi mentoroida ja julkaista lähitulevaisuudessa. Avoimen haun kautta valikoiduilla kirjoittajilla on mahdollisuus saada ohjausta ja palautetta kirjailija, kääntäjä ja kirjoittamisen opettaja Koko Hubaralta sekä Otavan kaunokirjallisuuden kustannusjohtaja Antti Kasperilta ja kustannuspäällikkö Salla Pullilta. Käsikirjoitus voi edustaa mitä tahansa kaunokirjallisuuden lajia.

Otava ja Ruskeat Tytöt ry aikovat jatkaa tulevaisuudessa myös pidempiä master class -kursseja. Edellinen, vuoden mittainen kurssi järjestettiin 2020, ja sille osallistui kuusi lupaavaa kirjoittajaa. Heistä neljä solmi kustannussopimuksen kurssin päätteeksi. Nyt järjestettävän haun kautta on mahdollisuus päästä seuraavalle kurssille.

– On suuri ilo jatkaa hyvin alkanutta yhteistyötä Otavan kanssa. Jaamme yhteisen käsityksen siitä, että työ moninaisemman kirjallisuuskentän ja tulevaisuuden kaanonin saavuttamiseksi on pitkäjänteistä ja vaatii sitoutumista kaikilta osapuolilta. Tuskin maltan odottaa, millaisia tekstejä saan tällä kierroksella käsiini ja keihin kirjoittajiin pääsen tutustumaan, sanoo Koko Hubara.

– Otavassa uskomme moniääniseen ja moniarvoiseen kustantamiseen. Ruskeat Tytöt on jo vuosia tehnyt Suomessa uraauurtavaa työtä sen eteen, että yhä moninaisemmat, erilaisista taustoista tulevat lahjakkuudet saisivat äänensä kuuluviin maamme kirjallisuudessa ja kulttuurissa. On hienoa jatkaa hyvin alkanutta yhteistyötämme entistäkin rikkaamman suomalaisen kirjallisuuden puolesta, sanoo Otavan kaunokirjallisuuden kustannusjohtaja Antti Kasper.

Osallistumisohjeet löytyvät RT LIT Akatemian Instagram-kanavalta @rtlitakatemia.

Hankkeen rahoittavat Kustannusosakeyhtiö Otava ja Otavan Kirjasäätiö.

Lisätietoja:

Ruskeat Tytöt ry / RT LIT Akatemia: info@ruskeattytot.fi

Antti Kasper: antti.kasper@otava.fi, p. 050-3132 414.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme