Ruskon Betoni Etelä Oy

Ruskon Betoni Etelä tuo markkinoille ympäristöystävällisen betonituoteperheen

Jaa

RB CLEAN -valmisbetonit vähentävät betonirakentamisen hiilidioksidipäästöjä parhaimmillaan yli puolella. Monipuoliseen tuoteperheeseen kuuluu useimmat normaalissa rakentamisessa käytettävät betonilaadut.

Pääosa betonirakentamisesta aiheutuvista hiilidioksidipäästöistä syntyy betonissa käytetyn sementin valmistuksesta. Ruskon Betoni Etelän RB CLEAN -betonien sideaineina käytetään sementtilaatuja, joiden valmistuksen hiilidioksidipäästöt ovat huomattavasti perinteisiä sementtejä alhaisemmat.

Sementtien alhaisemmat hiilidioksidimäärät perustuvat valistusprosessin hyödyntämään terästeollisuuden sivuvirtoihin sekä uusiokäyttöön. Vähäpäästöisten sementtien ansiosta RB CLEAN -tuoteperheen valmisbetonit supistavat betonirakentamisen hiilidioksidipäästöjä huomattavasti – parhaimmillaan jopa 60 prosenttia.

– Tämä on merkittävä harppaus, jolla teemme oman osamme betonirakentamisen kehittämiseksi kohti hiilineutraaliutta. Olemme suunnitelleet RB CLEAN -tuoteperheen mahdollisimman monipuoliseksi ja lukusiin käyttökohteisiin sopivaksi, jolloin se on realistisin vaihtoehto ilmastoystävälliselle betonirakentamiselle, Ruskon Betoni Etelän toimitusjohtaja Arto Pesonen kertoo.

RB CLEAN -tuoteperhe sisältää useimmat rakentamisessa käytettävät betonilaadut, kuten normaalit ja säänkestävät rakennebetonit sekä lattiabetonit. Asiakkaan tarpeisiin voidaan valmistaa myös erikoisbetoneja kuten IT- ja P30-siltabetoneja. Tarvittaessa betonilaatuja voidaan räätälöidä projektin erityispiirteiden mukaan.

Perusbetonilaatuja on saatavilla usealla sementtisuhteutuksella, jolloin niitä voidaan hyödyntää monipuolisesti kaikessa rakentamisessa. Tuoteperheen perusajatuksena onkin tarjota lukuisia vaihtoehtoja, joista asiakas voi valita projektilleen sopivimman ja vähäpäästöisimmän valmisbetonin.

– Ruskon Betoni Etelän RB CLEAN -tuoteperheellä asiakkaalle annetaan vaihtoehtoja, joiden avulla hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on helppoa, eikä se vaikeuta käytännön työtä. Työmaamestari voi valita betonilaadun siten, että työmaan rakennusaikataululle sopiva lujuudenkehitysnopeus saavutetaan. Koska hiilidioksidipäästölaskelmat on tehty viimeisten tietojen mukaan, ja betonilaatuja on verifioitu kolmannen osapuolen toimesta, asiakas voi luottaa laskelmien oikeellisuuteen, Ruskon Betoni Etelän laatu- ja kehitysjohtaja Vesa Anttila summaa.

Betoniteollisuus on usein keskiössä puhuttaessa kasvihuonepäästöistä ja se on saanut ”ilmastopahiksen” maineen. Ruskon Betoni Etelä on sitoutunut kehittämään tuotteitaan ja toimintaansa edelleen kohti hiilineutraaliutta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesa Anttila, laatu- ja kehitysjohtaja
puh. +358 20 7933 331
vesa.anttila@ruskonbetoni.fi

Arto Pesonen, toimitusjohtaja
puh. +358 20 7933 501
arto.pesonen@ruskonbetoni.fi

Tietoja julkaisijasta

Ruskon Betoni Etelä Oyhttps://www.ruskonbetonietela.fi/

Ruskon Betoni Etelä Oy on kotimainen betonialan perheyritys, jonka toimialoina ovat valmisbetoni ja infratuotteet. Yritys on perustettu kesällä 2019 ja se kuuluu Ruskon Betoni -konserniin. Yritys toimii Etelä-Suomen, Kaakkois-Suomen sekä Varsinais-Suomen alueilla. Yritys työllistää noin 90 henkilöä sekä kattavan alihankkija- ja sidosryhmäverkoston.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.