Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Ruusulankadun asumispalveluyksikössä on ollut koronavirustartuntoja

Jaa

Ruusulankadun asumispalveluyksikössä todettiin joulu-tammikuun vaihteessa koronavirustartunta 32 asukkaalla ja 5 työntekijällä. Eristykset ja karanteenit päättyivät 10.1. Tilanne saatiin hallintaan tehokkailla eristys- ja suojaustoimenpiteillä sekä laajoilla joukkotestauksilla.

Asuintalon asukkaat ja henkilökunta testattiin vuoden vaihteessa. Liikkuva koronatestiryhmä toteutti testit paikan päällä.

Tartunnan saaneet asukkaat määrättiin eristykseen ja altistuneet asukkaat karanteeniin. Eristykset ja karanteenit toteutettiin pääosin asukkaiden omissa asunnoissa. Valtaosa tartunnan saaneista sai lieviä oireita. Yksi asukas tarvitsi sairaalahoitoa.

Jotta eristykset ja karanteenit pystyttiin järjestämään asuintalossa, kaupunki ja Sininauha Oy järjestivät asukkaille paikan päälle päivittäin heidän tarvitsemansa tuen ja hoidon sekä muun muassa ateriakassit.

”Olemme tehneet hyvää ja tiivistä yhteistyötä Helsingin sosiaali- ja terveystoimen asiantuntijoiden kanssa. Vaikka tilanne oli vakava, saimme sen hallintaan nopeilla toimenpiteillä”, yksikönpäällikkö Mija Alho sanoo.

”Seuraamme tilannetta jatkossakin tarkoin, noudatamme sovittuja suojautumistoimenpiteitä ja tarjoamme asukkaille koronavirustestejä matalalla kynnyksellä”, Alho jatkaa.

Sininauha Oy:n Ruusulankadun asumispalveluyksikön asunnot on tarkoitettu helsinkiläisille nuorille aikuisille, joilla on päihde- ja/tai mielenterveysongelmia ja asumiseen liittyviä pitkäaikaisia pulmia. Asuminen on tuettua asumista ja paikalla asukkaiden tukena on ympärivuorokauden henkilökuntaa. Ruusulankatu toimii Asunto ensin -periaatteella. Talossa asuu 91 asukasta.

Helsingin kaupunki ostaa päihde- ja mielenterveysasiakkaille tuettua asumista Ruusulankadun asumispalveluyksiköstä. Asukkaat asuvat omissa asunnoissaan ja he tekevät vuokrasopimuksen Sininauha Oy:n kanssa.

Lisätietoja:

Yksikönpäällikkö Mija Alho, p. 044 764 7782, Sininauha Oy

Psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja Mikko Tamminen, p. 050 339 5858, Helsingin kaupunki

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme