Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

RuutiBudjetissa jaettiin helsinkiläisten nuorten ideoimille toimenpiteille 150 000€

Jaa

RuutiBudjetissa eli Helsingissä nyt jo kahdeksatta kertaa toteutetussa nuorten osallistuvassa budjetoinnissa helsinkiläiset nuoret pääsivät vaikuttamaan siihen miten 150 000 € jakautui nuorten alueellisten ideoiden kesken. Nuorten ideoissa painottui mm. kestävä kehitys ja moninaisuuden mahdollistaminen.

Kuva: Aino Toiviainen-Koskinen, Viikin nuorisotyöyksikkö
Kuva: Aino Toiviainen-Koskinen, Viikin nuorisotyöyksikkö

RuutiBudjetin eri vaiheisiin osallistui vuoden 2020 aikana lähes 10 000 nuorta. Alueneuvottelukuntia järjestettiin kolmella eri alueella, itäisessä, läntisessä ja pohjoisessa Helsingissä. Alueneuvotteluissa nuoret neuvottelivat kaupungin nuorisopalveluiden aluepäälliköiden kanssa siitä, miten jaettava rahasumma jakautui ehdotettujen projektien välillä.

Koronapandemian vuoksi neuvottelukunnat järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa etätapahtumana, mikä sai nuorilta hyvää palautetta. Nuoret kokivat, että keskustelu oli rennompaa, ei tarvinnut jännittää ja sai olla tutussa paikassa.

Nuorten ideoissa painottuu kestävä kehitys ja moninaisuuden mahdollistaminen

RuutiBudjetin puitteissa päästään kuluvana vuonna toteuttamaan mm. erilaisia ympäristöaiheisia projekteja, leirejä ja retkiä lähelle ja kauas, tapahtumia ja festareita. Lisäksi nuoret saavat tukea ammatinvalintaan ja työnhakuun. Monissa nuorten suunnittelemissa toimenpide-ehdotuksissa näkyy halu toimia kestävämmin ympäristön puolesta sekä moninaisuuden mahdollistaminen eri toimenpiteiden, kuten videoiden ja tapahtumien kautta.

Osa toteutettavista toimenpiteistä toteutetaan tämän vuoden aikana suoraan nuorisotyöyksiköiden toiminnan kautta tai esimerkiksi Operaatio Pulssi!n harrastustarjonnan avulla. RuutiBudjetista nousi myös Helsingin koko kaupungin osallistuvaan budjetointiin OmaStadiin ehdotuksia, joita jatkokehitetään tämän vuoden aikana.

Helmikuun jälkeen toimenpiteisen toteutumista voi seurata ruutibudjetti.hel.fi -sivustolla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ella Tanskanen
suunnittelija
Kulttuuri ja vapaa-aika, nuorisopalvelut
puh. 09 310 89091
ella.tanskanen@hel.fi

Kuvat

Kuva: Aino Toiviainen-Koskinen, Viikin nuorisotyöyksikkö
Kuva: Aino Toiviainen-Koskinen, Viikin nuorisotyöyksikkö
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Lasten ja nuorten harrastustoiminta toteutettava 25.2. alkaen ilman lähikontakteja24.2.2021 16:44:49 EETTiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti tänään 24.2.2021 velvoittaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin toimijat varmistamaan, että asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa henkilöt eivät joudu keskenään lähikontaktiin. Päätös tarkoittaa, että Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten tiloissa ja alueilla toteuttavassa lasten ja nuorten harrastustoiminnassa ei tule olla lähikontakteja.

Under coronaåret 2020 ökade utlåningsmängden av digitidningar med 154 % och folk flockade till idrottsplatser utomhus24.2.2021 07:59:00 EETTiedote

Helsingforsborna fyllde i fjol idrottsplatser utomhus, badstränder och konstisbanor. Under coronaåret bröt man också många rekord i antalet besökare i olika webbtjänster. Stadsborna blev särskilt inspirerade av digitidningar. Muséer och kulturcentrum utökade sina digitala tjänster. Ungdomsarbetet tog sig ut på gatorna och sociala medier.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme