S-Pankki Oyj

S-Pankin korttitilastot: Kotoilun kyllästämä kansa kirmasi ulos

Jaa
Suomalaiset siirtyivät keväällä kotioloista ulos, ulkomaille ja takaisin normaalielämään. Huhtikuussa korttimaksuja tehtiin ulkomailla 72 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin ja matkojen myynti on moninkertaistunut. Tiedot käyvät ilmi S-Pankin korttitilastoista.
S-Pankin korttitilastot
S-Pankin korttitilastot

S-Pankin S-Etukortti Visa -kortteja käytettiin tammi-huhtikuussa euromääräisesti selvästi enemmän kuin edellisvuonna. Huhtikuussa euromääräisiä korttiostoja tehtiin 22 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

“Koronarajoitusten lievennyttyä ja monin paikoin poistuttua, suomalaiset ovat innostuneet etenkin ulkomaille matkustamisesta”, kertoo korttien tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell S-Pankista.

Osaltaan kasvua selittää yleinen hintatason nousu, mutta tilastojen perusteella myös korttien käyttäminen on muuttunut selvästi. Kun mittatikuksi otetaan huhtikuussa maksetut eurot, S-Pankin korteilla tehtiin ulkomailla peräti 72 prosenttia enemmän ostoja kuin vuotta aiemmin. Matkatoimistoille suoritettiin maksuja puolestaan huimat 714 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

“Moni meistä ei ole korona-aikana matkustanut lainkaan ulkomaille. Nyt kun matkustaminen on taas helpompaa, patoutunut tarve varmasti purkaantuu”, Lundell sanoo.

Huhtikuussa korteilla maksettiin hotelleissa euromääräisesti 263 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Lentojen osalta kortinkäyttö kasvoi peräti 476 prosenttia ja risteilyjen osalta 340 prosenttia.

Lundell kiinnittää huomiota siihen, että samaan aikaan kun suomalaiset ovat innostuneet taas matkailemaan, myös kotimaassa kulutus siirtynyt kodin piiristä laajemmalle.

“Viime vuoden buumi kodin ja pihan laittamiseen on laantunut. Nyt käydään enemmän ravintoloissa ja erilaisissa tapahtumissa”, Lundell kertoo.

Ravintoloissa kortinkäyttö vilkastui 137 prosenttia ja kulttuuririennoissa 141 prosenttia vuotta aiemmasta. Esimerkiksi puutarhamyymälöiden puolella nähtiin sen sijaan laskua, kun korttien käyttö väheni 26 prosenttia. Myös sisustamisen, rakentamisen ja remontoinnin puolella nähtiin vastaavaa laskua.

Tarkasta kortin turvarajat ennen ulkomaan matkaa

“Tulevan kesän osalta on mielenkiintoista seurata, vaihtuuko vilkas kotimaanmatkailu ulkomaan matkailuun”, Marketta Lundell pohtii.

Lundell muistuttaa, että ulkomaille suunnatessa on fiksua tarkastaa jo hyvissä ajoin, että kortin voimassaoloaika ja luottoraja ovat riittävät. Samalla on hyvä tarkastaa myös se, että kortin turvarajat, kuten aluerajaus ja vuorokausikohtainen käteisnostoraja, ovat omiin tarpeisiin sopivat.

“Ulkomailla matkustaessa kannattaa suosia kortilla maksamista. Kortilla maksaessa vaihtokurssi on lähes poikkeuksetta edullisempi kuin kurssi, jota valuutanvaihtopisteet käyttävät”, Lundell vinkkaa.

S-Pankin korttitilastot toukokuu 2022

Kortin käyttötiedot perustuvat S-Pankin S-Etukortti Visoilla tehtyihin maksuihin 1.1.2021–30.4.2022. S-Pankki julkaisee tilastoja kvartaaleittain. Yksittäisen käyttäjän tiedot ei ole tunnistettavissa tilastosta. S-Pankin asiakkailla on käytössään 2,6 miljoonaa S-Etukortti Visaa ja joka kymmenes suomalaisella pankkikortilla tehty ostos maksetaan S-Pankin kortilla. Tuoteryhmät on koostettu korttitapahtumien MCC-toimialakoodien (Merchant Category Code) perusteella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

S-Pankin korttitilastot
S-Pankin korttitilastot
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

S-Pankki Oyj
S-Pankki Oyj
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

+358 50 573 5855https://www.s-pankki.fi

S-Pankki on kotimainen pankki ja osa S-ryhmää. Olemme olemassa siksi, että jokaisella olisi mahdollisuus vähän rahakkaampaan huomiseen. Meillä on yli kolme miljoonaa asiakasta ja tunnemme asiakkaidemme arjen. Tuomme siihen helppoutta ja hyötyä muun muassa helppokäyttöisten digitaalisten palveluidemme avulla. Täyden palvelun pankkina olemme tukena elämän pienissä ja suurissa käännekohdissa. s-pankki.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta S-Pankki Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme