S-Pankki

S-Pankin puolivuosikatsaus 1.1.–30.6.2019: Ensiluokkainen tulos, asuntolainaus nousi ennätyslukemiin

Jaa

S-Pankin alkuvuosi sujui erittäin vahvasti. Kannattavuuden voimakasta paranemista vauhditti tuotteiden ja palveluiden kysyntä, joka oli ennakoitua vilkkaampaa.

S-Pankin puolivuosikatsaus 1.1.–30.6.2019

S-Pankki-konserni teki vahvan tuloksen tammi-kesäkuussa. Tulosta siivitti pankin keskeisten tuotteiden, kuten lainojen, maksukorttien ja rahastojen, ennakoitua runsaampi kysyntä.

"Kiitos tuloksesta kuuluu asiakkaillemme, joista yhä useammalle olemme tätä nykyä kaikkein tärkein pankki. Keskityimme alkuvuonna myös tiukasti kannattavuuden parantamiseen ja tuloksemme on ensiluokkainen", S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula sanoo.

"Helppojen ja hyödyllisten palveluiden tuottaminen asiakkaillemme on toimintamme ytimessä. Kannattavuuden paraneminen antaa meille tukevan selkänojan kehittää entisestään asiakkaillemme tarjottavia palveluita. Lisäksi se vahvistaa pääomiamme ja varmistaa, että voimme kasvaa tulevaisuudessa toimialan sääntelyn kiristymisestä huolimatta."

Tuotot yhteensä kasvoivat 10,0 prosenttia vuodentakaisesta 82,2 miljoonaan euroon (74,5), kun sekä korkokate että nettopalkkiotuotot nousivat selvästi. Liiketoiminnan kulut laskivat 4,3 prosenttia.

"Raportoitu tuloksemme lähes kolminkertaistui alkuvuonna. Tämä osoittaa, että pystymme tekemään tulosta vaikeassakin markkinaympäristössä, vaikka tarjoamme maksuttoman tilin, kortin ja pankkitunnukset kaikille asiakasomistajille", Ylihurula sanoo.

Vertailukelpoinen liikevoitto parani 16,0 miljoonaan euroon (9,3). Tulos raportoidaan nyt ensimmäistä kertaa IFRS-kirjanpitostandardien mukaisesti aiemmin käytetyn FAS-tilinpäätösnormiston sijaan, jonka mukaisesti raportoitu tulos viime vuoden tammi-kesäkuulta oli 6,1 miljoonaa euroa. Vakavaraisuussuhde parani 16,4 prosenttiin (15,9).

S-Pankin asuntolainakanta kasvoi 19,0 % vuotta aiempaan verrattuna ja saavutti uuden ennätyksensä. Asuntolainamarkkinat yleisesti kasvoivat Suomessa 2,0 prosenttia vuodessa. Tammi-kesäkuussa pankin osuus rahalaitosten asuntolainataseiden kasvusta nousi 19,4 prosenttiin (14,5). Asuntolainakanta kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla kahdeksan kertaa markkinoita nopeammin.

Hallinnoitavat varat nousivat 25,3 prosenttia 8,5 miljardiin euroon (6,8), ja S-Pankki- ja FIM-rahastoihin tehtiin markkinoiden kolmanneksi eniten nettomerkintöjä (223,7). Koko markkinoilla nettomerkinnät painuivat 970,1 miljoonaa euroa miinukselle.

"Markkinaosuutemme kasvu todistaa suomalaisten luottavan asiantuntijoihimme, ja hallinnoimillamme rahastoilla on nyt markkinoiden kolmanneksi eniten osuudenomistajia", Ylihurula kertoo.

Vastuullisuus on S-Pankin ytimessä. Ensimmäisellä vuosipuoliskolla S-Pankki vahvisti asemaansa Suomen johtavana vaikuttavuussijoittamisen toimijana yrityskaupalla. Markkinoille tuotiin myös uusi kustannustehokas osakerahasto, joka yhdistää kaksi sijoitusmaailmaa eniten viime vuosina muovannutta trendiä: passiivisen ja vastuullisen sijoittamisen.

Lähimaksamisen suosio S-Etukortti Visa -korteilla jatkoi kasvamistaan enimmäissumman noustua 50 euroon. Kesäkuun lopussa 57,2 prosenttia kaikista ostoista maksettiin lähimaksulla, kun vuotta aiemmin osuus oli 45,3 prosenttia.

"Asiakkaamme ovat olleet innoissaan myös uudesta ulkoasusta, jonka myötä S-Etukortti Visasta tuli Suomen ensimmäinen pystymallinen maksukortti", Ylihurula kertoo.

Asiakkaat ovat löytäneet hyvin uuden version S-Pankin ja S-ryhmän palvelut yhdistävästä S-mobiili-sovelluksesta. Sovelluksen uusia ominaisuuksia ovat henkilökohtaista rahankäyttöä visualisoiva Omat ostot -palvelu sekä Suomen ensimmäinen mikrosäästämisen palvelu Säästäjä. Säästäjällä on mahdollista siirtää rahastoon euro jokaisesta korttiostoksesta ja esimerkiksi S-ryhmän ostoksista kertyvä Bonus.

"Säästäjän käyttäjämäärä ylitti ensimmäisellä vuosipuoliskolla 13 000:n käyttäjän rajan ja 67 prosenttia heistä siirtää euron säästöön jokaisesta korttiostoksestaan."

S-Pankin tunnuslukuja 1–6/2019 1–6/2018 Muutos, %
talletukset, mrd. € 5,8 5,2  10,0 
luottokanta, mrd. € 4,5 3,9  14,5 
hallinnoitavat varat, mrd. € 8,5  6,8  25,3 
       
tuotot yhteensä, M€ 82,2  74,5  10,3 
    korkokate 38,2  36,2  5,5 
    nettopalkkiotuotot 32,0  30,3  5,6 
liikevoitto, M€ 16,0  9,3  72,0 
oman pääoman tuotto 5,4 % 3,4 %  
       
vakavaraisuussuhde 16,4 %  15,9 %  
* S-Pankki on siirtynyt noudattamaan IFRS-standardeja konserniraportoinnissa 1.1.2019. Taulukossa vertailukauden luvut on esitetty IFRS-lukuina.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

S-Pankki
S-Pankki
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

010 768 011http://www.s-pankki.fi

S-Pankki on suomalainen pankki, joka haluaa mahdollistaa vähän rahakkaamman huomisen jokaiselle lompakon paksuudesta riippumatta. Meillä asiantuntemus tarkoittaa sekä talouden että ihmisen ymmärtämistä: osana S-ryhmää tunnemme 3,1 miljoonan asiakkaamme arjen. Uudistamme pankkialaa tarjoamalla ylivoimaista helppoutta ja hyötyä pankin ja kaupan palveluita yhdistämällä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta S-Pankki

S-Pankin asuntolainoilla kysyntää: loma-asuntolainoja haettiin toukokuussa tuplasti viime vuoteen verrattuna9.6.2020 08:00:00 EESTTiedote

Koronakriisin hellittäminen näkyy asuntokaupan vilkastumisena. S-Pankista otettiin toukokuussa asuntolainaa jo enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Loma-asuntolainoja haettiin jopa tuplasti edellisvuoden toukokuuhun verrattuna. Monissa kodeissa taloudellinen tilanne on kuitenkin edelleen epävarma, joten S-Pankki jatkaa maksuttomien lyhennysvapaiden tarjoamista kesäkuun loppuun.

Monella on jemmarahaa, josta he eivät tiedä – jopa 350 miljoonaa euroa käyttämätöntä rahaa S-Pankissa asiakasomistajien tileillä5.6.2020 08:00:00 EESTTiedote

S-Etukortti löytyy jo lähes neljältä miljoonalta suomalaiselta ja vuonna 2019 niillä kerättyä Bonusta ja muita etuja maksettiin asiakasomistajille keskimäärin 160 euroa. Osa jemmaa Bonuksensa tietoisesti tulevaa varten, mutta moni ei vielä edes tiedä bonuspottiaan: S-Pankin tileillä on koskemattomana asiakasomistajien rahoja jopa 350 miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme