S-Pankki

S-Pankin puolivuosikatsaus 1.1.–30.6.2019: Ensiluokkainen tulos, asuntolainaus nousi ennätyslukemiin

Jaa

S-Pankin alkuvuosi sujui erittäin vahvasti. Kannattavuuden voimakasta paranemista vauhditti tuotteiden ja palveluiden kysyntä, joka oli ennakoitua vilkkaampaa.

S-Pankin puolivuosikatsaus 1.1.–30.6.2019

S-Pankki-konserni teki vahvan tuloksen tammi-kesäkuussa. Tulosta siivitti pankin keskeisten tuotteiden, kuten lainojen, maksukorttien ja rahastojen, ennakoitua runsaampi kysyntä.

"Kiitos tuloksesta kuuluu asiakkaillemme, joista yhä useammalle olemme tätä nykyä kaikkein tärkein pankki. Keskityimme alkuvuonna myös tiukasti kannattavuuden parantamiseen ja tuloksemme on ensiluokkainen", S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula sanoo.

"Helppojen ja hyödyllisten palveluiden tuottaminen asiakkaillemme on toimintamme ytimessä. Kannattavuuden paraneminen antaa meille tukevan selkänojan kehittää entisestään asiakkaillemme tarjottavia palveluita. Lisäksi se vahvistaa pääomiamme ja varmistaa, että voimme kasvaa tulevaisuudessa toimialan sääntelyn kiristymisestä huolimatta."

Tuotot yhteensä kasvoivat 10,0 prosenttia vuodentakaisesta 82,2 miljoonaan euroon (74,5), kun sekä korkokate että nettopalkkiotuotot nousivat selvästi. Liiketoiminnan kulut laskivat 4,3 prosenttia.

"Raportoitu tuloksemme lähes kolminkertaistui alkuvuonna. Tämä osoittaa, että pystymme tekemään tulosta vaikeassakin markkinaympäristössä, vaikka tarjoamme maksuttoman tilin, kortin ja pankkitunnukset kaikille asiakasomistajille", Ylihurula sanoo.

Vertailukelpoinen liikevoitto parani 16,0 miljoonaan euroon (9,3). Tulos raportoidaan nyt ensimmäistä kertaa IFRS-kirjanpitostandardien mukaisesti aiemmin käytetyn FAS-tilinpäätösnormiston sijaan, jonka mukaisesti raportoitu tulos viime vuoden tammi-kesäkuulta oli 6,1 miljoonaa euroa. Vakavaraisuussuhde parani 16,4 prosenttiin (15,9).

S-Pankin asuntolainakanta kasvoi 19,0 % vuotta aiempaan verrattuna ja saavutti uuden ennätyksensä. Asuntolainamarkkinat yleisesti kasvoivat Suomessa 2,0 prosenttia vuodessa. Tammi-kesäkuussa pankin osuus rahalaitosten asuntolainataseiden kasvusta nousi 19,4 prosenttiin (14,5). Asuntolainakanta kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla kahdeksan kertaa markkinoita nopeammin.

Hallinnoitavat varat nousivat 25,3 prosenttia 8,5 miljardiin euroon (6,8), ja S-Pankki- ja FIM-rahastoihin tehtiin markkinoiden kolmanneksi eniten nettomerkintöjä (223,7). Koko markkinoilla nettomerkinnät painuivat 970,1 miljoonaa euroa miinukselle.

"Markkinaosuutemme kasvu todistaa suomalaisten luottavan asiantuntijoihimme, ja hallinnoimillamme rahastoilla on nyt markkinoiden kolmanneksi eniten osuudenomistajia", Ylihurula kertoo.

Vastuullisuus on S-Pankin ytimessä. Ensimmäisellä vuosipuoliskolla S-Pankki vahvisti asemaansa Suomen johtavana vaikuttavuussijoittamisen toimijana yrityskaupalla. Markkinoille tuotiin myös uusi kustannustehokas osakerahasto, joka yhdistää kaksi sijoitusmaailmaa eniten viime vuosina muovannutta trendiä: passiivisen ja vastuullisen sijoittamisen.

Lähimaksamisen suosio S-Etukortti Visa -korteilla jatkoi kasvamistaan enimmäissumman noustua 50 euroon. Kesäkuun lopussa 57,2 prosenttia kaikista ostoista maksettiin lähimaksulla, kun vuotta aiemmin osuus oli 45,3 prosenttia.

"Asiakkaamme ovat olleet innoissaan myös uudesta ulkoasusta, jonka myötä S-Etukortti Visasta tuli Suomen ensimmäinen pystymallinen maksukortti", Ylihurula kertoo.

Asiakkaat ovat löytäneet hyvin uuden version S-Pankin ja S-ryhmän palvelut yhdistävästä S-mobiili-sovelluksesta. Sovelluksen uusia ominaisuuksia ovat henkilökohtaista rahankäyttöä visualisoiva Omat ostot -palvelu sekä Suomen ensimmäinen mikrosäästämisen palvelu Säästäjä. Säästäjällä on mahdollista siirtää rahastoon euro jokaisesta korttiostoksesta ja esimerkiksi S-ryhmän ostoksista kertyvä Bonus.

"Säästäjän käyttäjämäärä ylitti ensimmäisellä vuosipuoliskolla 13 000:n käyttäjän rajan ja 67 prosenttia heistä siirtää euron säästöön jokaisesta korttiostoksestaan."

S-Pankin tunnuslukuja 1–6/2019 1–6/2018 Muutos, %
talletukset, mrd. € 5,8 5,2  10,0 
luottokanta, mrd. € 4,5 3,9  14,5 
hallinnoitavat varat, mrd. € 8,5  6,8  25,3 
       
tuotot yhteensä, M€ 82,2  74,5  10,3 
    korkokate 38,2  36,2  5,5 
    nettopalkkiotuotot 32,0  30,3  5,6 
liikevoitto, M€ 16,0  9,3  72,0 
oman pääoman tuotto 5,4 % 3,4 %  
       
vakavaraisuussuhde 16,4 %  15,9 %  
* S-Pankki on siirtynyt noudattamaan IFRS-standardeja konserniraportoinnissa 1.1.2019. Taulukossa vertailukauden luvut on esitetty IFRS-lukuina.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

S-Pankki
S-Pankki
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

010 768 011http://www.s-pankki.fi

S-Pankki on suomalainen pankki, joka haluaa mahdollistaa vähän rahakkaamman huomisen jokaiselle lompakon paksuudesta riippumatta. Meillä asiantuntemus tarkoittaa sekä talouden että ihmisen ymmärtämistä: osana S-ryhmää tunnemme 3,1 miljoonan asiakkaamme arjen. Uudistamme pankkialaa tarjoamalla ylivoimaista helppoutta ja hyötyä pankin ja kaupan palveluita yhdistämällä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta S-Pankki

S-Pankin Rahastopörssi: Matalina pysyvät korot houkuttelevat yhdistelmärahastoihin23.7.2019 13:30:00 EESTTiedote

Yhdistelmärahastot keräsivät vuoden toisella neljänneksellä lähes 20 000 uutta sijoittajaa, eli eniten sitten vuoden 2017 lopun. Vaikka talousuutiset ovat olleet heikohkoja, sekä osakkeet että joukkolainat ovat tuottaneet erinomaisesti tänä vuonna. Tämä on tukenut yhdistelmärahastojen tuottoja. Korkojen odotetaan yleisesti pysyvän vielä odotettuakin pidempään nollissa, jolloin sijoitusraha hakee rahastoista tilejä parempaa tuottoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme