S-Pankki Oyj

S-Pankki Kiinteistöt käy päästöjen kimppuun tekoälyn avulla

Jaa

S-Pankki Kiinteistöt siirtyy hyödyntämään tekoälyä kiinteistöjen vastuullisuuden ja energianhallinnan johtamisessa. Tekoälyn hyödyntäminen syventää entisestään S-Pankki Kiinteistöjen ja EnerKeyn välistä yhteistyötä.

S-Pankki Kiinteistöt Oy on S-Pankin kiinteistöjohtamispalveluja tuottava tytäryhtiö.
S-Pankki Kiinteistöt Oy on S-Pankin kiinteistöjohtamispalveluja tuottava tytäryhtiö.

S-Pankki Kiinteistöt Oy on S-Pankin kiinteistöjohtamispalveluja tuottava tytäryhtiö, joka tuottaa kiinteistösalkun johtamis- ja hallinnointipalvelut vakuutuskonserni Fennialle ja S-Pankin hallinnoimille rahastoille. Aiemmin Fennia Kiinteistöt -nimellä toiminut yhtiö siirtyi yrityskaupalla osaksi S-Pankkia elokuussa 2020.

S-Pankki Kiinteistöt on tehnyt yhteistyötä energiatehokkuuden ja vastuullisuuden asiantuntijayhtiö EnerKeyn kanssa vuodesta 2019 lähtien.

”Yhteistyö on vastannut odotuksiamme. Kiinteistöjen etämittaroinnilla, kulutuslukemien ja poikkeamien analysoinnilla, raportoinnilla ja aktiivisella tekemisellä olemme saaneet säästettyä kohteissamme normeerattua kokonaisenergiaa 7,7 % suhteessa vuoden 2019 vertailukelpoiseen kiinteistökantaan”, sanoo S-Pankki Kiinteistöjen ylläpitopäällikkö Aki Paavola.

Tämä tarkoittaa kiinteistöjen hiilidioksidipäästöjen vähentymistä 901 CO2-tonnilla.

”Käytännön esimerkkinä hiilidioksidipäästöjen vähennys vastaa Hanko–Ivalo-välin ajamista noin 5 990 kertaa keskimääräisellä henkilöautolla*”, Paavola sanoo.

S-Pankki Kiinteistöjen ja EnerKeyn vuonna 2019 alkaneen yhteistyön tavoitteena oli koota kaikki kiinteistöjen energiatieto ja energiajohtaminen yhteen nykyaikaiseen ja älykkääseen alustaratkaisuun. Nyt yhteistyö syventyy entisestään, ja jatkossa kiinteistöjen vastuullisuuden ja energianhallinnan johtamisessa hyödynnetään tekoälyä.

”Olemme ottaneet käyttöömme EnerKeyn tekoälyyn pohjautuvan Ines-palvelun. Näin hyödynnämme ensimmäisten joukossa tekoälyä kiinteistöjen säästöpotentiaalien löytämisessä, jopa globaalilla mittakaavalla tarkasteltuna”, Paavola sanoo.

”Ines on EnerKeyn SaaS-palvelun sisään rakennettu älykkyys, joka löytää energiansäästöpotentiaalit S-Pankki Kiinteistöille automaattisesti auttaen samalla vähentämään kiinteistöjen ympäristövaikutuksia. Tekoäly osaa väsymättömästi kaivaa kulutusdatasta esiin potentiaalisia energian ja päästöjen säästökohteita kiinteistöjen ilmanvaihdosta, lämmityksestä ja muusta kulutuksesta”, kommentoi EnerKeyllä Ines-tekoälyn kehityksestä vastaava Juho Linsuri.

* Hiilidioksidipäästöt WLPT-arvioina 2020 ensirekisteröityjen henkilöautojen osalta 122,6g/km, -901 tCO2 vastaten 7 349 103 km matkaa. Hanko–Ivalo-välimatka 1 227 km (Fonecta.fi karttapalvelu).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

S-Pankki Kiinteistöt Oy on S-Pankin kiinteistöjohtamispalveluja tuottava tytäryhtiö.
S-Pankki Kiinteistöt Oy on S-Pankin kiinteistöjohtamispalveluja tuottava tytäryhtiö.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

S-Pankki Oyj
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

010 768 011http://www.s-pankki.fi

S-Pankki on suomalainen pankki, joka haluaa mahdollistaa vähän rahakkaamman huomisen jokaiselle lompakon paksuudesta riippumatta. Meillä asiantuntemus tarkoittaa sekä talouden että ihmisen ymmärtämistä: osana S-ryhmää tunnemme 3,1 miljoonan asiakkaamme arjen. Uudistamme pankkialaa tarjoamalla ylivoimaista helppoutta ja hyötyä pankin ja kaupan palveluita yhdistämällä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta S-Pankki Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme